2017-2018 eğitim-öğretim yılı başlar başlamaz, eğitimdeki sorunlar gündemdeki yerini almaya başladı. Karatay İlçesine bağlı Uluırmak civarında bulunan Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu da eğitimle alakalı sıkıntıların yaşandığı okullardan biri olarak ortaya çıktı. Okulla ilgili öğrenci velileri dikkat çeken iddialarda bulunuyor. 

Okulda 3 senedir devam etmekte olan yabancı dil ağırlıklı sınıflarına kayıt olan öğrencilerden belirli bir tutarda para alındığı iddia edildi. Velilerin iddiasına göre belirli bir ortalamanın üstündeki öğrencilerin alındığı sınıf için, öğrencinin ortalaması tuttuğu halde, okul yönetimi öğrenciyi almak için velilerden bağış adı altında para talep ediyor. 

İddiaları reddeden Uluırmak Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Bağcı ise, bağışların velilerin kendi istekleri doğrultusunda alındığını belirterek, bağış vermedikleri halde ortalaması tutan öğrencilerin de sınıfa alındığını söyledi.  Alınan bağışların ise okula yardım amacıyla kullanıldığını ifade eden Bağcı, her şeyin resmi yollar ile yapıldığını ifade etti. 

BÜTÜN BAĞIŞLAR BANKA YOLUYLA GERÇEKLEŞİYOR

Uluırmak Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Bağcı iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Bizim burada yaptığımız iş yabancı dil ağırlıklı sınıf açmak. Yönetmeliklerde ve programlarda bulunan yabancı dil ağırlıklı sınıflarımız var. Bu haftaya kadarda 11 saat haftalık İngilizce dersleri vardı. Bundan sonra ise bakanlığın aldığı bir kararla 15 saat oldu. Ders programını bizlere bakanlık veriyor. Bu bir kurs değildir derstir, sınıftır. Para konusunda da velilerimizin bazıları bizlere bağış yapıyorlar. Bunun tutarı de değişiyor. Velimiz olmayanlardan da bağış yapanlar var. Geçenlerde bir işadamından 20 bin TL bağış geldi mesela. Hiç tanımadığımız yaşlı bir kadın 3 bin TL bağış yaptı. Bizler de okullarımızın ihtiyaçlarını görmek için tabi ki bağış müessesini kullanıyoruz. Çevremizdeki insanları bağış yapmaya teşvik ediyoruz. Çünkü okullar başka türlü dönmez. Bir de kesinlikle biz elden bağış almıyoruz. Her şeyi banka aracılığı ile okul aile birliği hesabı üzerinden yaptırıyoruz. Yani bütün bağışlar okul aile birliğinin kontrolü altındadır. Elimizde de bağışlara dair bütün evraklar bulunuyor. Burada bende dahil olmak üzere hiçbir görevli elden bir kuruş para almıyor. Yabancı dil ağırlık sınıflarında öğrenciyi seçmek zorundayız. Yabancı dil ağırlıklı ders görecek olan öğrencinin sistemli, düzenli, çalışma alışkanlığı olan öğrenci olması gerekiyor. Her öğrencinin bunu başarması mümkün değil. Bundan dolayı 90 ortalamasının üzerinde olan öğrencileri kaydediyoruz. Yani 90 altındaki öğrencileri mümkün olduğunca almıyoruz.” 

Bu arada konuyla olarak velilerin e-Devlet üzerinden şikayetçi olmaları nedeniyle okulun soruşturma geçirdiği öğrenildi. İddiaların doğru olup olmadığı ise yapılan soruşturma neticesinde netlik kazacak. 

HÜSEYİN MENEKŞE