Ramazan Ayı rahmeti ve bereketi ile birlikte devam ederken ilimizde bulunan yardım kuruluşlarının yardıma muhtaç kişilere ulaşma seferberliği de sürüyor. Yurtiçi ve Yurtdışında bulunan binlerce mazlum insana nakdi, gıda, ve ihtiyaç gerekleri doğrultusunda yardımlar gerçekleştiriliyor. Özellikle Yurtdışına yapılan yardımların daha fazla olduğunu söyleyen Yardım Kuruluşları Temsilcileri bu yılki Ramazan Ayı’nda Filistin’in ön planda olduğunu vurguladı. Ayrıca Nijer, Burkina Faso, Zimbabve, Togo, Benin, Komor Adaları, Moro, Etiyopya, Somali, Bosna Hersek, Suriye gibi ülkelere de yardımlar gerçekleştiriliyor. Faaliyetler hakkında bilgiler veren Yardım Kuruluşları Temsilcileri bu Ramazan ayı içerisinde de mazlumlar için seferber olduklarını söyledi

İHH DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA ULAŞIYOR

Konya İnsani Yardım Vakfı (İHH) olarak Ramazan ayı içerisinde yurtdışı ve yurtiçi yardım kampanyalarının devam ettiğini söyleyen İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Her Ramazan’da olduğu gibi bu Ramazan’da da halkımızın teveccühü iyi durumda. Bağışçılarımız ve kardeşlerimiz dünyanın dört bir yanındaki müminlerle ilgili durumdalar. Arakan, Suriye, Filistin gibi ülkelere bağışlar gelmekte. Bu aralar Filistin konusu biraz daha sıcak. Her Ramazan bir yerimizi mutlaka acıyor. Bu Ramazan’da da Filistin var. O yüzden bizlerde bağışçılarımızda Filistin’e hassasiyet gösteriyoruz. Batılıların planı Gazze’yi tamamen yaşanmaz hale getirmektir. Ancak Gazze’yi bizim yaşanılabilir durumda tutmamız gerekiyor. İnsanlar kendileri için orada nöbet bekleyen kardeşlerinin nöbet sırasındaki zaruri ihtiyaçlarını karşılamaları boyunlarının borcudur. Yani nöbetçinin ihtiyacını gidermek ümmetin üzerine vazifedir. Biz Gazze için 450 Bin TL Konya İHH olarak yardım gönderdik. Kadın komisyonumuz geçtiğimiz günlerde önemli bir çalışmaya imza attı. 50 binin üzerinde koli oluşturuldu. Bu sayıyı inşallah Allah izin verirse 200 bine tamamlayacağız. Sadece gıda olarak değil, Çadır, sergi gibi ihtiyaçlar için nakdi olarak yardımlarımız da sürmektedir. Uzak olsun yakın olsun bütün coğrafyamızda çabalarımız sürüyor” diye konuştu. Uysal ayrıca, yetim iftarları gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyerek, “Bu Ramazan’da ilimiz dışındaki bazı bölgelerde de yetimleri giydirmeye çalışacağız. Bu yöndeki hazırlıklarımız sürüyor. Bin aşkın yetime bayramlık giydirme hedefimiz var. Geçtiğimiz Pazar günü yetimleri, bağışçıları ve hamileri büyük bir iftarda buluşturduk. Yaklaşık olarak 4 bin 500 kişiye iftar yemeği verdik. Yetim iftarlarını ilçelerimizde de yapıyoruz. Bu nedenle bir çok yetime ulaşmış oluyoruz. Böyle önemli günler dışında yani 12 ay boyunca ulaştığımız ve baktığımız yetim sayısı 190 bini aşkın. İlimizin hem merkezin de hem de ilçelerinde kumanya dağıtımlarımızda devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

CANSUYU DERNEĞİ’NİN RAMAZAN AYI İÇERİSİNDEKİ HEDEFİ 2 BİN 500 AİLE 

Geçen sene 1000 aileye ulaştıklarını dile getiren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan bu sene ki hedeflerinin ise 2 bin 500 aile olduğunu vurgulayarak, “Derneğimiz uluslararası bir dernek olduğu için yardımlarımız ağırlıklı olarak yurtdışına yapılıyor. Şuanda Arakan ve Filistin olmak üzere, yaklaşık 24 ülkede gıda dağıtımı ve iftarlarımız devam ediyor. Su kuyuları gibi faaliyetlerimizde aynı zamanda devam etmektedir. Geçtiğimiz günlerde yurtdışında bir okulumuzun açılışını gerçekleştirdik. Bununla beraber Türkiye içerisinde de yardım kolileri dağıtıyoruz. Geçen yıl Konya’mızda yaklaşık olarak 1000 aileye ulaşmıştık. Bu yılki hedefimiz ise Konya’mızda 2 bin 500 aileye ulaşmak” diye konuştu. 

“DIŞ ÜLKELERE TÜRKİYE’NİN PAYLAŞMA RUHU İÇERİSİNDEKİ KARDEŞLİĞİNİ TAŞIYACAĞIZ”

Yurt içi çalışmalarında ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinde iftar sofraları açan Dost Eli Derneği Ramazan ayı içerisinde ki yardım kampanyalarına devam ediyor. Faaliyetler hakkında açıklamalarda buluna Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, “Ümmetin kucaklaşmasının gerçekleştiği, kulluk ve iyiliğin seferberliği Ramazan ayının tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Dost Eli Derneği olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı içerisinde birçok hayırlı çalışmaların gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Gönüllülerimiz ve bağışçılarımızla el ele verip hep birlikte görülmesi, duyulması, elinden tutulması gereken mazlumlara ulaşacağız. Ümmet birliği şuuruyla yoksul, mazlum ve yetimlere kucaklaşacağız. Ulaşabildiğimiz ülkelere Türkiye’nin paylaşma ruhu içerisindeki kardeşliğini taşıyacağız. Dost Eli Derneği olarak yurt dışı Ramazan çalışmalarımız ise; Nijer, Burkina Faso, Zimbabve, Togo, Benin, Komor Adaları, Moro, Etiyopya, Somali, Bosna Hersek ve Filistin' de gerçekleştiriliyor. Bu ülkelerde iftar yemeği, gıda dağıtımları ve nakdi yardımlar yapılırken özellikle yetim evlerinin ihtiyaçları giderilecek. Ayrıca özellikle Afrika’da yapımı devam eden su kuyuları ve mescitlerden tamamlanmış olanlar faaliyete açılırken bu çalışmalara yenilerini eklemek için yer tespitleri yapılacak” dedi. Ayrıca Başkan Mehmet Seçer,  yapılacak yardım çalışmaları hakkında bilgi almak ve destek vermek isteyenler için Dost Eli Derneği merkez binası başta olmak üzere önde gelen alış veriş merkezleri ile şehrin önemli noktalarında faaliyetlerin anlattığı tanıtım stantlarının bulunduğunu söyledi. 

“HEDEFİMİZ 5 BİN AİLEYE GIDA KOLİLERİMİZİ ULAŞTIRMAK”

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Tamer Kalender ise, “Derneğimiz 3 kıtaya yayılan Ramazan 2018 çalışmalarında 15 ülkede, 50’ye yakın bölgede İftar ve sahur, Ramazan gıda paketleri, zekâtlar, fitreler ve fidyeler, şükür, adak ve Akika kurbanları yetimler başta olmak üzere yoksullara, ihtiyaç sahiplerine ve tüm mazlumlara direk ulaştırmaktadır. Bu Ramazan 1 iftar 10 TL, 1 Ramazan Gıda Paketi 100 TL olarak belirlendi. Hazırlanan ve birçoğu ulaştırılan Ramazan Gıda Kolileri ise ailelere birkaç ay yetecek şekilde gıda ve ihtiyaç malzemeleri ile doludur. Ramazan 2018 Programımızda hedefimiz 15 ülkede, 50’ye yakın bölgede yetimler öncelikli olmak üzere 5 bin aileye gıda kolilerimizi ulaştırmak ve günde binlerce kişiye de iftar sofraları açmak.Yetimler, Yeni Müslüman olanlar, mazlumlar ve ihtiyaç sahiplerine gıda paketleri ve günlük binlerce kişiye iftar ve sahur sofraları kuruyoruz. Ülkeler; Sudan Darfur Kampı, Kenya Kakuma Kampı, Somali Dadab Kampı, Kenya Garissa bölgesi, Afganistan, Arnavutluk, Sırbistan Sancak, Kosova, Bulgaristan, Kazakistan, Moğolistan, Gürcistan, Sri Lanka, Suriye Bayırbucak ve Türkiye. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim