Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uzun süredir dillendirilen ve “Bir gece ansızın gelebiliriz” mesajıyla tüm dünyaya mesaj vererek Fırat’ın doğusundaki terör guruplarını temizlemeye yönelik operasyonda artık sona gelindi. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı telefon görüşmesinden sonra, Trump’ın talimatıyla bölgedeki ABD askerlerinin çekilmesiyle önemli gelişmeler yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nce “Operasyon için hazırlıklar tamam” açıklamasıyla artık gözler bölgeye çevrilmiş durumda. Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak adına yapılması amaçlanan operasyona siyasi partilerden de destek gecikmedi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan siyasi Parti İl Başkanları operasyonun başarılı ile sonuçlanacağını, duaları ile Mehmetçiğin yanında olduklarını ifade ettiler. 

‘TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE BU SÜRECİ YÖNETECEK’

Türkiye’nin operasyonu güçlü bir şekilde yöneteceğine dikkat çeken AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Ülkemizin güvenliği ve geleceğini garanti altına alması adına önemli bir çalışma aylardan beri sürdürülüyor. Bu çalışma başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm bakanlarımız, güvenlik teşkilatımız her yönü ile bu operasyonun hazırlıklarını yapmışlardı. Türkiye sınırı dışında kendisini tehdit eden unsurlara karşı önlemleri almaz ise uzun yıllar ülkenin başı ağrımaktaydı. Geçmiş yıllarda yaşanmış pek çok olayda bunu gördük. Bundan öncesi yapılan Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı operasyonunda da belirli bölgelerin temizlenmesi, Türkiye’nin güvenlik kazanması ve oralara giden Suriyeliler ile süreçler yönetilmişti. Fırat’ın doğusuna operasyon yapılacak olması Türkiye ve Suriye açısından önemli. Oradaki terör gruplarının yerel insanların günlük hayatlarını zehir eden durum ortadan kalması açısından önemli bir operasyon.  Bu nedenle bu operasyona topyekun milletçe destek olacağız.  Ülkenin bekası ve geleceği açısından önemli bir harekât. Cenab-ı Allah’tan ordumuza başarılar diliyoruz. İnşallah güvenlik güçlerimizin burunları kanamadan bu operasyon gerçekleşir, o bölge huzura kavuşur. Barış koridoru tesis edilmiş olur. Zaten barış için yapılan bir çalışma. Cenap-ı Allah yardımcıları olsun.   ABD ve kurulların açıklamalarına bakıldığı zaman arada kalmış, taraf değiliz, Türkiye’nin bu operasyonu ile ilgili karşı karşıya gelmek istemiyoruz. BM sivillerin korunması ve koordinasyonu devam etmesi şeklinde. Uluslararası kamuoyunda da Türkiye’nin halklılığı ortada.  Türkiye güçlü bir şekilde bu süreci yönetecek. Dost ülkelerde desteğini verecek. Komşu ülkelerin de yaklaşımları ortada” ifadelerini kullandı.

‘KAHRAMAN ASKERLERİMİZİN YANINDAYIZ’

Kahraman Türk ordusunun her zaman yanında olduklarına dikkat çeken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, “Türkiye'nin insanlık adına onur verici bir geçmişi var. Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar her vakitte mazlumun yanında olmuştur. Türkiye'nin önünde terör örgütleri ile engel oluşturmaya çalışanlara Türk Ordusu her dönem gereken cevabı en doğru ve etkili biçimde vermiştir.  Ordumuz sınır ötesinde yaptığı operasyonlardan hep başarılı çıkmıştır. Bizler Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi her zaman Türk Silahlı Kuvvetlerinin arkasındayız.  Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatleri ve çıkarları ne ise devletimizin yanındayız ve destekçisiyiz. Savaşın değil barışın teminatı olan ordumuz ve ülkemiz inanıyoruz ki, bölgede on yıllardır beklenen huzur ortamını temin edeceklerdir. Kahraman askerlerimizin ve komutanlarımızın her daim yanındayız. İnşallah bu operasyonda da ordumuz başarı ile çıkacak” şeklinde konuştu.

‘DUALARIMIZ ASKERLERİMİZ İLE’

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarının ardından Fırat'ın doğusuna yönelik yeni harekat yapacağını hatırlatan Saadet Partisi İl Başkanı Hüseyin Saydam, dualarının Mehmetçik ile olduğunu belirterek şöyle devam etti, “Operasyon hazırlığında olan bütün askerlerimize dua ediyoruz. Bizim için vatanın bütünlüğü, vatanımıza göz diken düşmanlarımız ile alakalı şuana kadar hep uyarıcı mesajlar verdik topluma. Bölge ile ilgili olmayan birçok kişi bölgeye yerleşti ve PKK, PYD’ye yardım eden bir Amerika var. Bizler hala Amerika ile müttefik olarak gözüküyoruz. ABD’nin ekonomi ile açıklamaları buna örnek. Allah yardımcımız olsun. Bizi tehdit eden unsurlar ile ilgili biz her zaman hakkımızı kullanırız. Amerika’nın bölgeden çekilmesinin oyunun bir parçası olduğu kanaatindeyim. Bu konuda onlara kesinlikle güvenemeyiz. Daha önce de çekiliyoruz diye açıklamalar yapmışlardı. Hala bölgede oyun kurucu olarak ABD gözüküyor.  ABD’nin olduğu yerde güvenli bölgenin olamayacağını daha önce söylemiştik. Bizlerin kendi göbek bağını kendimiz kesmesi gerekir.” 

 ‘DESTEĞİMİZ VE DUALARIMIZ HER ZAMAN ORDUMUZLA’

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya İl Başkanı Osman Seçgin en kısa sürede inşallah harekât başlatarak hem bölgeyi teröristlerden temizleneceğini, hem de güvenli bölge tesis edilerek mültecilerin önemli bir bölümü o bölgeye yerleştireceğini ifade ederek, “Başta Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere, güvenlik güçlerimiz en kısa sürede inşallah harekât başlatarak hem bölgeyi teröristlerden temizleyecek hem de güvenli bölge tesis edilerek mültecilerin önemli bir bölümü o bölgeye yerleştirilecek. Komuta kademesinden başlayarak harekâta katılacak olan tüm güvenlik güçlerimize, Mehmetçiklerimize, özel harekâtçılarımıza, şimdiden başarılar diliyorum. Rabbim her daim onlarla olsun, onları korusun, mansur ve muzaffer eylesin. Desteğimiz ve dualarımız her zaman onlarladır” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim