31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne sayılı günler kala, Belediye Başkan Adaylarının da seçim çalışmaları aralıksız sürüyor. Yoğun bir seçim çalışması sürdüren isimlerden biri de Selçuklu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı. Başkan Pekyatırmacı sabahın ilk saatlerinden itibaren seçim çalışmalarına başlayarak, günün geç saatlerine kadar aynı tempoda seçim çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut Belediye Başkanı olması nedeniyle aynı zamanda Belediyenin rutin işlerinin takibini ve programlarını da yürütüyor. Bu anlamda yoğun bir çalışma gerçekleştiren Başkan Pekyatırmacı, Konya'nın ve hatta Türkiye'nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Selçuklu'da hizmet çıtasını daha yukarı taşımak için gayret gösteriyor. 

YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPTI 

Yenigün Gazetesi olarak 1 günlük seçim çalışmalarını takip ettiğimiz Selçuklu Belediye Başkanı ve cumhur İttifakı Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı, dün yaptığı çalışmalarına Down Sendromlu çocuklarla buluşarak başladı. Burada çocuklarla sohbet eden, onların ihtiyaç ve talepleriyle ilgili istişarelerde bulunan Başkan Pekyatırmacı, daha sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Zafer Sanayi'ndeki esnaflarla biraraya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde destek isteyen Başkan Pekyatırmacı, akşam saatlerinde ise Sadrettin Konevi KYK Yurdu'na giderek öğrencilerle biraraya geldi, onların istek ve şikayetlerini dinledi. 

ESNAFLARDAN TAM DESTEK 

Zafer Sanayi Sitesi'nde esnafları ziyaret eden Başkan Pekyatırmacı, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde destek istedi. Esnafların istek ve şikayetlerini dinleyen Başkan Pekyatırmacı, bununla ilgili notlar aldı. Seçimlerin ardından 4,5 yıllık bir seçimsiz dönemin yaşanacağını vurgulayan Başkan Pekyatırmacı, bu dönemi taleplerin hizmete dönüşmesi açısından büyük fırsat olduğunu söyledi. Bu anlamda vatandaşların her talebine büyük önem veren Başkan Pekyatırmacı, samimi görüntüsüyle vatandaşların gönlüne girmeyi başarıyor. Bu anlamda esnaflardan tam not alan Başkan Pekyatırmacı, seçimlerde büyük bir destek alacağa benziyor. 

'BİRLİKTELİĞİN MEYVELERİNİ ALACAĞIZ'

Başkan Pekyatırmacı seçim çalışmalarının ardından Yenigün Gazetesi'ne önemli değerlendirmelerde bulundu. 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından sahalardan hiç uzaklaşmadıklarını belirten Başkan Pekyatırmacı, o günden bu yana verimli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ancak Mahalli İdareler Seçim sürecinin yaklaşmasıyla birlikte bu çalışmaları daha da artırdıklarını dile getiren Başkan Pekyatırmacı, "Son 60 gündür de artık çok yoğun bir şekilde sahada çalışıyoruz. Şunu görüyoruz; vatandaşlarımızın Cumhur İttifakı'na çok büyük teveccühleri var. Sanayide, esnaf dükkanlarında, mahallelerde, emekli konağında, mahalle toplantısında mutlaka insanlar Cumhur İttifakı'nın önemine dikkat çekiyorlar ve bize destek veriyorlar. Hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem Sayın Devlet Bahçeli'nin sürekli vurguladığı beka meselesini vatandaşlarımız çok iyi şekilde algılayıp özümsemiş durumdalar. Vatandaşlarımızdan biz bunu çok iyi bir şekilde görüyoruz. Bu birlikteliğin meyvelerini 31 Mart akşamı hep birlikte alacağız diyoruz" ifadelerini kullandı. 

'BİRİNCİ ÖNCELİK MEMNUNİYET' 

"AK Parti belediyeciliği Türkiye'de kendini kanıtladı" diyen Başkan Pekyatırmacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden gelen bir gönül belediyeciliği tecrübesi ve alışkanlığı olduğuna dikkat çekti. Bunu bütün belediyelere en iyi şekilde uygulanır hale getirmeye çalıştıklarını dile getiren Pekyatırmacı şöyle devam etti, "Bizim belediyecilikteki ilkemiz gönül belediyeciliği. Biz vatandaşımıza hizmet etmek amacıyla bu işi yapıyoruz. Hizmet ettiğimiz insanların memnuniyetini kazanmak zorundayız. Yapacağımız her işte birinci öncelik vatandaşımızın memnuniyeti. Memnuniyeti olmayan bir hizmetin olumlu karşılığı yoktur. Onun içi biz hizmetlerimizi gönül belediyeciliği ilkesiyle, tevazuyla, samimiyetle, gayretle sürdürmek için çalışıyoruz. Sadece yol yapmakla, çöp toplamakla, kanalizasyon hizmeti yapmakla belediyecilik hizmeti yapılmıyor. Biz elbette ki vatandaşlarımıza bu hizmetleri en iyi şekilde yapacağız. Sosyal, kültürel, spor, sağlık alanlarında en iyi hizmetleri vermeye gayret edeceğiz. Ama bütün bunları yaparken birinci önceliğimiz vatandaşlarımızın memnuniyeti olacak. Onların ihtiyaçlarını doğru tespit edip, bu yönde projeler yapmak birinci öncelik olacak. Gönül belediyeciliği yaparken her kesimden insana hitap etmek gerekiyor." 

SPORCU SEÇME VE YETİŞTİRME MERKEZİ

Selçuklu'dan bugüne kadar ciddi yatırımlar yapıldığını vurgulayan Başkan Pekyatırmacı, özellikle spor alanındaki hizmetlere dikkat çekti. Selçuklu Belediye Spor Kulübü'nü örnek gösteren Pekyatırmacı, şöyle devam etti, "Türkiye'nin en büyük amatör spor kulüplerinden biri. Konya'da da tek. Biz Selçuklu Belediye Spor Kulübü'nün faaliyetlerini sürekli geliştiriyoruz. Buradan hizmet alan çocuklarımızın sayısını artırıyoruz. Biz inşallah bundan sonraki süreçte bu elimizdeki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek Konya'mızdan artık milli takıma yeni sporcular yetiştirmek hatta olimpiyatlara sporcu göndermek istiyoruz. Bu konuda başlattığımız yeni bir çalışma var. "Şampiyonlar Aşkla Yetişir" programı kapsamında, Spor Okulları'ndaki çocukları belli testlere tabi tutarak, hangi spora yatkınlıkları olduğunu tespit edeceğiz. Bu çalışmayı önümüzdeki dönemde bütün Konya'ya yaymak üzere bir Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi kuracağız. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Bu merkezde çocuklarımızın hem fiziki yapılarını hem ilgi alakalarını hem hareket kabiliyetlerini ölçerek çocuklarımızın hangi spora yatkın olduğunu tespit ederek, çocuklarımızı belli brançlarda spora yönlendirmek, özel çalışmalarla bu çocuklarımızı geleceğe hazırlamak istiyoruz. Nitelikli, kaliteli sporcular yetiştirmek istiyoruz."

SEDEP GELİŞMEYE DEVAM EDECEK

Eğitim alanında da ciddi yatırımlar yapıldığını, bu yatırımların çeşitlenerek devam edeceğini dile getiren Başkan Pekyatırmacı, "SEDEP bir marka oldu. Yıl boyunca SEDEP çalışmaları devam ediyor. Çocuk Kütüphanesi, Tabiat Okulu, Tasarım ve Sanat Atölyesi SEDEP kapsamında oluşturduğumuz yeni markalar. Bizim çocuklarımız çok değerli ve kabiliyetli. Ama onların kabiliyetlerini doğru bir şekilde tespit edip yönlendirmemiz gerekiyor. Bunu yapmak için onların kendilerini tanımalarını sağlamak lazım. Biz SEDEP kapsamında oluşturacağımız bu okullarda çocuklarımızın kendilerini keşfetmelerini ve kendilerini geliştirmelerini sağlamak istiyoruz. Bu anlamda inşallah önümüzdeki dönemde çocuklarımızın eğitimi anlamında Tabiat Okulu'ndan, Tasarım ve Sanat Atölyesi'nden ve Çocuk Kütüphanesi'nden fazlaca yararlanmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

YENİ ŞEHİR KÜTÜPHANESİ MÜJDESİ 

"Hizmette sınır yok" diyen Başkan Pekyatırmacı, gelecek dönem için Selçuklu'yu yeni hizmetlerin beklediğini söyledi. Mahallelerin Mahalle Konakları, Emekli Lokalleri, Spor Salonları, Suni Çim Sahalar, Parklar, Kütüphaneler, Yüzme Havuzları, Gençlik Merkezleri, pazar alanları gibi eksiklerinin kalmadığını dile getiren Başkan Pekyatırmacı, şöyle devam etti, "Bunların hepsi yapıldıkça farklı ihtiyaçları gündeme getiriyor. Selçuklu'da çok iş üretildi. Çoğu yerde artık biz bunları konuşmuyoruz. Ama şu var; farklı şekillerde bizim bu hizmetleri daha nitelikli hale getireceğimiz imkanları oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Mesela 77 kütüphanemiz var, Gençlerimiz, çocuklarımız, vatandaşlarımız buralardan faydalanıyorlar. Ama büyük bir kütüphane isteği geliyor. Bu anlamda inşallah Selçuklu'ya büyük bir şehir kütüphanesi kazandıracağız. Bunu ana ulaşım akslarına yakın, herkesin rahatlıkla gidip kullanabileceği bir lokasyonda yapacağız. Kütüphanede; toplantı salonları, çalışma odaları, kütüphaneler, çocukların vakit geçirebileceği oyun alanları, yüksek lisans ve doktora yapan öğrenciler için ihtisas kütüphane alanları gibi büyük bir kütüphaneyi kazandıracağız. Bunun da buradan müjdesini vermiş olayım." 

ABDULLAH AKİF SOLAK 

FOTO ALTI: Selçuklu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı, Zafer Sanayi'nde esnaflarla biraraya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde destek istedi. 

Editör: TE Bilişim