46 bine yakın genç üyesi bulunan AK Parti Konya Gençlik Kolları üye sayısına her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru 2018 yılının sadece gerçekleşen kongreler ile bitmeyeceğini ifade ederek, “Kongrelerimiz ile göreve gelen kardeşlerimizin ilçe teşkilatlarında çok iyi mahalle yapılanmaları kurabilmeleridir” dedi. 2018 yılı içerisinde sahada olarak insanların kapısını çalmaları gerektiğini de vurgulayan Koru, “‘Seçim geldi, kapımıza geldiniz’ biz bu eleştiriyi şimdiden bertaraf edebilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mahalle örgütlenmeleri ve çalışmaları, seçim günü geldiğinde çok sağlam sandık teşkilatları getirmiş olacak. Bu ilçe teşkilatlarımıza vermiş olduğumuz ödevlerden birincisi” dedi. 

ÖNEMLİ OLAN; MAHALLE YAPILANMALARI KURABİLMEKTİR

AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru ilçelerde gerçekleşen kongreler neticesinde ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve bu ziyaretlerin kendilerine güzel dönüşler sağladığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti; “Bizden önce bu emaneti sırtlanmış kardeşlerimiz teşkilatımızı hakkıyla gereken seviyelere getirmişler. Bizim üzerimize düşen yük, görev ve mesuliyet aynı emaneti daha yükseğe taşımaktır. Konya teşkilatımızın 46 bine yakın genç üyesi var. Ama AK Parti teşkilatlarına sadece üye olmak yetmez. Sahada 46 bin gencimizi de ihtiyacımız var. Dolayısıyla mahalle teşkilatlarında görev almak isteyen kardeşlerimiz, ilçe yapılanmalarında görev alan kardeşlerimizin bizlere ulaşması gerekiyor.  8 Kasım 2017 tarihi itibariyle göreve gelir gelmez öncelikle kendi yönetimimizin teşekkülü ile meşgul olduk. İlgili soruşturma süreçleri tamamlandıktan sonra 2 Aralık itibari ile ilgili yönetim kurulumuzu ilan ettik. Yönetimimizi ilan eder etmez, ilçemizin her birine yaklaşık 2 gün gibi kısa bir müddette kongre çalışmalarımız için hazırlıklarda bulunduk. Kardeşlerimiz uzun yol yaptılar. Ziyaretler bizlere kongrelerde güzel dönüşler sağladı. İlçe başkanlarımız, belediye başkanları ile görüşmelerimiz ilçe gençlik kolları kongrelerimizin alt yapısını tesis etmeye yaradı ve yılbaşına gelmeden 27 ilçemizin kongresini tamamladık. Geçen hafta itibari ile Meram Gençlik Kollarımızın kongresini yaptık. Bu hafta ki kongrelerde bittikten sonra geriye 1 tane kongremiz kalacak. 2018 yılı sadece kongreler ile de bitmeyecek. Bizim için şu vakitten sonra daha önemlisi; Kongrelerimiz ile göreve gelen kardeşlerimizin ilçe teşkilatlarında çok iyi mahalle yapılanmaları kurabilmeleridir” 

‘SEÇİM SAHADA KAZANILIR’

“Seçim sahada kazanılır” diyen Koru, sahada olarak, insanların kapılarını çalmaları gerektiğini vurguladı.

Yüksekokullar, fakülteler, meslek yüksekokullarında sınıf sınıf teşkilatlanma gerçekleştireceklerini de sözlerine ekleyen Koru;  “Seçim sahada kazanılır ve 2018 yılı içerisinde seçim namına bir takvim hazırlanmamışken şimdiden sahada olup insanların kapısını çalmalıyız. ‘Seçim geldi, kapımıza geldiniz’ biz bu eleştiriyi şimdiden bertaraf edebilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mahalle örgütlenmeleri ve çalışmaları, seçim günü geldiğinde çok sağlam sandık teşkilatları getirmiş olacak. Bu ilçe teşkilatlarımıza vermiş olduğumuz ödevlerden birincisi. İkincisi ise; bazı taşra ilçelerimizde yüksekokullar, fakülteler, meslek yüksekokulları, meslekte eğitim veren üniversitelerin her birinde sınıf sınıf teşkilatlanma planlıyoruz. Teşkilatımızın hitap etmesi gereken yerlerden bir tanesi üniversitelerdir. Kendimize yük bildiğimiz üçüncü görevimiz ise; 2019 seçimlerinde 2001 doğumlu kardeşlerimiz ilk kez oy kullanacaklar. Konya’da oy kullanacak bu yaşta birçok kitle var. Hem seçim yatırımı olarak hem de kardeşlerimizin kalplerine dokunabilir miyiz gayesi ile seçmen biriminin çatısı altında Konya'daki bütün liselerde yapılanmayı kendimize bir ödev biliyoruz” diye konuştu. 

‘TEŞKİLATLANMA NOKTASINDA ZORLUK ÇEKECEĞİMİZİ ZANNETMİYORUM’

Konya’da 150 bine yakın üniversite öğrencisi olduğunu vurgulayan Başkan Koru, üniversitelerde teşkilatlanma noktasında zorluk çekmeyeceklerini ifade ederek cümlelerini şu şekilde aktardı;

“Konya’da ki üniversitelerimizde 150 bine yakın öğrenci okumakta. Üniversitelerimizin yeni açmış oldukları bölümler ile birlikte öğrenci sayısı gün geçtikçe de artmakta. Evvela hak yaşadığı müddetçe batıl da yaşayacaktır. Kardeşlerimizin bu şehre geldiklerinde farklı yönlere ve yapılanmalara bulaşmamaları, ailelerin güvenlerini boşa çıkarmamak adına bizler üniversite teşkilatımızla çalışmayı kendimize bir yük biliyoruz. Üniversite içerisinde irtibatta olduğumuz topluluklar var. Gençlik meclislerinin yanında sivil toplum örgütleri var. Bu mecralardan yetiştiğimiz için belli bir kesime ulaşmamız bizim için zor değil. Tüm bunlardan ziyade biz Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanı olduğu bir partinin mensuplarıyız. Üniversite öğrenimini gören, devam ettiren pek çok arkadaşımız Recep Tayyip Erdoğan bu partinin başkanı olduğu için AK Parti ile iletişim halinde olmak istiyorlar. Kitlesel ve sayısal manada Konya gibi bir memlekette üniversitelerde teşkilatlanmada bir güçlük çekeceğimizi sanmıyoruz. Bizim için önemli olan üniversiteler içinde sağlam ve güçlü bir yapılanma”

‘AFRİN GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN İLLERİNDEN BİR TANESİDİR’

Afrin’de devam etmekte olan operasyon ile ilgili de açıklamalara yer veren Başkan Koru,  “Afrin gönül coğrafyamızın illerinden bir tanesidir” diyerek; “Mevcutta yaşadığımız normlarla bir sınır çizgimiz var. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınır çizgileri sadece, güneydoğu ve kuzeybatıdan ibaret değil. Bizim mevcut pozitif hukuku sağladığımız sınır çizgilerimizden ziyade çok daha ciddi bir coğrafyamız var. Afrin gönül coğrafyamızın illerinden bir tanesidir. Dolayısıyla ordumuz uzun zamandır görmeye alışkın olmadığımız bir dirayetle sınır çizgilerimizi muhafaza etmektedir. Bu denli bir millet mücadelesi Afrin’de yürütülürken Sayın Cumhurbaşkanımız, bütün bakanlar kurulumuz sınır güvenliğimizin tesisi için baş koymuşken, kalkıp da  farklı bir siyasi parti organının hem de parti meclis üyeleri aracılığı ile buna mugayir şekilde ifadeler kullanması Cumhuriyet Halk Parti’sin kendi içlerindeki genç kardeşlerimizi dahi rahatsız ediyor diye düşünüyorum. Elhamdülillah Kurtuluş Savaşındaki o ruh gibi yerel halk ve vatandaş da askerlerimize ellerinden gelen desteği veriyorlar” diye konuştu. 

HÜSEYİN MENEKŞE 

Editör: TE Bilişim