Ülke genelinde seçim öncesi kilogram fiyatı 6-6,5 liraya kadar çıkan patates ve soğanın fiyatı seçimden sonra düştü. Pazarda sadece patates-soğan değil domates, patlıcan, biber sarımsak ve diğer pek çok ürünün fiyatlarında düşüşler yaşandı. Pazardaki hareketlilik esnafı memnun ederken, pazar esnafı pazarların marketlere göre daha uygun fiyatta olduğunu ifade ediyor. 

SEBZE VE MEYVE FİYATLARI DÜŞÜŞTE 

Muhacir Pazarında pazarcılık yapan Cengiz Yılmaz meyve ve sebze fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz,  “Seçim öncesi yaşanan fiyat artışının sebebini bizler de anlayamadık. Ama seçim bitti, fiyatlar düştü. Pazara gelen pek çok kişi bize tepki gösterdi ama bizler aracıyız. Aldığımız fiyatın altına sebze ve meyve satma şansımız yok. Havaların ısınması ile birlikte bundan sonra fiyatlarda yükselme olmaz. Sebzede istiklal olmaz. Sebze ve meyve fiyatları gelen ürünlere göre fiyatlarında değişmeler meydana gelir. Konya sebze ve meyve fiyatları bakımından oldukça uygun şehirlerimizden. Sebze ve meyvelerde fiyatların değişmesi arz talep ile ilgili.  Vatandaşlarımızın pazara olan ilgisinden memnunuz. Vatandaşlarımız yaz mevsiminde sebze ve meyveye kış mevsimine göre yoğun ilgi gösteriyor. Seçimden sonra fiyatlar düşmeye başladı. Şu anda sadece patates soğan değil, patlıcan, biber, domates ve birçok ürünün fiyatı düştü. Kışlık hazırlığı yapacaklar bile şimdiden kurutmalık ve salçalıkları alabilir. Pazarcı esnafı yazın aldığı ürünü bir an önce zarar etmemek için elinden çıkarıyor. Yerli ürünlerde yavaş yavaş tezgahlarda yerini almaya başladı” dedi. 

PATATES VE SOĞAN’DA FİYATLAR DÜŞÜŞTE

Ülke genelinde seçim öncesi kilogram fiyatı 6-6,5 liraya kadar çıkan patates ve soğanın fiyatı seçimlerin ardından düşüşe geçti. Muhacir pazarında patates ve soğan satıcısı Mustafa Emekli de patates ve soğan fiyatlarında düşüşlerin olduğunu ifade ederek, “Seçim öncesi yükselen patates ve soğan fiyatları seçimden sonra düşmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda 8 TL satmış olduğumuz patates şuanda 4 TL düştü. Yine Soğan 7 TL ’den 3.5 TL’ye düştü. Önümüzdeki günlerde patates ve soğan fiyatlarının 50 kuruş ve 1 TL arasında da düşecek” ifadelerini kullandı.  Pazarda sebze ve meyve fiyatları ise şu şekilde; Domates 2.5-3 TL, Salatalık 2.5-3 TL,Biber 2.5-3 TL, Fasulye 3-5 TL, Şeftali 2.2.5 TL,Armut 3-5 TL, Muz 5 TL,Kayısı 3 TL,Kiraz 3TL,Üzüm 3 TL, Patlıcan 2 TL, Bamya 10 TL,Kırmızı biber 3 TL,Kabak 2-2.5 TL, Dolma biber 3 TL, Limon 8 TL

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim