Yeni Numune Hastanesi’nin açılması ile birlikte bölgede bulunan konut ve dükkânlar değerlendi. Acil girişi tarafında bulunan dükkânların sayısının az olmasından dolayı eczaneler yerlerini şimdiden almaya başladı. Bu kapsamda fiyatlar ise bir anda yükseldi. Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, bölgede bulunan konut ve işyerlerinde ki kiraların yükseldiğini belirterek, “Yeni Numune Hastanesinin acil kapısının olduğu bölgedeki kiralar haliyle yükseldi. Diğer eski acil kapısının bulunduğu bölgede ki yolun kapatılması da orada bulunan esnafları olumsuz derecede etkiledi.Vatandaşlarımız eğer konuta ve ya dükkana yatırım yapacaklarsa şuan tam zamanı. Yeni Numune Hastanesi bölgesinden daire satın alacak olan olur ise, kiraya vermesi çok kolay olacak” dedi. 

YENİ NUMUNE HASTANESİ İLE BÖLGE DEĞERLENDİ!

Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay Yeni Numune Hastanesinin yapılması ile birlikte bölgede bulunan konutların ve işyerlerinin değerlendiğini belirtti. Eczaneye uygun olan dükkânları eczacıların tutmaya başladığını da ifade eden Başkan Altınay, “Esnaflar kendi işyerlerini devretmeye başladı. Yeni Numune Hastanesinin acil kapısının olduğu bölgedeki kiralar da haliyle yükseldi. Diğer eski acil kapısının bulunduğu bölgede ki yolun kapatılması da orada bulunan esnafları olumsuz derecede etkiledi. Çünkü araç trafiği tamamen kesileceğini tahmin ediyoruz. Yeni acil kapısının bulunduğu bölgede de çok fazla dükkân yok. Eczaneye uygun olan yerleri Eczacılar tutuyorlar. Oraların kıymetlenmesi şuanda söz konusu. Dairelerin ise çok fazla etkileneceğini tahmin etmiyoruz. Çünkü hastanede görev yapan kişilerin yerleri belli. Vatandaşlarımız eğer yatırım yapacaksa şuan tam zamanı. Yeni Numune Hastanesi bölgesinden daire satın alacak olan olur ise, kiraya vermesi çok kolay olacak” diye konuştu.

2018 YILI GAYRİMENKULDA HIZLI GEÇECEK!

2017’nin 2016 yılına oranla hareketli geçtiğini vurgulayan Altınay, 2018 yılında büyüme hızının oldukça yüksek olduğunu belirterek bu yılın daha çok hızlı geçeceğini söyledi. Altınay cümlelerini ise şu şekilde aktardı; “2017 yılını 2016 yılı ile karşılaştırırsak yapılan araştırmalara göre oldukça hareketli geçti. Hem gayrimenkul da hem de konut satışlarında oldukça artış meydana geldi. 2017 yılının son 2 ayında biraz düşüşler yaşandı ama yıl bazına baktığımız zaman bir önceki yıla göre çok iyiydi. 2018 yılında ise gayrimenkul sektörü çok daha hareketli olacak. Büyüme hızı oldukça yüksek. Hızların vatandaşlara da yansıdığını görmekteyiz. Bu yansımayla birlikte sektörümüzde çok hareketli olacak”

YASTIK ALTINDA PARASI OLANLAR GAYRİMENKULDE DEĞERLENDİRSİNLER

Konya’nın hem yatırım hem de cazibe merkezi olduğunu belirten Başkan Altınay, vatandaşların gayrimenkule yatırım yapması gerektiğinin altını çizdi. ‘Yastık altında parası olanlar gayrimenkulde değerlendirsinler’ diyen Altınay sözlerine şu şekilde devam etti: “Konya’mız hem yatırım hem de bir cazibe merkezi. Herkes Konya’mız da ki bütün gayrimenkullere yatırımını yapabilir. Şuana kadar yatırım yapanlar hep kazandı, bundan sonra da kazanmaya devam edecekler. Altın, döviz ve borsada inişli çıkışlı hareketler var ama gayrimenkul sektörü en güvenilir limandır. Vatandaşlarımız da bundan hiç tereddüt etmesin. Yastık altında parası olanlar gayrimenkulde değerlendirsinler. İnsanlarımız oda üyesi olmayan kişilerden emlak noktasında alım, satım ve kiralama yapmasınlar”

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim