Başı rahmet, ortası bereket, sonu ize günahlardan arınmaya vesile olan on bir ayın sultanı Ramazan’a çok az bir süre kaldı. Türkiye’de ve Konya’da faaliyet gösteren yardım kuruluşları, On bir ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan’da hem yurt içinde hem de yurt dışında ihtiyaç sahiplerine umut olacak. Yardım kuruluşları kardeşlik, dayanışma ve merhamet duygularının doruğa çıktığı Ramazan ayında, kumanya dağıtımları, iftar programları, gıda ve giyecek yardımları ile maddi desteklerle yetim çocukların, kimsesizlerin, garip ve gurabanın yüzünü güldürecek.

İHH, RAMAZAN’DA 120 ÜLKE VE BÖLGEDE

İHH, Ramazan 2019 çalışmalarına “Ramazan Birlikte Güzel” sloganıyla başladı. İHH, 120 ülke ve bölgede Ramazan boyunca 3 milyon kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştıracak. Çeyrek asrı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran İHH, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürerek toplamda 3 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. “Ramazan Birlikte Güzel” sloganı ile beş kıtaya uzun ve zorlu yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, 27 yıllık tecrübenin verdiği güvenle ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, mültecilerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak bölgelere taşıyacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimler ile ailelerine destek olunacak, yetimlere eğitim yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak ve yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak. İHH, bu Ramazan ayında, dünyada 120 ülke ve bölgede, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracak. 150 bin kişi, hayırseverlerin fitre ve fidye bağışlarından faydalanacak. İHH’ya emanet edilen zekatlar da yine yıl boyunca olduğu gibi Ramazan ayında da muhtaçlara ulaştırılacak. 2019 yılında belirlenen fitre bedeli ise 23 TL. 120 TL olarak belirlenen kumanya paketleri, Türkiye’de ve yurt dışında toplamda 250 bin adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yardımlar, 81 ilde 46 TIR ile birlikte dağıtıma çıkacak. Yardımlar; gıda, temizlik malzemeleri, elbise, çocuklar için çikolata, şeker, balon oyuncak ve bayramlık kıyafet olarak dağıtılacak. Suriye, Sudan, Yemen, Gazze, Bangladeş, Irak, Doğu Türkistan ve Arakan gibi öncelikli kriz bölgelerine ağırlık verilecek. İHH tarafından yurt içinde ve yurt dışında hazırlanacak olan iftar sofralarına 15 TL katkıda bulunarak bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. İftar sofralarına yüzbinlerce kişi oturacak. Suriye’nin çeşitli bölgelerinde ve var olan kamplarda iftar sofraları kurulacak. Konya İHH ise28 ilçede kurulacak iftar sofraları için hazırlıklarını tamamlıyor.

ÇOCUKLAR, RAMAZANI HEYECANLA BEKLİYOR

İHH’nın çocuklar için hazırladığı sürprizler arasında bayramlık kıyafetler de var. Hayırseverler, dünyanın dört bir yanında 150 TL’ye bir çocuğu baştan aşağıya giydirerek bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. Bayramlık kıyafet yardımları, Konya ve ilçelerinde 850 olmak üzere 43 ülkede toplam 67 bin 920 yetim ve çocuğa ulaşacak. İHH’ya bağış yapmak isteyenler, FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 23 TL, IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIK kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL, İHH’nın banka hesaplarından, internet sitesinden online olarak ve en yakın İHH merkezine başvurarak yardımda bulunabilecekler.

RİBAT RAMAZANA HAZIR

Ribat Eğitim Vakfı, Ramazan ikliminin rahmet, mağfiret, feyiz ve bereketinden azami düzeyde istifade edilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ribat Eğitim Vakfı 2019 Ramazan ayı çalışmalarına “Ramazanın Bereketi Kardeşinin Sevinci Olsun” sloganıyla çalışmalarını sürdürecek. Ramazan ayı boyunca yüzbinlerce kişiye hayırseverlerin emanetlerini ulaştıracak olan Ribat kumanya ve iftar bedellerini de belirledi. Yurtiçi İftar Bedeli 20 TL, Yurtiçi Gıda Bedeli 150 TL, Yurtdışı İftar Bedeli 7 T. Yurtdışı Gıda Bedeli 70 TL. Her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan, bağışçıların zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını; savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden ilk elden ulaştıran Ribat, bu yıl yine yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizde Ribat Aşevi aracılığıyla yatalak ve bakıma muhtaç hastaların, ihtiyaç sahiplerinin iftar yemekleri ve gıda kolileri ulaştırılacak. Ayrıca yetim ve ihtiyaç sahibi yüzlerce yavrumuza bayramlık giysiler verilecek. 3 Kıta ve onlarca ülkede faaliyet gösteren Ribat uzak yakın demeden kriz bölgelerine öncelik vererek hayırseverlerin emanetlerini mazlum coğrafyalara ulaştıracak. Hayırseverler bağışlarını Konya’da Ribat Eğitim Vakfı Genel Merkezi, Ribat Aşevi, Ribat İnsani Yardım Derneği Kayalıpark, Kule Site Avm , Çelikkayalar Merkez Mağazası Selçuklu Mağazası, Kadınlar Pazarı Mağazasında kurulan standartlarla yapabilecek.

DOST ELİ DERNEĞİ BİNLERCE KİŞİYE RAMAZAN AYININ BEREKETİNİ TAŞIYACAK

“Ramazanın bereketi yeryüzüne yayılsın” sloganıyla Ramazan ayına hazırlanan Dost Eli Derneği, her yıl olduğu gibi bu yılda binlerce ihtiyaç sahibine yardım elini uzatacak. 2019 yılı Ramazan ayı içerisinde yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi veren Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer, “Hazırlıklarına başladığımız Ramazan ayının tüm dünya insanlığı için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Birlik beraberlik yardımlaşma ve dayanışma gibi bizi biz yapan değerlerimizden aldığımız güçle en yakınımızdan başlayarak sınırların ötesine Ramazan ayının bereketini taşımaya hazırlanıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı içerisinde birçok hayırlı çalışmaların gerçekleşmesinde alan el ile veren el arasında köprü olma vazifemizi en iyi bir şekilde yerine getirmek için çalışacağız. Bu doğrultuda şehrin önde gelen alışveriş merkezleri ile önemli noktalarında dernek faaliyetlerinin anlatıldığı, vatandaşların arzusu üzere fitre, zekât vb. bağışların alındığı stantlar kurulacak. Yurt içi çalışmalarında ihtiyaç sahibi özellikle eşi vefat etmiş yetimi bol evlerde iftar sofraları açılacak. Gönüllü ev hanımlarının hazırladığı yemeklerle aileler ziyaret edilecek ve yapılan iftarla bu evlerde güzel bir birliktelik sağlanacak. Bu evlerde diş kirası geleneği de devam ettirilecek. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının yüzü bayramlık kıyafet dağıtımları ile güldürülecek. Ayrıca açlık sınırındaki Afrika ülkeleri başta olmak üzere yurt dışında da Ramazan ayı çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bu ülkelerde iftar programları ve gıda dağıtımlarını yanı sıra ülke halkının acil ihtiyaçlarını gidermeye çalışacağız.” dedi. Mehmet Seçer Dost Eli Derneğinin bu yıl ki kumanya bedelinin 200 TL olduğunu söyledi.

RİDA 3 KITADA 24 ÜLKE VE 50’DEN FAZLA ÜLKEDE OLACAK

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yılda da Ramazan ayı ile birlikte “Bu Ramazan Sofranda Kardeşine de Yer Ayır ve Paylaş ki Bereketlensin” sloganıyla çalışmaları gerçekleştirecek. Ramazan çalışmaları hakkında bilgi veren RİDA Derneği Başkanı Tamer Kalender, “RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği olarak her yıl olduğu gibi bu yılda da Ramazan ayı ile birlikte ‘Bu Ramazan Sofranda Kardeşine de Yer Ayır ve Paylaş ki Bereketlensin’ sloganıyla çalışmalarımıza hız kattık. RİDA olarak 3 kıtada, 24 ülkede ve 50’den fazla bölgede yetim çalışmasından, Aşevi çalışmalarına, Acil insani yardımlar ve su Kuyusu çalışmalarından Mescit ve Medrese çalışmalarına, Kurban çalışmasından, İrşat faaliyetlerine kadar hız kesmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Derneğimiz Ramazan 2019 çalışmalarında çalışma yaptığımız bölgelerde İftar ve sahur sofraları kuracak. Ayrıca Ramazan gıda paketleri, zekâtlar, fitreler ve fidyeler, şükür, adak ve Akika kurbanları yetimler başta olmak üzere yoksullara, ihtiyaç sahiplerine ve tüm mazlumlara direk ulaştırılacaktır. Bu Ramazan 1 iftar 15 TL, 1 Ramazan Gıda Paketi 100 TL ve 1 Çocuğun Bayramlığı 100 TL olarak belirlendi. Hazırlanacak Ramazan Gıda Kolileri ise ailelere birkaç ay yetecek şekilde gıda ve ihtiyaç malzemeleri ile dolu olacaktır. Yine her yıl olduğu gibi başta yetimler olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine binlerce kişilik iftar sofraları kurmayı planlıyoruz. Yine yetimlerimiz ve Kuran talebelerimiz bu yılda bayramlıklarını dört gözle bekliyorlar. Onlara çifte bayram sevinci yaşatmak için bu bayramda da yetimlerimize bayramlık elbise, ayakkabı, hediye ve harçlıklarını dağıtacağız. Ayrıca derneğe yapılan fitre, fidye ve sadaka bağışlarının da her yıl olduğu gibi bu yılda da çalışma yaptığımız ülkelerde bizzat elden dağıtımını sağlayacağız. Derneğe yapılacak yardımların banka hesap numaraları yoluyla, derneğin resmi web sitesi olan www.ridader.org.tr üzerinden online bağışla ve bizzat derneğe müracaatla gerçekleştirilebilecek. Çalışmalar hakkında detaylı bilgi için hayırseverlerimiz 0332 234 1616 telefonundan ulaşabilirler” dedi.

AYDER RAMAZANA HAZIR

‘Ramazan Kardeşliktir’ sloganıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) ramazana hazır. AYDER her ramazan ayında olduğu gibi Ramazan ayında da ‘iftara beş kala’ uygulaması ile iftara yetişemeyen vatandaşlara kumanya dağıtacak. Ramazan’da kumanya, su dağıtımı, un dağıtımı ve kardeş aile gibi projeleri yürütecek AYDER Konya’da yaşayan yardıma muhtaç ailelere, gıda kolisi, ev eşyası ve sağlık alanında hizmetlerine devam edecek. Ramazan ayında yardımda bulunmak isteyen hayırseverler 0332 352 02 64 No’lu telefondan dernek merkezine ulaşabilecekler. AYDER tarafından belirlenen bir kişilik iftarlık 15 TL, Afrika Su 30 TL, Ramazan Kumanyası 100 TL, Bayramlık 100 TL, Kardeş Ailem 180 TL.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim