Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Konya Yenigün Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, lise hayatında bu yana yazdığı şiirleri Mor Menekşe adlı kitapta kitaplaştırdı. Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’ı ziyaret eden Prof. Dr. Mevlüt Mülayim kitabını takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan , ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek , Prof. Dr. Mevlüt Mülayim’e kitabının hayırlı olmasını dilerek, çalışmalarında başarılar diledi .

‘DUYGULARIMI MİSLARA DÖKTÜM’

Kitap hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, “Dilimizde şiir kelimesi, vatandaşların gerek günlük hayat gerekse sosyal medyada yararlandığı ve sıklıkla kullandığı sözcüklerden bir tanesidir. Şiir, kelime olarak Arapça dilinden Türkçemize geçmiştir. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre çeşitli anlamları olan şiir kelimesi, Türkçede tek başına ya da farklı cümlelerle beraber kullanılmaktadır. Lise yıllarımdan bu yana farklı zamanlarda yazdığım şiirlerimi bir araya toplamak istedim. Farklı zaman ve mekânlarda duygularımı, konularla ilgili düşüncelerimi ve etkilendiğim durumlardan esinlenerek kağıda döküp kendimi belki teselli etmiş, belki de o anki duygularımı yazıya dökmeye çalışmış olabilirim. Hayatım boyunca mutlu olabilmek için hayata hep pozitif bakan biri olmaya gayret gösterdim. “ ifadelerini kullandı.

‘OKUYUCULARIMIZ ŞİİRLERİ OKURKEN BAŞKA ALEMLERE GİDECEK’

Kitabın isminin neden Mor Menekşe koyduğu sorusuna da cevap veren Prof.Dr. Mülayim, “ Farklı zamanlar da gençliğin ve ülkenin bir problemini, çeşitli eğitim toplantıları gibi farklı ortamlarda durumu ve güzelliğini, bazı zamanlarda yaşadığım gerçek sevinç ve acıları dile getirmeye çalıştım. Şiirlerimi de konularına göre kendi içinde yazılış tarihlerine göre sıralayarak verdim. Kitabımın adını çiçekleri çok sevdiğimden odamda açmış olan çiçeğin adı Mor Menekşe koydum. ‘İşte geldik gidiyoruz selam olsun dostlarıma. Sevinçle kederinle yaşadık bir ömür biz. Kusuruma bakmayın sözlerim düşüncelerimdir o gün farklı duygular içerisinde kalmışızdır biz’. Şiirlerimi, okurken birazcık benim gözümle okumam mümkün olur ise okuyucularımızın bazen farklı alemlere gideceğini umuyorum.”

‘LİSE YILLARIMDAN BU YANA YAZIYORUM’

Lise yıllarından bu yana yazmaya merakla olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, “Lise eğitimimi Konya Lisesinde tamamladım. Evimiz sobalıydı. Okuldan çıktıktan sonra İl Halk Kütüphanesi gidiyordum. Abim de lise son sınıftı. Abim eve gelinceye kadar kütüphane de kitap okuyordum. Şiir okuyordum. Lise yıllarından bu yana okumaya oldukça meraklıyım. Kitap okumayı ve yazmayı seviyorum. Bilgisayarın başına oturduğumda hemen o an aklımda geçenleri yazıya döküyorum. Yazmaya meraklı olan gençlere tavsiyem mutlaka yazsınlar. Farklı görüşler ve düşüncelere ait yazarlarının şiirlerini ve yazılarını okusunlar. “ ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim