DLG Fuarcılık, 22-24 Ağustos 2019’da Konya’da, Türkiye ve Ortadoğu patates sektörünü bir araya getiriyor. DLG Fuarcılık tarafından düzenlenen Potato Days Turkey’de sektörün önde gelen firmaları tarımda sürdürülebilir bir çevre, sağlıklı besinlerin üretilmesi ve tohumdan sofraya patates tarımında son teknolojiyi çiftçilere sunuyor. Gerçekleşen fuara yerli ve yabancı birçok firma katılırken Merkez Meram Ziraat Odası Başkanlığı da fuarda yerini aldı. Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız ve Yönetim Kurulu Üyeleri fuar alanında bulunan firmaları ziyaret ederek ürünler hakkında bilgi alıyor. Başkan Yağız ve Yönetim Kurulu Üyeleri aldıkları bilgileri Patates üretimi yapan üreticilere ulaştıracaklarına dikkat çekti.

‘PATATES KONYA’DA BUĞDAY’A ALTERNATİF OLACAK  BİR ÜRÜN’

Patates’in buğday kadar önemli olduğuna dikkat çeken Merkez Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, “Türkiye'de ilk defa DLG Fuarcılık farkı ile Konya'da düzenlenen Potato Days Turkey Patates Fuarının Konya’mız için hayırlı bir hizmet olduğuna inanıyorum. Patates’in alternatif bir ürün olduğunu düşünüyorum. Konya şuanda patates’te  ikinci sıraya yerleşmiş durumda. Patates üretim yerleri Kayseri ve Sivas. Patates’i tüketim için ekim bölgeleri arasında Konya’da yer alıyor. Konya’nın önümüzdeki yıllarda Patates ekimi noktasında birinci sıraya geleceğine inanıyorum. Patates alternatif bir ürün. Saklanması kolay bir ürün. Konya’da Buğday’a alternatif olacak bir ürün. Patates buğday kadar değerli bir ürün” ifadelerini kullandı.

 ‘BU YIL EKİN BÖLGELERİNDE PATATES’TE REKOR BEKLİYORUM’

Bu yıl hava şartlarının patates’in istediği hava şartlarında gittiğini , hava şartlarının da Patates’te rekolteyi etkileyeceğini ifade eden Yağız, “Türkiye olarak bizler ülkemizde üretmiş olduğumuz patatesi bizim altımızdaki ülkelere pazarlamasını gerçekleştirebilirsek esas başarımız o zaman gelecek.  Şuanda Türkiye’de üretilen patates ülkemize yettiği gibi yurtdışına da  ihracatları gerçekleşiyor. Bu yıl patates yılı. Bu yıl hava Patates’in istediği şartlar gibi gitti. Bu yıl ekin bölgelerinde patates’te rekor bekliyorum.  Bu yıl Konya’da 2500 dönümlük bir araziden 10 ton aldığımız tonajları bu yıl 15 tondan aşağı beklemiyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim