Otomotiv sektöründe hareketlilik sağlamak adına devletin çıkarmış olduğu ÖTV indirimi, Temmuz ayı itibari ile sona erdi. Uygulamanın sona ermesiyle sıfır otomotiv sektöründe bir süre duraklama yaşansa da, sektörün önemli markaları devreye soktukları cazip kampanyalar ile bu durağanlığı harekete çevirmeyi başardı. Özellikle Koyuncu Fiat’ın Ağustos ayında sunduğu cazip kampanyalar, sıfır otomobil almak isteyen vatandaşları rahatlattı. Koyuncu Fiat “ÖTV Bizden” kampanyası ile 1.4 Egea Sedan marka aracı 72.900 bin TL’den başlayan fiyatlarla müşterisine sunan Koyuncu Fiat, Ağustos ayına damga vurdu.

ÖTV BİZDEN KAMPANYASI 

Koyuncu Fiat Otomobil Satış Müdürü Murat İçil, kampanyaları hakkında bilgiler verdi. Temmuz ayıyla birlikte devletin sağladığı ÖTV desteğinin sona erdiğini hatırlatan İçil, Fiat olarak müşterilerine sundukları kampanyaları şöyle anlattı, “Temmuz ayıyla birlikte fiyatlar eski haline dönmüş oldu. Bu nedenle Temmuz ayında piyasalar biraz daha sıkıntılı geçti. Ağustos’ta Fiat olarak biz “ÖTV Bizden Kampanyası” yaptık. Kampanyayla birlikte neredeyse devletin sunduğu ÖTV indirimiyle birlikte oluşan rakamlara yakın fiyatlardan araç satışı yapmış olduk. Dolayısı ile fiyatların geri gelmesiyle birlikte satışlarımız canlanmaya başladı. Satışlarımız gayet iyi gidiyor. Kampanyamız dahilindeki en uygun aracımız şuan 1.4 Egea Sedan 72.900 bin TL. Bu aracımıza yoğun bir talep var. Dizel araçlarımızda da güzel bir kampanya var. Yine geçen ay faizlerde yaşanan düşüş bize de yansıdı. Uygun kredi koşulları ile kendi finansmanımız aracılığıyla uygun kredi desteği verebiliyoruz. Yine LPG teşvikimiz devam ediyor.  4 bin 500 TL’ye garantili 4 bin 500 liraya Landirenzo marka LPG’mizi 5 yıl garantili müşterilerimize sunuyoruz. Burada ciddi bir fiyat avantajı sağlıyoruz. Uygun fiyatlara aksesuar, boya koruma, motor koruma gibi hizmetlerimiz var. Müşterilerimiz garantisi bozulmadan bu hizmetleri alabiliyor.”

AĞUSTOS AYINI KAÇIRMAYIN

İçil, Fiat’ın Ağustos ayında cazip kampanyalar sunduğunu ve bu fırsatın kaçırılmamasını önerdi. Gelecek ay araç fiyatlarının dövize bağlı olarak artabileceğine işaret eden İçil, “Bayramdan sonra hem faizlerin düşmesi hem de Fiat’ın kendi sağladığı ÖTV teşvikleri ile ciddi bir hareketlenme oldu. Bunun dışında döviz yükselmeyi sürdürüyor. Bu nedenle bir dahaki ay zam gelebilir fiyatlara. Bu nedenle araba almak için Ağustos ayı çok güzel bir ay. Çünkü Fiat bu ay güzel fiyatlar sunuyor. Bu anlamda alıcılarımızın bu ay araç almalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu. 

500 AİLESİNDE KAMPANYA 

Fiat 500 ailesinde de ciddi kampanyalar yaptıklarının bilgisini veren İçil, şunları söyledi, “Yine 500 ailesinde kampanya var. 2018 modelli cazip fiyatlı araçlarımız var. Artı yüzde 8 indirim yapıyoruz 500 araçlarımızda. Bu da 500 satışlarına da ciddi hareket getirdi. Stokta da çok fazla yok bu araçlarımızda. Dizel otomatik bu araçlarımız. Müşterilerimiz bu araçları da değerlendirebilir.”

EN ÇOK TUTAN EGEA SEDAN

Fiat olarak en çok tutan modellerinin Egea Sedan olduğunun bilgisini veren İçil, şu bilgileri paylaştı, “Fiat Konya’da zaten marka lideri. 2011’den buyana devam ediyor bu liderlik. Ayrıca Fiat tüm Türkiye’de en çok satan marka. Fiat performans açısından, yakıt açısından çok cazip bir araç. İkinci elde de değer kaybı yaşamayan bir araç. Bu anlamda müşterilerimiz zarar etmeden araçlarını satabiliyor. Ayrıca biz ikinci el birimimizde de bu araçları alabiliyoruz. İkinci elde de yardımcı oluyoruz. Sadece Fiat marka değil diğer markalarda da ikinci el araç satışı yapıyoruz. İkinci elde de cazip kredi imkanı sunuyoruz.”

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim