AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Akyürek’e AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Köklü ve Hariye Hümeyra Saçkesen de eşlik etti. Son günlerde gündemi meşgul eden kadın cinayetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Akyürek, yaşanan olayların üzücü olduğunu söyledi. “Son günlerin gündeminde çok fazla yer alan kadın cinayetleri konusu var. Konya’da da müessif hadiseler yaşandı” diyen Akyürek, sözlerine şöyle devam etti, “Halüsinasyon mu dediğimiz vakalar oluyor. Annesini, kardeşini gözünü kırpmadan öldüren caniler olduğunu görüyorsunuz. İletişim imkanlarının artması, duyulmayan birçok olayın da gün yüzüne çıkmasına vesile oluyor. Herkes basın mensubu gibi olayları yansıtma imkanına kavuştu. Böylece bu tür olaylar gün yüzüne çıkıyor. Bu üzücü olaylar milletimize yakışmamakta. Konya’mızda kadına, çocuklara, aile içi şiddete asla müsaade etmemeliyiz. Ülkemiz de bu noktada dünyaya örnek olmalı. Birçok ileri dediğimiz Batı ülkesindeki olaylarla kıyaslandığında rakamlarla Türkiye hala onların gerisinde olabilir ama Türkiye değerlerine bağlı insan topluluğu olarak bu tür kötü örnekler ortaya çıkmamalıdır. Beni düşündüren şu; Televizyonlarda, dizilerde şiddetin görüntülü olarak işlenmesi, ruhunda anarşi olan insanları teşvik mi ediyor diye ben düşünmeden edemiyorum. Hükümetimiz bu konunun üzerinde durmaya devam ediyor.”

HAYAL PROJELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konya’nın son yıllarda aldığı yatırımlara değinen Akyürek, AK Parti hükümetleri ile birlikte şehrin önemli yatırımlarla büyük kazanımlar elde ettiğini anlattı. 2002 yılından önce Konya için birçok projenin konuşulduğunu, hazırlandığını ancak bir türlü hayata geçmediğini dile getiren Akyürek, yatırımlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu, “50-60 yıllık Konya projeleri tozlu raflarda duruyordu. Ben Fazilet Partisi’nde İl Başkanı iken hatırlıyorum, Konya’nın sorunları ve çözüm önerileri diye kitaplar hazırlandı. Her gelene bunları sunduk. Mavi Tünel’in Tamamlanması, sivil apronun tamamlanması, Konya’ya doğalgazın getirilmesi, sema törenlerinin pota altından kurtarılması için 20 yıldır inşaatı sürüncemelerde kalan Mevlana Kültür Merkezi’nin tamamlanması, Tuz Gölü’nü kurtarılması projesinin en önemli ayağını oluşturan atıksu arıtma tesisinin yapılması, duble yollar, çevre yolunun yapılması bir de hayal projesi olan ikinci bir üniversitenin kurulması projeleri sürekli gündeme geliyordu. Doğalgazın ilk meşalesini bize yakmak nasip oldu. Mevlana Kültür Merkezi’ni göreve geldiğimiz ilk aylarda tamamlamak nasip oldu. Atıksu arıtma tesisi biraz zor oldu ama görev aldığımız sonraki 2 yıl içinde tamamlandı. Duble yollarda sadece Konya-Ankara Yolu değil, Konya-Afyon Yolu, Konya-Beyşehir Yolu, Seydişehir Yolu tamamlandı. Seydişehir-Beyşehir Yolu’nda tüneller devam ediyor Antalya güzergahında. Karaman Yolu’nda da yine yollar ve hızlandırılmış tren çalışmaları tamamlandı. Konya’nın 50 yıllık içme suyu projesi AK Parti hükümetiyle birlikte tamamlandı. Daha önce 240 kuyudan su alıyorduk her sene 40 kuyu çöküyordu. 1 Metre yeraltı suyu düşüyordu. Bunun çözümü Mavi Tünel’den Konya’ya su getirilmesiydi. 600 milyon TL’lik bir projeyle Konya’nın büyük bir çoğunluğunda Torosların suyu akıyor. Konya yeni stadyumu yapıldı. Bütün bunlar tamamlanan projeler. Türkiye’nin ilk bilim merkezine Konya’nın kavuşması. Türkiye’deki restorasyon çalışmalarının yüzde 40’ının Konya’da yapılması. Bedesten gibi önemli restorasyon çalışmalarına imza atıldı, devam eden restorasyon çalışmaları da var. Bunlara bakarak şunu söyleyebiliriz ki Konya’da önemli yatırımlara imza atıldı. Rampadaki füze ateşlendi ve Konya yükselişe geçti. Uluslararası platformlardaki temsili bunun en önemli göstergesi. Konya bugün dünyadaki bütün uluslararası organizasyonların içinde. Sadece İslam Başkentleri Şehirleri Birliği’nin değil, Dünya Tarihi şehirleri Birliği’nin, Uluslararası Yoksullukla Mücadele Eden Şehirler Birliği’nin yönetiminde, ayrıca Başkanımız Uğur İbrahim Altay Dünya Belediyeler Birliği’nin de Eş Başkanı. Bütün bunlar Konya’nın yükselişinin somut göstergeleri.”

ERDOĞAN 1 EYLÜL’DE KONYA’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden sonra Büyükşehirler içerisinde en yüksek oy alan Konya’yı teşekkür ziyareti kapsamındaki programının belli olduğunu dile getiren Akyürek, “Cumhurbaşkanımız kamuoyuna da yansıdığı şekilde Rize’den başlattığı teşekkür ziyaretlerine, Büyükşehirler içinde açık ara en yüksek oyla destek veren Konya’ya 1 Eylül Pazar günü teşekkür için gelecek. Bütün halkımızı Cumhurbaşkanımızla buluşmaya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımız 2023 hedefleri doğrultusunda Konya’nın yatırımları ve yeni vizyon projeleri noktasında yeni müjdeler verecektir diye düşünüyorum. Konya’nın devam eden projeleri de var. Bunlarla ilgili süreçleri takip ediyoruz. Bu buluşmayla bu sürece katkı yapılmış olacak” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH AKİF SOLAK