Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayının ve Ramazan bayramının yaz aylarına gelmesi kafelere yaramıştı. Bu yıl da Konya’da bulunan kafeler özellikle iftardan sonra dolup taşıyor.  Daha çok gençler tarafından tercih edilen kafeler, yeni geliştirilen konseptlerle ile birlikte öğrencilerin eğlence mekânları haline geldi. Bu durum da kafelerin yoğunluklarını artırdı.

İftardan sonra ‘Köksallar Gıda İle Tatlı Tatlı Geziyoruz’ başlığı altında ziyaret ettiğimiz kafe Bayram Efendi Osmanlı Kahvecisi Bosna Hersek Şubesi oldu. İşletme Sahiplerinden Gökhan Çelikkol kafe hakkında bizlere bilgiler vererek en çok tercih edilen kafe türlerinin Efe, damla sakızlı ve menengiç kahveleri olduğunu söyledi.

Bir kahve markası haline geldiklerini de sözlerine ekleyen Çelikkol sözlerine şu şekilde devam etti: “Osmanlı Kafe ilk olarak Antalya’da açıldı. Bizim kahvemiz meşhur. Genellikle de insanların bizi kahvemizi içmek için ziyaret ediyorlar. Bosna bölgesinde olduğumuz için öğrencilere hizmet veriyoruz. Buradaki şubemizi ise 2016 yılında açtık. Müşterilerimiz bizden memnun. Biz bir marka haline geldik. Ramazan ayı boyunca kafemiz sabah 11’de açılıp gece 2’de kapandı. Ramazan dışında kapanış saatimiz 12’dir. Öğrenci kafesi olmayı hedefledik. En beğenilen kahvemiz ise Efe kahvesi. Bunun yanında menengiç, damla sakızlı Türk kahvesi de tercih ediliyor. Bosna şubemizi ise iki ortak olmak üzere işletiyoruz. İşletme ortağımın ismi ise Ahmet Bekmezcidir.”

METE ALİ MAVİŞ

Editör: TE Bilişim