Karatay ilçesi Ovakavağı Mahallesinde tarla günü düzenlendi. Tarla gününe Ovakavağı Mahallesi sakinleri ile Biotek Tohumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Mert Can Özen, Teknik Müdür Ahmet Yaşa ile Ziraat Mühendisleri katıldı. 2001 yılında kurulan Biotek Tohumculuk sebze, tarla ve yem bitkileri tohumlarının ıslahı; üretimi; yurtiçi ve yurtdışında pazarlanması konularında faaliyet gösteriyor.

Çiftçilere ayçiçeği tohumu olarak regatayı tanıtan Biotek Tohumculuk, tohumun güçlü kök ve gövde yapısı ile yatmaya ve gelişim problemlerine karşı dayanıklı bir bitki olduğunu çiftçilere anlattı. 

Çiftçiler ise tohumun hasat programını ilgiyle izledi. Kalite açısından tohumun önemine dikkat eden çiftçiler Biotek Tohumculuk tarafından üretilen regatayı tercih etmeyi düşündüklerini dile getirdi. 

Tarla Günü'nün açılış konuşmasını gerçekleştiren Biotek Tohumculuk Teknik Müdürü Ahmet Yaşa,  1990’lı yılların sonunda hakim olan yerli tohum üretimi, birçok girişimcinin önceliği haline geldiğini belirterek, “ Biotek Tohumculuğunun temelleri 2001 yılında atılmıştır.  Firma olarak tarla bitkileri,yem bitkileri ve sebze tohumlarının Türkiye’de ıslahı ve üretimine kadar uzanmaktadır. Tamamen yerli sermaye ile üretim faaliyetlerinde bulunan Biotek Tohumculuk, ülkemize kattığı katma değer ve yatırımlarla üreticilerimize hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

BİOTEK’TEN YENİ AYÇİÇEĞİ TOHUMU

Tamamen yerli sermaye ile üretim faaliyetlerinde bulunduklarını belirten Biotek Tohumculuk Teknik Müdürü Ahmet Yaşa, “Bugün bizi burada bir araya getiren yeni ayçiçeği çeşidimiz Regata, güçlü kök ve gövde yapısı ile yatmaya ve gelişim problemlerine karşı dayanıklı bir bitki. Regata , ayçiçeğin baş belası olan verem otuna karşı tolerans göstermektedir. Regata, iyi bakım şartlarında yüz güldüren bir verim potansiyeline sahip,orta erkenci sınıfta yer alan bir ayçiçeği çeşididir. Regata,tabla üzerinde merkez doluluğu mükemmel, dış bükey ve ideal çapta bir tablaya sahiptir. Gövdeden itibaren tablasını eğen yapısıyla Regata, güneş yanıklığı ve kuş zararına karşı ekstra  koruma sağlar. Yağ oranı, alım sırasında fiyatını en yüksek seviyeden belirleyecek en önemli husus olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘DAHA İYİ ÜRÜN VEREBİLMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ’

Biotek Tohumculuk Yönetim Kurulu Üyesi Mert Can Özen, Biotek Tohumculuk tarla bitkileri,yem bitkileri ve sebze tohumlarında başarılı çalışmalar yaparak  çalışmaları sürdürdüklerini belirten Özen, “ Bugün burada firmamızın yeni ürünü olan ayçiçeği ürünü olan Regata’yı  Ovakağı Mahallesindeki çiftçilerimiz ile buluşturmanın heyecanı yaşadık.  Regata gövde yapısı ve güç kalınlığı tarafından ön plana çıkan bitkidir. Yağ oranı 48-49 civarındadır. Biotek Tohumculuk olarak Konya’da ilk ayçiçeği  tarla gününü gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte tarla günlerimizin devamını gerçekleştireceğiz. Biotek Tohumculuk ailesi olarak çiftçilerimize daha iyi ürün verebilmek için, birim alanında alacakları verimi artırmak için elimizden gelen ıslah çalışmalarına devam edeceğiz” dedi. 

HASADIMIZ YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ 

Regata bitkisinin hasadının yapıldığı ürünün sahibi çiftçi Hüseyin Sağ ise Biotek, "Tohumculuk firması yetkilileri ile birlikte Biotek Tohumculuk firmasının yeni ayçiçeği ürünü olan regatayı 4 Mayıs 2017’de  tarlarımıza ektik ve bugün ise hasadı gerçekleştirdik. Ekiminde ve dikimine kadar firma yetkilerin göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederim. Hasadımız yüzümüzü güldürdü” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim