1978 yılında ayakkabı imalatı yapmaya başladıklarını belirten Lanse Ayakkabı ve Yan Sanayi Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Üzümcüoğlu, ayakkabı imalatının ardından Konya’da ilk defa ortaklarıyla birlikte bir ayakkabı fabrikası kurduklarını, şimdilerde ise promosyon ürünlerinin deri, kumaş, kadife, bez ve benzeri hammaddesini Konya ile buluşturduklarını söyledi. 

1978 ile 1981 yılları arasında ayakkabı imalatı yaptıklarını söyleyen Lanse Ayakkabı ve Yan Sanayi Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Üzümcüoğlu, “O dönemlerde şimdiki gibi seri bir şekilde ayakkabı üretimi yoktu. Malzemen zamanında eline ulaştıysa daha hızlı üretim yapabiliyordun. Bize ayakkabı malzemesi tedarik eden bir firmaya kızdık. O kızgınlıkla malzemeci dükkanı açtık. İşimiz büyüdü. 1996 yılında Konya’da ilk defa ayakkabı fabrikası kurduk ortaklarımızla birlikte. Çok ortaklı olduğumuz için bir süre sonra anlaşmazlık çıktı ve ayrıldık. Aynı süreçte ayakkabıcılara ham malzeme temin ettiğimiz işimiz devam ediyordu. Ayakkabıcılar, bugün Eski Kunduracılar olarak anılan bu siteden ayrıldıktan sonra biz de yavaş yavaş sektör değiştirdik. Şu an promosyon malzemeleri temini yapıyoruz” dedi. 

Mouse pad, oto döşeme, mobilya malzemesi, gıda sektörüne yönelik malzemeler, seracılıkta kullanılan sera kumaşı gibi ürünlerin Konya ile buluşmasına öncülük ettiklerini dile getiren Mehmet Üzümcüoğlu, “Deri, kumaş, kadife, bez ve benzeri birçok kumaş türünün ham satışını biz yapıyoruz. Bu kumaş ve deri ürünleri fosforlu, su ve ısı geçirmeyen iş elbiselerinden cep cüzdanlarına, çantadan, kemere, kalemlikten ajandaya ve tabela ürünlerine kadar çok geniş bir yelpazede kullanılıyor. Her sektöre uygun malzeme temini yapabiliyoruz” diye konuştu. 

Ham malzeme temininin yanı sıra dileyene dilediği ürünü de yapıp teslim edebildiklerini ifade eden Üzümcüoğlu, “Ürünlerin üzerine baskı da yapabiliyoruz. İşimizi severek yapıyoruz. İşimize olan saygımızı asla yitirmiyoruz. 40 senenin birikimi ve tecrübesiyle Konya’da promosyon sektörünün çözüm ortağı olmaya gayret ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İBRAHİM BÜYÜKHARBUT

Editör: TE Bilişim