Selçuklu Belediyesi’nin ilçeye kazandığı Sancak Yüzme Havuzu, bölgede yaşanların spor ihtiyacını fazlasıyla karşılaşmaya devam ediyor. Ücretsiz yüzme eğitiminin verildiği tesislerden, açıldığı günden bu yana yaklaşık 14 bin kişi yüzme öğrendi. Tesislerden AMATEM’den gelen vatandaşlar da faydalanıyor

Selçuklu Belediyesi’nin spor tesisleri bölgede yaşayan vatandaşların sporun ihtiyacını karşılaşmasının yanı sıra verilen eğitimlerle de dikkat çekiyor. Bölgedeki en önemli tesislerden bir tanesi de Sancak Yüzme Havuzu. Tesislerden aylık 2500 kişi yararlanıyor. Cüzi ücretler karşılığında yapılan üyeliklerin dışında spor okulları öğrencileri, 3.sınıf öğrencileri ve AMATEM’den gelen hastalar da sağlıklı hayat için burada çalışmalar yürüyor. Tesis sorumlusu İsmail Değişli, Konya Yenigün Gazetesi’ne yaptığı açıklamalarda Sancak Yüzme Havuzu’nda her zaman daha iyisini yapabilmek için çalıştıklarını ifade etti.

PAKET PROGRAM İLE ÜYE ALIMI

Sancak Yüzme Havuzu’nda yüzme havuzu ve eğitimi dışında hamam, fitness, sauna ve buhar odası gibi hizmetler de veriliyor. Tesislere kayıt yaptıranlar, bu faaliyetlerin tamamından faydalanıyor. Bay ve bayan üyelerin farklı günler ve seanslarda hizmet aldığı tesislerde çocuklar da hem yüzme öğreniyor hem eğlenceli dakikalar geçiriyor. 

Selçuklu Belediyesi Sancak Yüzme Havuzu tesis sorumlusu İsmail Değişli, Konya Yenigün Gazetesi’ne özel yaptığı açıklamalarda tesislerden herkesin rahatça faydalanabilmesi için her geçen gün daha çok çalıştıklarını ve hep daha iyi olması için araştırmalar yaptıklarını ifade etti. Herkesin spor yaparak zinde kalmasını tavsiye eden Değişli, kendisinin kimyager olduğu için havuz kontrolünü ve ölçümlerini kendisinin değerlendirdiğini belirtti. İşte İsmail Değişli’nin açıklamaları…

KENDİMİZİN GİRMEDİĞİ SUYA KİMSEYİ SOKMUYORUZ

İsmim İsmail Değişli. Selçuklu Belediyesi Sancak Yüzme Havuzu’nun tesis sorumlusuyum. Aynı zamanda kimyagerim. Havuzun su kimyasını ve şartlandırmasını burada yapmaktayım. Buradaki havuzumuzda günde 8 kez değerlendirme ve ölçümler yapılmakta. Belediyemiz ve kendimiz çok titiz olduğumuz için suyun kalitesine çok önem veriyoruz. Havuz suyu insan vücuduna temas ettiği için mutlaka sağlıklı olması gerekiyor. Bunun için buradaki kalite çok önemli. Sağlık Bakanlığı’nın kriterlerini uygulamak için burada sürekli çalışma halindeyiz. Kendimizin girmeyeceği suya hiç kimseyi hiçbir şekilde sokmuyoruz. Ana düşüncemiz bu şekilde. 

TESİSLERDEN 2500 KİŞİ YARARLANIYOR

Tesisimiz 750 yetişkin üye, 750 tane Selçuklu bölgesinde bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan ortak proje kapsamında yüzme öğrenen 3.sınıf öğrencileri, AMATEM’den belediyemizin sosyal sorumluluk projesi kapsamında gelen haftalık 20 vatandaşımız ve bunun dışında spor okullarından gelen 7-14 yaş arası 850 sporcumuz var. Yaklaşık olarak buradan 2500 kişi faydalanıyor. 

EN GÜZELİ İÇİN ÇALŞIYORUZ

Selçuklu Belediyesi’nin spor yatırımları sürekli olarak devam ediyor. Biz de burada en iyisini en güzelini nasıl yaparız, onun için çalışıyoruz. Sancak Yüzme Havuzu tesislerinde fitness, yüzme, hamam, sauna ve buhar odası faaliyetleri yapılıyor. Üye olan vatandaşlarımız hepsinden yararlanabiliyor. Bay – bayan farklı günlerde alanında uzman antrenörler eşliğinde buradaki faaliyetleri sürdürüyor. 

14 BİN KİŞİ ÜCRETSİZ YÜZME ÖĞRENDİ

Sancak Yüzme Havuzu’na üye olan vatandaşlarımız buradaki tüm faaliyetlerden faydalanmak için belirli bir ücret ödüyor. Ama buradaki yüzme eğitimlerini ücretsiz olarak veriyoruz. Eğitim için ekstra bir ücret alınmıyor. Bu havuz yaklaşık olarak 6 yıldır faaliyet gösteriyor. Bu süre içinde hiç yüzme bilmeyen 13-14 bin kişiye yüzme eğitim verdik ve hepsi de yüzme öğrendi. Buradan insanlar mutlu ayrılıyor. Mutlu olmaları için de elimizden geleni yapıyoruz. 

ONLAR MUTLU OLUNCA BİZ DE MUTLU OLUYORUZ

Konya AMATEM’den (Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi) buraya haftalık olarak 20 kişilik gruplar geliyor. Sosyal Çalışma Bakanlığı’ndan görevli bir arkadaşımız ile buraya geliyorlar. Arkadaşlarımız burada stres atıyor. Aralarında ilk kez havuz görenler oldu. Yüzme bilmeyenlerden öğrenenler oldu. Burada amaç insanları topluma kazandırmak, dışlamak değil. Çünkü onlar da bizim toplumuzun bir bireyi. Yüzlerindeki mutluluk ifadesi bizleri de çok mutlu ediyor. 

DAHA İYİSİ İÇİN ARAŞTIRIYORUZ

Buradaki en önemli konulardan bir tanesi de temizlik ve hijyen. İşin içinde hijyen olduğu zaman kimyasal da oluyor. İnsanlar ne kadar çok kimyasal olursa o kadar çok temiz olacağını düşünüyor. Ama biz burada profesyonel anlamda çalışıyoruz. Kendim kimyagerim, aynı zaman KOMEK’te havuz suyu operatörlüğü dersi veriyorum. Oradaki operatör arkadaşlarımıza anlatırken, en az seviyede kimyasal kullanarak hijyeni nasıl sağlarız bunun ARGE çalışmalarını yapıyoruz. Bu konuda Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı maddi ve manevi olarak çok destek oluyor bize. Nasıl daha hijyenik olabiliriz bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Fuarlara katılıyoruz araştırmalar yapıyoruz. Şu anki ortamın üstüne neler katabiliriz bunun için çalışıyoruz. Kendimizi de sürekli geliştiriyoruz. 

11 KİŞİ İLE HİZMET VERİLİYOR

Tesislerimizde 11 kişi çalışıyor. 4 tane 2 erkek 2 bayan olmak üzere antrenörümüz, 2 tane kayıt kabul, 4 tane temizlik personeli, 1 tane de tesis sorumlusu bulunuyor. 

DAHA İYİ HİZMET İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ

Ben tesis sorumlusu olduğum için vatandaşlarla ve üyelerimizle sürekli iletişim halindeyim. Biz çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Her şeyden önce insanlar Selçuklu’da yaşadıkları için çok şanslı olduklarını ifade ediyorlar. Tabi biz de böyle bir kurumda çalıştığımız için çok şanslıyız. Burada en memnun edici konulardan bir tanesi havuzun çok ferah olması. Havuzlar klorla dezenfekte edilir ve onun kokusu olur. Burada öyle bir koku yok. Havuzlar genelde bodrum katlarda olur ama burası öyle değil. Sürekli olarak ölçümler yapılıyor. Ve bunun dönüşlerini olumlu olarak alıyoruz. Tabi olumsuzluklar olduğunda da en kısa sürede tamamlamak ve insanların hizmeti daha iyi alabilmesi için çaba gösteriyoruz. 

HERKESİ TESİSLERE DAVET EDİYORUZ

Biz Selçuklu Belediyesi olarak 7’den 70’e herkesin spor yapmasını ve zinde kalmasını tavsiye ediyoruz. Hiç spor yapamazlar yürümelerini istiyoruz. Günde 10 bin adım atsınlar. Hatta imkanları varsa 12 bin adım atsınlar. Spor insanı zinde tutar. Herkesi Selçuklu Belediyesi’nin spor tesislerine davet ediyoruz.  

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim