Konya sanayisinin önemli firmalarından biri de FMC Hidrolik. 2005 yılında hidrolik silindir için yedek parça üretimine başlayarak sektöre giren FMC Hidrolik, ilk olarak dövme tesisleri tarafından dövülmüş olan yedek parçaların işlenmesini ve satışını yaptı. FMC Hidrolik yeni makinelerin ve montaj biriminin üretim hattına eklenmesiyle birlikte silindir üretme ve satma faaliyetlerini gerçekleştirdi. Nitelikli çalışanı ve esnek üretim kapasitesi ile FMC, müşterileri ile iyi ve güvenilir ilişki kurmak için büyüyen yetkinlik, kalite ve güvenilir teslimat konusunda yüksek şartları yerine getirmeyi taahhüt etmiştir. FMC Hidrolik, kalite güvencesi, güvenliği ve belirli müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurarak faaliyet alanlarında lider ve tercih edilen bir şirket olmayı başarmıştır. FMC Hidrolik Şirket Yetkilisi Mücahit Aydın, “Biz kaliteyi esas alan bir şirketiz. Yaptığımız hidrolik silindirlerin kalitesi üst seviyelerdedir. Ağırlık olarak yurt dışında daha aktif olabiliyoruz. Biz yurt dışında kaliteyi satabiliyoruz.” dedi.

İmalatını yapmış olduğunuz ürün grupları hakkında bizlere bilgi verir misiniz?

2008 yılından itibaren sadece hidrolik silindir yöntemiyle ilgileniyoruz. Şuanda şirket konjonktürüolarak biraz daha farklı bir boyuta geçtik. 2013 yılı itibari ile birde dövme fabrikamız oldu. Dövme fabrikasında fason iş yapıyoruz. Konya’da bulunan bütün firmaların yedek parça tedarikini sağlıyoruz. Diğer hidrolik kısımda ise biraz değişiklikler yaparak hidrolik silindir yedek parçasına daha çok ağırlık vermeye başladık. Özel proje bazlı hidrolik silindirler yapıyoruz. Büyük yapıların kendilerine özel tasarlanmış silindirlerini yapıyoruz. Mesela büyük iş makineleri için teleskopik silindirler yapıyoruz. Daha çok müşteri odaklı çalışıyoruz. 

Satış Faaliyetleriniz yurt dışında mı yoksa yurt içinde mi daha çok gerçekleşiyor?

Hidrolik bölümünün ne yazık ki Türk müşterisi bulunmuyor. Büyük kısmını ihracat yapıyoruz. Ülkemizde maalesef kalitenizi satamıyorsunuz. Biz kaliteyi esas alan bir şirketiz. Yaptığımız hidrolik silindirlerin kalitesi üst seviyelerdedir. Ağırlık olarak yurt dışında daha aktif olabiliyoruz. Biz yurt dışında kaliteyi satabiliyoruz. Zaten tamamen Batıya yönelik bir şirketiz. 

Son olarak sektör dair sorunlarınız ve önerileriniz var mıdır?

Birinci sorunumuz elemandır. Kalifiyeli eleman konusunda tüm sanayicilerin problemi var. Bulmakta zorluk çekiyoruz. Ne yazık ki son zamanlarda vasıfsız eleman bulma konusunda da sıkıntı çekiyoruz. Konya işsizlik seviyelerinde en düşük şehirlerden biri ancak sanırım son zamanlarda biraz artış oldu. Ben Konya’nın göç almasının gerektiğini düşünen insanlardanım. Konya diğer illerden göç almalıdır. Konya’da insan gücüne ihtiyacımız var.

SAMİ KAYALAR 

Editör: TE Bilişim