İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek, Yenigün Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Şimşek'e İyi Parti İl Başkan Yardımcıları Hadiye Teke, Ayhan Milci, Aydan Akman Andaç ve İyi Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Turgay Özdemir, Önder Yarar da eşlik etti. Ziyarette hazır bulunan Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Abdullah Akif Solak ve Yenigün Gazetesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Harun Yılmaz, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek ve beraberindeki heyete seçim çalışmalarında başarılar diledi. 

'HERKESİ KUCAKLIYORUZ' 

İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek, Yenigün Gazetesi'ne seçim çalışmaları ve projelerine dair değerlendirmelerde bulundu. İyi Parti'ye ve şahsına Konya'nın büyük bir teveccüh gösterdiğini aktaran Şimşek, sahada bunu çok iyi gördüklerini söyledi. CHP ile yaptıkları ittifak neticesinde seçime gittiklerini hatırlatan Şimşek, "Biz CHP ile farklı bir partiyiz. Ama bizi biraraya getiren temel bir sorun var. Parlamenter sistemden uzaklaştık. Biz sonuna kadar parlamenter sistemi istiyoruz. Bu doğrultuda sadece CHP ve İYİ Parti değil Saadet Partisi de aynı düşüncede. Dolayısı ile eski parlamenter sistemin gelmesi için bu 3 parti aynı düşüncededir. Dolayısı ile bu 3 partinin kendi aralarında yapacağı işbirliğinin yadırganmaması gerektiğini düşünüyorum. Bizlere inanılmaz bir teveccüh var. Belki işbirliğini CHP ile yapmış gibi görünüyoruz ama biz herkesi kucaklıyoruz" diye konuştu. 

İSTİHDAMA YÖNELİK PROJELER ÖN PLANDA 

Şimşek, planladıkları projelere ilişkin yaptığı açıklamada, özellikle istihdama yönelik projelere ağırlık vereceklerinin bilgisini verdi. İstihdam sorununun hükümet nezdinde atılan adımlarla çözülmesi gerektiğini ancak bu adımlar atılmıyorsa bu konuda kendilerinin devreye gireceklerini dile getiren Şimşek, istihdama yönelik projelerini şöyle anlattı, "Konya iyi bir tarım merkezi. Bunu bilerek, Konya'daki tarımla, hayvancılıkla uğraşan insanımıza yardımcı olmak, girdi maliyetlerini düşürecek projeler düşünüyoruz. Yem fabrikaları açacağız, et entegre tesisi açacağız. Bu et fiyatlarına da etki edecek. Bunun yanında Anadolu tohum üretim merkezleri açacağız. Üniversiteden yeni mezun olan gençlerimize yönelik istihdam alanları oluşturmak istiyoruz. Bunu pilot bölgelerde başlatacağız. Sonrasında kontenjanları artıracağız. KOMEK'lerin teoride güzel bir proje olduğunu düşünüyorum fakat uygulamada verimsiz kullanıldığını düşünüyorum. Ben bunu kabul etmiyorum. Buraya ciddi yatırımlar yapıldı. Konya'nın katma değerine büyük bir katkısı yok. Biz eğiticilerimizi tekrar bir gözden geçireceğiz. Gerçekten kaliteli eğitimcilerle yolumuza devam edeceğiz. Odalardan fikir alacağız. Meslek odalarının ihtiyacı olan ara elemanlara yönelik kursları çeşitlendireceğiz. Üniversitelerimizin akademisyenleriyle buraları daha birikimli hale getireceğiz. KOMEK'ten mezun olan kursiyerlerin sertifikaları çok değerli olacak. Konya'da hangi alanda olursa olsun, açtığımız herhangi bir ihaleye girecek olan firmalarımızdan yüzde 30 oranında alanına göre KOMEK'ten sertifika almış vatandaşlarımızı istihdam etmesini isteyeceğiz. Bunu sağlamayan işletmelerimiz ihaleye başvuramayacak. Dolayısı ile kalifiyeli elemanlarımızla kalifiyeli işler yapacağız."

TARIM ARAZİLERİ KORUNACAK 

Şehirleşme anlamında yapılan hataların olduğunu savunan Şimşek, bu konuda da adım atacaklarını söyledi. Özelikle kentsel dönüşümün kendisini heyecanlandırdığını ancak bu konuda Konya'da yanlış uygulamaların yapıldığını dile getiren Şimşek, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentsel dönüşümle ilgili kararı aldığında çok sevindim. Ama uygulamaya bakılınca bu güzel düşünceyi istismar ettik. Kentsel dönüşümler böyle olmamalıydı. Uygulama tamamen ranta döndü. Biz tarihi bir başkentiz. Bizim Konyalımız, yerel yöneticilerimiz bunu hissetmeli. Biz bunu hissetmiyoruz. Kentsel dönüşümler arasında sıkış kalan Selçuklu'dan kalma türbeleri görüyoruz. Yazık günah değil mi? Biz bunları önleyeceğiz. Biz şehirle ilgili planlamaları üniversiteler ve meslek odaları ile birlikte yapacağız. Selçuklu Yazır bölgesinde tarı arazilerine doğru gidiyoruz. Konya tarım şehri diyoruz ama tarım arazilerine şehri götürüyoruz. Benim Belediye başkanlığım dönemimde Konya'yı dağlık alana dayamamız lazım. Konya'mızı o sırta dayayacağız. evet altyapıda zorlanacağız ama Konya'yı kurtaracağız. Düşük gelirli vatandaşlarımızı yaptığımız bahçeli, düşük katlı evlere yerleştireceğiz. Yüksek katlı yapılar yapmayacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim