Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük ve Yönetim Kurulu Üyeleri, vakıf  hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında Ribat Eğitim Vakfı’nın 2017 yılı çalışmalarını ve faaliyetlerini paylaştı. Ribat Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, 2017 yılının Ribat Eğitim Vakfı için dolu dolu geçtiğini belirterek, “Biz kurulduğumuzdan bu güne kadar ‘Önce insan’ düşüncesiyle vakfımızı yaşattık. Vakfımızın bu günlere gelmesinde halkımızın büyük destekleri olmuştur. Vakfımızın çalışmaları 3 ana başlık altında gerçekleşmiştir. Sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşen görevlerden en büyüğü, nereye yardım yapılması gerekiyorsa orada bulunduk. Milletimizin geçmişten gelen Vakıf geleneğini bozmadan yardıma muhtaç insanlarımızın yanında olduk. Ulusal derneklerden İslam Dünyası sivil örgütler, Türkiye Gönüllüler Teşkilatı Vakfı ve Milli İrade Platformu’nda görevliyiz. Bu dernekler birçok ortak çalışmaya imza attık. Sivil toplum örgütlerinin taşımış olduğu misyonu toplama göstermek en büyük görevimizdir” dedi.

EĞİTİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİK

Ribat Eğitim Vakfı olarak eğitim çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Büyük, “Yaptığımız çalışmalarda Okul cağındaki çocuklara karakter eğitimi çalışmalarımız oluyor. Eğitime verdiğimiz önemi daha da artırmak için Ribat Gençlik Derneğimizi kurduk. Yetişkinliklere yönelik ise sohbet programları yapıyoruz. Bu konuda hocalarımızla birlikte mahallelerde ve evlerde vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Kurs eğitim çalışmalarımızda ise Kur’an Kursuları vasıtasıyla yapıyoruz. Günümüzün en büyük eksikliği olan elaman yetiştirme ve hafızlık eğitimini takip ediyoruz. Yaz kursları düzenleyerek, yaz tatillerinde çocukları emin ellerde kısa eğitim ve sosyal aktivitelerde buluşturuyoruz. Orta öğretim ve lise öğrencilerine yönelik yurt ve ev çalışmalarımız bulunuyor. Bunların yanında lise ve üniversite öğrencilerimize burs imkânları tanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

EN BÜYÜK BÖLGESEL RADYO  RİBAT FM 

Ribat FM’in Türkiye’de en büyük bölgesel radyo olma özelliğini elinde tuttuğunu dile getiren Büyük  Ribat FM ile birlikte 3 radyo yayıncılığı yaptıklarını belirterek, “Radyo En, Gözyaşı FM ve Selam Radyo ile yayın ağımızı genişletiyoruz. Bu radyolarımızda farklı farklı insanlara ulaşma imkânlarımız oluyor. Dergi ve kitap çalışmalarımızda da oldukça güzel yapılar çıkarıyoruz. Ribat Eğitim Vakfı tarafından yayınlanan dergi ve kitaplar ailelerin bilgi alabileceği şekilde yayınlıyoruz. ‘Ailenin tüm bireylerine mektep’ sloganıyla yayınlanan Ribat Dergi, hapishaneler ve birçok kuruma da ulaşıyor. Aile çalışmalarımız kapsamında Anadolu Aile Derneği ve Aile Dernekleri Federasyonu çalışmasıyla 1990 yıllarından bu yana hızla devam ediyor. Aile derneklerimiz çalışmalarında evlilik öncesi ve sonrası ve gençlere evlilik programları şeklinde üç şekilde veriyoruz.  Şu anda 25 ilde çalışmalarımız devam ediyor. Aile eğitimine her zaman önem verdik ve önem vermeye devam ediyoruz” dedi. 

RİBAT, MAZLUMLARIN YANINDA 

Ribat Eğitim Vakfı olarak her mazlumların yanında olduklarını belirten Büyük, “ Aşevi hizmetimizin yanında gıda yardımı da yapıyoruz. Yurt dışındaki yardımlarımızı ise Ribat İnsanı Yardım Derneği üzerinden yapıyoruz. Asya, Afrika ve Balkanlardaki ülkelerden yardım faaliyetleri yapıyoruz.  Birçok ülkede külliye çalışması başlattık. Burada yetim evinden, aşevine kadar birçok faaliyeti gerçekleştireceğiz. Bunların yanında su kuyusu yapmaya devam ediyoruz. Sağlık taramalar, ilaç yardımları, yurt –okul yardımı, gıda yardımları, kurban bayramı ve ramazan bayramı faaliyetleri gibi birçok çalışma yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim