Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında yapımı devam eden Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı’nın içerisinde yer alan  yaklaşık bin araçlık yeraltı otoparkının kullanıma açılmamamsı vatandaşların ve bölge esnafını sıkıntıya sokuyor.

Yaklaşık 7 yıldır çalışmalarını devam ettiğini ifade eden bölge esnafları zor durumda olduklarını ifade ediyor. Otopark en kısa sürede hizmete girmesini isteyen bölge esnafı Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden açıklama bekliyor. 

OTOPARKIN BİRAN ÖNCE TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ 

Bölge esnaflarından Mehmet Özer, “Bölge esnafı olarak uzun süredir inşaatı devam eden Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı’nın içerisinde yer alan otoparkın bir an önce tamamlanarak hizmete sunulmasını istiyoruz. Bölge esnafı olarak zor durumdayız.  Yolların dar olması ve yanlış park sebebi ile sokaklara ve bölgeye araçlar girmekte zorlanıyor. Otopark inşaatının devam etmesi sebebi ile işlerimizde düşüşler meydana geldi. Yetkililerden otoparkın ne zaman açılacağında dair açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir diğer esnaf Ferruh Bilgiç ise, “Otoparkın en kısa sürede tamamlanarak hizmete girmesini istiyoruz.  Otoparkın en kısa sürede açılması bölge esnafı ve vatandaşlar için oldukça iyi olur. Tarihi Bedesten çarşısı ve Tarihi Buğday Pazarı etrafında araç park edecek yerler yok. Yanlış yapılan parklar ise yolun darlığım sebebi ile trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Araç parkı olmamasından dolayı vatandaşlar başka yerlere alışverişlere gidiyor. Esnaflar olarak otopark inşaatının ve otopark çevresinin çevre düzenlemesinin yapılmasını istiyoruz. Otoparkın en kısa sürede nasıl açılabiliyorsa açılmasını yetkililerden istiyoruz" dedi. Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı içerisinde 136 dükkan, tarım müzesi, ikram alanları yer alacak.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim