Göynükkışla Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (GÖKÜYAD), 6. Göynükkışlalılar şenliğini gerçekleştirdi. Gölcük mevkiinde gerçekleştirilen şenlikte Göynükkışlalılar biraraya gelme mutluluğunu yaşadı. Kurban Bayramı'nın 3. günü gerçekleştirilen şenlikte sılay-i rahim yapmanın sevincini yaşandı, uzun zamandır birbirlerini görmeyen hemşehriler hasret giderdi eski günleri yâd etti. 

Şenlikte çocuklar eğlenceli dakikalar geçirdi. Üzüm yarışmasının da yapıldığı etkinlikte en heyecanlı kısmı hediye çekilişi oluşturdu. Dondurma satışı ile hediye çeki alan Göynükkışlalılar, kazandıkları hediyeler ile mutlu oldu. 

Şenliğe katılım ise yoğun oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, KOSKİ Mali Hizmetler Dairesi Başkan Vekili Mustafa Karataş, Aladağ Dernekler Platformu Başkanı Sami Sorgun da şenliğe katıldı. 

GÖKÜYAD'DAN 3 YILDA ÖNEMLİ İŞLER 

GÖKÜYAD Başkanı Mehmet Kayhan, derneğin köyün kalkınması ve sosyalleşmesi adına önemli işlere imza attığını belirterek, mevcut yönetim olarak son etkinliği gerçekleştireceklerini yeni bir heyecan oluşturma adına görevi devredeceklerini ifade etti. 

"Yeni bir yönetim ve yeni bir başkanla derneğimiz daha iyi hizmetler sunmaya devam edecektir" diyen GÖKÜYAD Başkanı Mehmet Kayhan, şunları söyledi: "3 yıl boyunca köyümüze hizmet etmenin amacı içinde olduk. Görevlerimizden olan cenaze mesajlarını bile istisnasız herkese çektik. İsteyen hemşehrilerimizin özel günleri için bile mesaj gönderdik. Cenaze evlerine ikramlarda bulunduk. Cenazelerimizin daha kolay taşınması için yeni tabut satın aldık. Cenaze, düğün gibi toplu yemeklerde kullanılmak üzere 50 sini, 100 tas, 300 yemek kaşığı aldık. 3 yılda şenliklerimizi başarıyla gerçekleştirdik. 3 camimizin de eksikliklerini gidermeye çalıştık. Merkez Camii'ye banyo-WC-misafirhane ve şadırvandan oluşan bir eser yaptırdık. Karaköprü Sulama Göleti'nin kanalı açık kanal olarak programa alınmıştı. Bu bunu dip savaktan itibaren kapalı kanal olarak değiştirttik ve sulanacak alanın çoğalmasını sağladık. Böylece Gökyer ve Arabelen de sulanabilecek. Görevimiz boyunca bizlere yardım eden başta yönetim kurulumuz olmak üzere, hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Yine bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun'a, Konya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık'a, KOSKİ Mali Hizmetler Dairesi Başkan Vekili Mustafa Karataş'a özellikle her isteğimize tamam diyen Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu'na, resmi dairelere girerken beni yalnız bırakmayan Aladağ Dernekler Platformu Başkanı Sami Sorgun'a teşekkürlerimi sunarım. Allah razı olsun kendilerinden. Geçtiğimiz yıl bir uygulama başlatmıştık. Hacca giden kardeşlerimiz hac yemekleri için derneğimize katkıda bulunsunlar diye. İşte bu yıl ki yemeğimize katkıda bulunan Halil Kılıçarslan ve Halit Aldemir'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hacca giden kardeşlerimizin de gelecek yemeklere katkıda bulunmasını ve bu geleneğin devam etmesini arzu ediyoruz."

3 ay sonra derneğin olağan kongresinin yapılacağını da hatırlatan Kayhan, "Bu kongreye katılımın çok yüksek olmasını ve yeni başkan adaylarının yeni yönetim kurulu üyelerinin çok olmasını, yarışma içinde geçmesini temenni ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Derneğimizin daha da ileri gitmesi için yeni isimlerin olması önemlidir" ifadelerini kullandı.  

ORTA TOROSLAR MERT VE VATANSEVER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da bölgeye yapılan hizmetler hakkında bilgi vererek, Orta Toroslar'ın mert ve vatansever insanlardan oluştuğunu söyledi. 

Sorgun, "Yollarımız eskisine göre çok daha iyi oldu. Habiller yolunu Hadim'e kadar genişleteceğiz. Konya'dan çıkacağız inşallah 2 saatte Alanya'da olacağız. Eğiste Viyadüğü Türkiye'nin en yüksek viyadüğü olacak. Bölünmüş yol olarak Taşkent çıkışına kadar gideceğiz. Eskiden insanlar Göksu'dan bağına, bahçesine su çıkarmaya çalışıyordu. Şimdi bakın Eğiste Barajı'ndan bütün bu köylerin, bin 100 rakımın altındaki köylerin bağ, bahçeleri enerjisiz sulanacak. Çelik borularla Aladağ vadisine hizmet edeceğiz. Göynükkışla biraz yukarıda. Onun için Göynükkışla Göleti'ni yaptık. 40 metre gövde yüksekliği olan bir baraj. Önümüzdeki süreçte basınçlı su sistemini tamamlayıp arazilerin sulanmasını sağlayacağız. Yerköprü Şelalesi'ne eskiden ulaşım problemdi. Bir düzen yoktu. Buranın turizme kazandırılması için çalışıyoruz. Burası turizme kazandırılsa bölge insanının ürünleri daha da değerlenecek. Çevre Bakanlığımız ve Konya Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalar sürüyor. Birinci etap ihalesi bitti, ikinci etap ihalesi de yapıldı. Orada da çok güzel bir eser ortaya çıkacak. 20 köyün ortak problemi yol, sulama ve yer köprünün çevre düzenlemesiydi. Bu sorunları da önemli oranda çözdük" dedi. 

"Sizin dua ve desteğinizin arkasında olduğu sürece daha çok hizmet edeceğiz" diyen Sorgun, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu millete kastedenler var. Eksiklikler, hatalar, kusurlar olur ama gidecek başka yerimiz yok. Türkiye'den başka Türkiye yok. Başı daralan buraya gelir ama biz nereye gideceğiz? Onun için devletimize, milletimize, hükümetimize taş gibi sarılacağız. Mesela vatan, bayrak, Kur'an, ezan oldu mu Orta Toroslar insanı için her şey teferruattır. Buranın insanı mert ve vatanseverdir. Hainlere hiçbir zaman geçit vermez. 15 Temmuz'da bunu en iyi şekilde gösterdik. 100 sene önce Çanakkale'de kimler varsa, FETÖ, PKK, DEAŞ hainlerinin arkasında da onlar var. Sadece zaman değişti, sadece isimler değişti. Onun için bu birlik ve beraberliğimizi elden bırakmayacağız, 15 Temmuz'da olduğu gibi hainlere gereken dersi bildireceğiz." 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ ARTIRMALIYIZ 

KOSKİ Mali Hizmetler Dairesi Başkan Vekili Mustafa Karataş da, köy şenliğini düzenleyen dernek yönetimine teşekkür ederek, nice şenliklerde buluşmayı ümit ettiğini dile getirdi. Karataş, "Hiçbir şey yokki değişmesin, yenilenmesin, farklı bir şekle bürünmesin. Köyümüzde dün kepirli damlarda tahta yuvaklar varken bugün çatılı, güneş enerjili evlerimiz var. Dün eşek-katır ile yapılan işler bugün traktör, makine ile yapılıyor. Dün köy çeşmesinden testi-kova ile su çekilirken bugün evlerimizin çeşmelerinden su akıyor. Teknoloji insan hayatını kolaylaştırıyor. Ulaşım daha hızlı ve konforlu oluyor. Köyümüzde şu an insan hayatını kolaylaştıran her şey mevcut. Ancak yine de eksik bir şeyler var. Birbirimeze karşı muhabbetimiz, birbirimize karşı sevgimiz, hoş görüşümüz, yardımlaşmamız ve daha birçok şey. Bana göre bu birlikteliğimizin ortak amacı birlik ve beraberliğimizi arttırmak olmalı. Bunu başarabilirsek daha güzel günlerin bizi beklediğine inanıyorum" dedi. 

BİRARAYA GELMEK ÇOK GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ 

Aladağ Dernekler Platformu Başkanı Sami Sorgun da bu tür şenlikleri önemsediklerini belirterek, insanların yılda bir kez de olsa biraraya gelmesinin güzel bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Sorgun, "İnsanlar biraraya gelerek hasret gideriyor, sıla-i rahim yapıyor. Nereye gidersek gidelim atalarımızın topraklarını unutmamalıyız. İşte bu etkinlikler bu açıdan önemli. Amacımız insanların en iyi şartlarda yaşamalarını sağlamak. Onun için bu tür dernek çalışmaları önemli. Bir ve beraber olursak Hadim bölgesini daha da geliştirebiliriz" dedi. 

HASAN AYHAN 

Editör: TE Bilişim