Gençlik yıllarında tanıştığı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca ile birlikte ömrünü Milli Görüş davasına adayan Necip Alkan’ı ve Eski Milli Gençlik Vakfı (MGV) Konya Şube Başkanlarından Yaylapınar, Veysel Karani ve Şifa Kız Kur'an Kurslarının dernek başkanlıklarını yapan ve bugüne kadar yüzlerce öğrenci ve hafızın yetiştirilmesinde büyük emekleri olan Sahip  Eke’yi Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman Yenigün Gazetesine anlattı.

‘NECİP ABİ TAM ANLAMI İLE DAVA ADAMIYDI’

Necip Alkan’ın hayatında her attığı adımla ile ilgili fedakârlık izini görüldüğüne dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, “Necip abi Erzurum doğumlu olmasına rağmen küçük yaşlarda Konya’ya gelmiş, önceleri farklı fikirlerde olmasına rağmen Erbakan hocamızı tanıdıktan sonra İslami yolu tercih etmiş bir insan. Necip abinin hayatında her attığı adımla ile ilgili fedakârlık izini görülürdü. Hiç arka plan hesabı olmamıştı. Sürekli koşar ve çalışır, arka planda bir şey beklemez ve ortadan kaybolurdu. Necip abi üzerine düşen görevleri  fazlası ile eksiksiz bir şekilde yerine getirildi. Çok cesur bir insandı. Kimsenin ummadığı ve bilmediği fikirler ortaya atardı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamız ile ilişkileri oldukça güzel ve samimi idi. Necip abi her seçim çalışmasında ortaya çıkar, çalışmalarını sürdürüldü. İnsana lazım olduğu zaman Necip abi orada olurdu.  Necip Abiye Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Necip abide fedakârlık ve orijinal fikirler, hesapsız çalışma adamıydı. Necip abi tam anlamı ile dava adamıydı. Necip abi tam bir mücahit idi. Necip abi hacca gidip geldikten sonra bizlerden davacı olduğunu ifade etti. Bizlerde kendisine neden davacı olduğumuzu sorduğumuzda; Hac bu kadar önemli idi, insanın ruhunu olgunlaştırıyordu da bizlere neden önce söylemediniz dedi. Mesulsunuz dedi. Hacdan geldikten sonrada ruh ve manevi dünyasında ayrı bir olgunlaşma meydana gelmişti. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

‘DİSİPLİNDEN ASLA VAZGEÇMEZDİ’

Yüzlerce öğrenci ve hafızın yetiştirilmesinde büyük emekleri olan Sahip Eke’yi de anlatan Yalman, “Sahip abi askeriyeden emekli olduktan sonra tanıştık Sahip abi ile. Sahip abinin iç dünyasında samimiyet, dürüstlük, bir yiğitlik vardı. Kendisi ben Milli Gençlik Vakfında görev aldıktan sonra bir şeyler öğrendiğini ifade ederdi. Geçmişin bomboş olduğunu ifade ederdi. Sahip abiyle tanıştıktan sonra Milli Gençlik Vakfı başkanı olarak ben kendisini yurt müdürü olarak görevlendirdim. Yurtta öyle bir görev yapardı ki disiplin, düzen, temizlik ve resmi işlemlerin Hiçbirinde aksaklık olmazdı. Sabah erkenden gelip akşam ne zaman gidilecekse geç vakit buradan ayrılırdı. Disiplinden asla vazgeçmezdi. Daha sonra kendisini kuran kurslarımızın takibi ile görevlendirdik. Sahip Eke çok sayıda hafızın yetişmesine katkı sağladı.  Allah Sahip abiye rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Zor işlerin bile hakkından gelirdi.   Allah hem Necip Alkan abinin hem de Sahip Abiye Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Bizler her iki isminden gerçekleştirdikleri çalışmaları samimiyetle gayret ile ve Allah rızası için yaptıklarını biliyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim