Peugeot, Citroen ve Opel Konya Bayiliğini bünyesinde barındıran Özkaymak Şirketlerine ait Özkaymak Plaza düzenlenen tören ile açıldı. Açılışa Vali Cüneyit Orhan Toprak,  Konya Eski Valisi Necati Çetinkaya,  Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Cemil Çiçek, 59. Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Eski Milli Savunma Bakanı  Vecdi Gönül, Eski İçişleri Bakanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aksu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, 23. ve 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Ziya Altunyaldız, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Müftü Yardımcısı Musa İmamoğlu, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş ile çok sayıda protokol üyesi ile davetliler katıldı.

‘HAKLI GURUR YAŞIYORUZ’

Özkaymak bünyesinde Opel bayiliği yanına Peugeot ve Citroen’i katmanın gururunu yaşadıklarına dikkat çeken Özkaymak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Özkaymak Otomotiv Grup Başkanı Av. Dilek Özkaymak Cin, “Bugün distribütörümüz grup PSA’ın üç markasını aynı çatı altında toplayan Türkiye’de ilk, dünyada ikinci çoklu firma olmanın halklı sevincini ve gururunu bizimle paylaşmaya geldiğiniz için Özkaymak ailesi adına hepinize teşekkür ediyorum. Bundan yaklaşık 65 sene önce kıymetli babamız Rahim Özkaymak’ın tek başına tırnakları ile mücadele vererek başladığı ticaret hayatında otomotiv’in hep ayrı yeri olmuştur. Bu çerçevede piyasa şartları nasıl gelişirse gelişsin, otomotiv sektörüne sevgisi, inancı, hiçbir zaman eksilmemiştir. Yatırımları hep devam ettirmiştir. Bugün 30 yıldır bayrağını taşıdığımız ve halihazırda Türkiye’nin en eski bayisi olma gururuna sahip olduğumuz Opel markasının yanına PSA grubunun amiral gemisi Peugeot ve güçlü markası Citroen’i katmanın gururunu yaşıyoruz.   Peugeot, Citroen ve Opel satış ve servisi içinde yürüteceğimiz merkezimiz 12 bin metrekare arazi üzerine kurulmuştur. 4bin750 metre kapalı alanı olan tesisimizin 2 bin250 metrekaresi de servis ve yedek parça olmak üzere günlük 80 araca hizmet verebilecek kapasitedir. Tesislerimiz satış, pazarlama ve yönetim departmanlarımız Peugeot ve Citroen’i aramıza katmamız ile birlikte 2 bin 500 metrekare alana yerleşmiş durumdadır. Satış, servis ve yedek parça ve İkinci el yedek parça hizmetlerini yürüteceğimiz tesisimizde 60 kişilik bir istihdam sağlanmıştır. Özkaymak yıllardır yukarıya taşıdığı Opel bayrağını Peugeot ve Citroen bayraklarını da heyecan ve başarı için taşımak için artık hazırlıklarını tamamlamıştır” dedi.

‘GÜÇLÜ MODELLERİMİZ İLE HIZLA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Peugeot Türkiye Genel Müdürü İbrahim Anaç ise Peugeot’un güçlü modellerle büyümeye devam edeceğine dikkat çekerek, “PSA grubu Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil üreticisi.  Bünyesinde Opel, Peugeot, Citroen araçları bulunduruyor. Bizde bütün bu markalarımızı geçtiğimiz sene kendi bünyemizde konsorse etmeye başladık ve konsorse işlemini tamamladık. Bugün gördüğümüz bu tesis bu konssörsünün yansıması. Aynı tesiste birden çok marka ile hizmet vererek verimlilği artırmayı hedefliyoruz. Özkaymak bu çerçevede Opel bayisi iken Peugeot ve Citroen’ide hizmete açmış olacak. Peugeot  markası Türkiye’de hızlı büyüyen bir marka. Her sene Pazar payını artırmak gibi hedefi var. Bu doğrultuta  hedeflerimiz doğrultusunda çalışıyoruz. Güçlü modellerimiz ile hızla büyümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘OPEL TÜRK TÜKETİCİSİ İÇİN ÖNEMLİ BİR MARKA’

Opel Türk tüketicisi için önemli bir marka olduğuna dikkat çeken Opel Türkiye Genel Müdürü Çağrı Öztaş da, “Opel Türk tüketicisi için önemli bir marka. Sevgisini ve güvenini azanmış bir marka. Bu sene de 120.ci yılını kutluyor. Avrupa’nın en büyük ikinci üreticisi olan GRUP PSA ile de Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Emin adımlarla ilerliyoruz.  Önümüzdeki sene de markamızda bulunan araçlarının yeni serilerinin lansmanları olacak.  Alman kimliği ve müşteri memnuniyeti ile hızlı adımlar yürüyor olacağız. Özkaymak ailesi Konya’da ve dünyada bir marka” dedi.

‘CİTROEN MARKASI İÇİN BU SENE ÇOK ÖNEMLİ BİR SENE’

Citroen markası için bu sene çok önemli olduğuna dikkat çeken Citroen Türkiye Pazarlama Direktörü Selen Alkım ise, “Citroen markası için bu sene çok önemli bir sene. Yüzüncü senemizi kutluyoruz. Bir asırılık bir mirasa sahip olan Citroen markasını ebetteki Özkaymak gibi  başarılı bir yetkili satıcımız ile Türkiye’de daha güzel yerlere getireceğimizden inancımız tam. Biz Grup PSA olarak Citroen markasını Mart ayından itibaren başlattık ve çok kısa süre içerisinde çok önemli bir lansmanı  gerçekleştirdik.  Başarımızı Özkaymak ile katlayarak devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 59. Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak açılışı yapılan işletmelerin hayırlara vesile olmasını dileyerek Rahim Özkaymak ve emeği geçenlere teşelkkür etti.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim