Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı etkinlikleri kapsamında Konya Panorama’da karma resim sergisi ile Shems Friandler’in 1970’lerden Günümüze Sema konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen sergi açılışına Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı (NEÜ) Prof. Dr. Oğuz Doğan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,  NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Selçuklu Kültür ve Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çaycı, NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Ali Fuat Baysal, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç ile öğrenciler katıldı.

‘KARMA RESİM SERGİSİ 171 PARÇADAN OLUŞUYOR’

Düzenlenen serginin açılış konuşmasını yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı, “Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılının merhum Fuat Sezgin için anma ilanı ilan edilmesi ile birlikte bizler de bu göreve başlamıştık. 12 aydan beri bu çalışmayı sürdürmekteyiz. Sergimiz 171 parçadan oluşmaktadır. Fakültemiz bünyesindeki 4 bölüm hocamızın emeğidir. Çalışmalarının ürünüdür. Bizlere bu hususta destek veren ve bu mekanı tahsis eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

‘PROF. DR FUAT SEZGİN ÜLKEMİZDE ÖNCÜLÜK YAPMIŞTIR’

NEÜ Prof. Dr. Oğuz Doğan da yaptığı konuşmada, “Prof. Dr. Fuat Sezgin bilim tarihinde yapmış olduğu hizmetler ile ün yapan hocamızdır. Kendisi ortaya koymuş olduğu eserler ve eserlerin sergilemiş olduğu müzeler ile ülkemizde öncülük yapmıştır. 2019 yılının kendisine ithaf edilmesi de oldukça önemlidir. Bilimin amacı ve tanıtımı gerçeğe ulaşmaktır. Gerçeği anlayabilmektir. Serginin hazırlanmasında emeği geçenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLERİMİZİN FUAT SEZGİN’İ TANIMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK OLACAK’

Büyükşehir Belediyesi Konya Panorama Müzesi’nde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını Fuat Sezgin Yılı ilan etmesiyle Sezgin’i daha yakından tanımak için birçok etkinlik düzenlediklerini ifade etti. Başkan Altay, “Bu etkinliğimizi de Konya Panorama’da düzenliyoruz. Burası son dönemde ziyaretçilerin uğrak mekanı haline geldi. Özellikle dışarıdan gelen ziyaretçiler için Hz. Mevlana’nın yaşadığı dönemin anlatıldığı bir eseri buluşturuyoruz. Rahmetli hocamız çok sıkıntılar çekmiş. Darbeden sonra Türkiye’yi terk etmek zorunda kalmış ama ilime ve bilime katkı sağlamayı hiçbir zaman bırakmamış. Bugün de biz gençlerimize Fuat Sezgin’i anlatmak için çalışmalar yürütüyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum; çok orijinal ve güzel bir çalışma olmuş. İnşallah gençlerimizin Fuat Sezgin’i tanıması açısından çok önemli bir etkinlik olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Her iki sergi de 27 Kasım’a kadar gezilebilecek.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim