Yaklaşık 2 aylık seçim sürecinin ardından Türkiye dün Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın rakamlarına göre Türkiye genelinde 59 milyon 391 bin 328 seçmen bulunurken, Konya’da bu sayı 1 milyon 503 bin 936 olarak açıklanmıştı. Demokratik hakkını kullanan Konyaklı, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden sandığa giderek oylarını kullandı. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sandığa giden vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Özellikle sosyal medyada paylaşılan ilginç görüntüler, Konya’da seçimlerin renkli yüzünü ortaya koymak adına kayıtlara geçmiş oldu. Kimi vatandaş verdiği oyun fotoğrafını verdiği mesajla birlikte çekerken, kimi vatandaş da çocuğuyla sandığa gitti. Bazı vatandaşlar da arabalarını bayraklarla donatarak oy kullanma işlemi gerçekleştirdi. 

GELİN DAMAT OY KULLANDI

Konya’da seçimlerin en ilginç manzarasını çiftler oluşturdu. Düğün sezonu olması nedeniyle Konya’da özellikle haftasonları birçok düğün gerçekleştiriliyor. Önceden alınan düğün tarihleri, alınan seçim tarihine denk geldiği için düğün sahipleri takvimini değiştiremiyor. Bu nedenle gelin ve damatlar bir taraftan düğün heyecanı yaşarken, diğer taraftan oy kullanma telaşına düşüyor. Düğün heyecanı yaşayan bir çiftin birlikte oy kullanmaya gitmeleri, seçimlerin Konya’daki renkli görüntülerinden biri olarak gözlerden kaçmıyor. 

ÇOCUĞUYLA BİRLİKTE OY KULLANDILAR

Seçimin bir diğer renkli manzarasını çocuklar oluşturdu. Sandığa giden anne ve babalar, seçim heyecanına çocuklarını da ortak etmeyi ihmal etmedi. Kimi anne çocuğunu kucağına alarak oy pusulasının içinde bulunduğu zarfı sandığa çocuğuyla birlikte attı kimi vatandaş da oyunu çocuğuyla birlikte kullandı. 

YAŞLILARA ÖZEL İLGİ 

Çocuklarla birlikte yaşlılar da seçimlerin renkli görüntülerini oluşturanlar arasında yer aldı. Yürümekte zorluk yaşayan yaşlılar, çocuklarının, torunlarının ya da bir yakınını yardımıyla sandığa gitti. Zor yürümelerine rağmen yaşlıların sandığa giderek demokrasiye sahip çıkması, vatandaşların takdiriyle karşılandı. 

İLGİNÇ NOTLAR YER ALDI

Seçimin bir diğer renkli görüntülerini vurulan mührün ardından çekilen fotoğraflar oluşturdu. Bazı vatandaşlar mührü vurduktan sonra oy pusulasının fotoğraflarını çekti. Fotoğraflarda ilginç notlar da yer aldı. “Türkiye dünya kupasında yok diye üzülmeyin. 24 Haziran’da tüm dünyaya karşı sahadayız. Teknik direktör Recep Tayyip Erdoğan”, “Ya devlet başa ya kuzgun leşe”, “Lider nerede ülkücü orada, ülkücü hareket engellenemez”, “Metin Temel Paşa onurumuzdur” gibi ilginç notlar yer aldı. 

DÜĞÜN HAVASINDA SEÇİME 

Bazı vatandaşlar da seçimi düğün havasında yaşadı. Kimisi konvoy ve korna eşliğinde oy kullanmaya gitti, kimi vatandaş da araçlarını süsledi. Türk bayrakları ve desteklediği siyasi partinin bayrakları ile süslenen araçlarla sandığa giden vatandaşlar, seçimlerin renkli görüntüleri arasında yerini aldı. 

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim