Şehir içerisinde yaygın olarak kullanılan üç tekerlekli motorların çoğunda ışıklandırma olmadığı için trafik güvenliğini tehlikeye sokuyor. Özellikle akşam saatlerinde araç sürücülerinin bu araçları görmesinde sıkıntılar yaşanıyor ve trafik kazaların yaşanmasına sebep oluyor. 

ÜÇ TEKERLİ MOTORLARIN GEREKLİ IŞIKLANDIRMA YAPILMALI 

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Çelik,

şehir içerisinde kullanılan üçtekerli yük motorların sürücülerin ve vatandaşların can ve mal güvenliği için araçlarına bakımlarının sık yapılması ve ışıklandırılması gerektiğini ifade ederek, “Şehir içerisinde kullanılan üçtekerli yük motorları akşam saatlerinde ışıklandırmaların yeterince olmamasından dolayı trafikten araç sürücülerini sıkıntıya sokuyor. Bizler özellikle bu araçları  kullanan vatandaşlarımızın gereken bakımlarını zamanında ve sıklıkla yaptırmalarını öneriyoruz. Trafik kurallarına dikkat edilerek bu araçların sürülmesini istiyoruz. Yine bu araçları kullanan sürücülerin trafikte bulunan diğer araç sürücülerine saygı göstermesini istiyoruz. Kurallara uymaları trafikte hem kendilerinin hem de diğer sürücülerin canlarını ve mallarının korunması bakımından oldukça önemli” dedi.

ÜÇ TEKERLİ MOTORLARA REFLEKTÖR, İKAZ IŞIK VE SİNYAL TERTİBATI  KESİNLİKLE TAKILMALI

Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ömer Bardakçı da üçtekerli motosiklet kullanan sürücülerin güvenliği için oda ve emniyet ekipleri ile çalıştıklarını ifade ederek,

“Şehir içerisinde kullanılan üçtekerli motosiklet kullanan sürücülerimiz canlarını ve mallarına zarar gelmemsi için odamız ve trafik ekiplerimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trafik kurallarına uymanın kazaların önlenmesinde en etkin ve kalıcı yol olduğunu sürücülerimiz unutmasınlar. Üç Tekerli Yük Motoru kullanan sürücülerimizin uyması gereken bazı kurallar var. Bunlar, kesinlikle önden kasalı üç tekerlekli motosiklet kullanılması yasaktır. Üç tekerli motorun kapasitesinden fazla yük taşınmamalı. Üç tekerli motorla kesinlikle yolcu taşınmamalı. Kesinlikle üç tekerlekli motorlarla yasak olan cadde ve sokaklara girilmemeli. Motora sürücünün arkasını sağını solunu görmeyecek şekilde yükleme yapılmalı. Trafik kurallarına kesinlikle uyulmalı. Devamlı olarak sağ şeritten, araçların arasına girilmeden gidilmeli. Üç tekerlikli araçlarımıza ayna, reflektör, ikaz, ışık ve sinyal tertibatı takılmalı ve bunların can güvenliği için bakımlarının sık sık yapılmalı. Üçtekerlikli motorların fren tertibatının sağlam olunmasına dikkat edilmeli. Üç tekerlekli motorlara bir kişiden fazla bilinmemeli. Kullanılan üç tekerli motorların ruhsatlı, plakalı, sigortalı olmalarına dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim