Konya esnaf odalarında seçimler devam ediyor. Konya merkezde bulunan 31 odanın seçimleri yapılarak yeni başkanlar belirlenecek. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde Konya Bakır Kalaycılar, Alüminyum, Züccaciye, Banyo Kazancıları, Güneş Enerjicileri ve Hırdavatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçim tarihi de belirlenip seçim yapılacak. 40 yılı aşkın süredir züccaciye sektöründe bulunan ve sektörün sevilen isimlerinden Işık Kardeşler Züccaciye sahibi İbrahim Işık, seçimlerde adaylığını geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Işık, adaylık açıklamasının ardından hızlı bir şekilde çalışmalarına başlamış, halen de çalışmalarını sürdürüyor. “Her şey güzel olacak” sloganıyla yola çıkan Işık, “Biz hizmet için varız” diyerek başkan olduğu takdirde ne tür çalışmalar yürüteceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

İBRAHİM IŞIK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Konya Bakır Kalaycılar, Alüminyum, Züccaciye, Banyo Kazancıları, Güneş Enerjicileri ve Hırdavatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı İbrahim Işık, Başkanlık için yürüttüğü çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi. Bakırcılar Odası’nın 1965 yılında kurulduğunu bugün 512 üyesinin olduğunu belirten Işık, “Odamızda 8 farklı meslek dalından üyelerimiz var. Her üyemizin ve her meslek dalının sorunlarının çözümü için çalışmalar yürüteceğiz. Bu kapsamda planlamalarımızı, projelerimizi ortaya koyuyoruz. Çalışmalarımızı her üyemizi ziyaret ederek anlatıyoruz. Sağ olsunlar teveccühleri bizleri memnun ediyor” dedi. 

IŞIK, YILLARDIR STK’LARIN İÇİNDE

 “Biz hizmet için varız” diyen Işık, uzun yıllardır farklı sivil toplum kuruluşlarında da görevler yürüttüğünü, bu tür hizmetlerde yer almaktan kendisini mutlu ettiğini belirtti. Işık sözlerini şöyle sürdürdü, “29 yıldır Mehir Vakfı’nda görevim var. Kurucusu ve basın sözcüsüyüm. Burada işimizi gücümüzü bıraktık Ağrı’ya, İzmir’e, Kıbrıs’a gittik. Bunları hizmet için yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Biz hizmet için varız bu doğrultuda da çalışmalarımızı yürütüyoruz. Selçuklu Sanayici İşadamları Derneği’nde (SELSİAD) üyeyim. Burada da aktif bir şekilde etkinliklerine katılıyorum. Antalya’daki Konyalılar Derneği’nin Konya’daki temsilciliğini yapıyorum. Tarihi Bedesten Çarşısı’nda Ahmet Efendi Çarşısı temsilciliğini yürütüyorum.”

‘ODAMIZ MARKALAŞMAMIŞ’

Bakırcılar Odası bünyesindeki meslek dallarının sorunlarının farkında olduklarını ve odalarının markalaşması için çalışmalar yürüteceklerinin altını çizen Işık, “Odamızın ismi Bakırcılar Odası olarak kurulmuş ama Bakırcılar sayısı azalmış. Şu anda 12 bakırcı var. Kalaycı 2 tane kalmış. Çünkü eleman yetişmemiş. Odamız markalaşmamış. Bunun için çalışacağız. Oda üyelerimizi yılda bir kere toplayacağız, kaynaşma sağlayacağız Ayda bir kere üye esnaflarımızla buluşacağız. Bir ay züccaciye esnafının sorunlarını, ikinci ay hırdavatçıların sorunlarını, üçüncü ay kalaycıların sorunlarını derken her ay her meslekten üyelerimizin sorunlarını dinleyeceğiz. Ben çözebilirsem ben, ben çözemezsem bir üst başkanıma müracaatta bulunacağım ve sorunların çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu. 

ÖNEMLİ PROJELER ORTAYA KOYACAK

Başkan olduğu takdirde üyelerinin mesleki sorunlarının çözümünün yanında, farklı projelerle de üyelerine katkı sunmayı hedeflediğini belirten Işık, bu konuyla ilgili projelerini şöyle anlattı, “Mevcut yönetimde yer alırken odamızı en iyi şekilde temsil etmek için çeşitli çalışmalar yürüttük. Bu çalışmaları, yeni projelerde ekleyerek Başkan olursak kısmetse, devam ettireceğiz. 3-4 hastane ile görüşmeler yapıyoruz. Bizim üyelerimiz bu hastanelere gittiği zaman, ayakta tedaviden yüzde 20 indirimli faydalanacaklar. Bir petrolle görüşme yaptık, anlaşma sağladık ama daha protokol imzaladık. Buradan da üyelerimize kart vereceğiz ve üyelerimiz bu kartlarda o petrolden indirimli alışveriş yapabilecekler. Biz tüm bu projeler için ön görüşmelerimizi sağladık. Eğer Başkan olursak bu protokoller imzalanacak ve üyelerimize indirimli alışveriş imkanı sunmuş olacağız. Bakırcılık ve Kalaycılık gibi meslekler kaybolmaya yüz tuttu. Bu mesleklerle ilgili Başkan olduğum takdirde meslek temsilcileri ve yönetimimizle çeşitli istişareler yapacağız. İstişareler sonucunda bu mesleklerimizin kaybolmaması için yapılabilecek şeyleri ortaya koyup elimizden gelen ne varsa bu çalışmaları yürüteceğiz.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim