Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Konya’nın önemli kültür organizasyonu arasında yer alan “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” Projesi’ne katılan vatandaşların görüşlerine yer vermeye devam ediyoruz. Proje kapsamında tura katılan ve Bilecik-Söğüt bölgesine giden Mustafa Özgüneş, turla alakalı önemli değerlendirmelerde bulundu. Bilecik’i daha önce hiç görmediğini, Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyon sayesinde görme fırsatı bulduğunu dile getiren Özgüneş, duygularını şöyle paylaştı, “Böyle bir organizasyonun yapılması oldukça güzel ve yerinde. Proje sayesinde Osmanlı Devleti’ni, geldiğimiz yeri öğrenmiş olduk. Ben çok güzel duygular yaşadım burada. Ben kendimi Ertuğrul Dizisindeki Deli Demir’e benzettim. Ertuğrul’un kabrini görünce oradaki askerleri görünce insan gururlanıyor. Orayı görünce sanki o anı yaşıyor, o anı görüyor. Ertuğrul Mescidi’nden mesela çok etkilendim. Oradaki anlatılanlar insanlar için büyük bir ibret. Orada yaşanan şunu da gösteriyor, Ertuğrul ne kadar takva sahibi bir insanmış. Bunu da öğrenmiş olduk. Atalarımızın gelişini, burada nasıl mücadele edilmiş onları görmüş olduk. Bu mücadele parayla, pulla değil kanla yapılmış. Biz onların bu mücadelesi sayesinde bugün yaşıyoruz.”

ERTUĞRUL’DAN ETKİLENDİM

Gezi sırasında gördükleri ve dinledikleri bilgiler doğrultusunda en çok Ertuğrul’dan etkilendiğinin bilgisini veren Özgüneş, “Ama Bamsı, Alpler onlar da çok etkiledi. Şeyh Edebali çok etkiledi. Geçmişe dönük atalarımızın nasıl yaşadığını görmüş olduk. Onların yaşantısıyla bizim yaşantımız arasında çok fark var. Biz şimdi her şeyi güzelce yaşıyoruz, her şey ayağımıza geliyor. Ama o dönemler böyle değilmiş. O zorlukları burayı görünce daha iyi anlıyor insan. Dolayısı ile etkilenmemek elde olmuyor” diye konuştu.

BU TURLAR SAYESİNDE İLGİ ARTACAKTIK

Selçuklu Belediyesi’nin organizasyonu sayesinde buralara olan ilginin artacağına dikkat çeken Özgüneş, “Buraları gezdik gördük. Çok güzel bilgiler edindik. Benim torunlarım, çocuklarım da buralara gelmeyi istiyorlardı. Şimdi biz geldik gördük, burada gördüklerimizi onlara anlatacağız. Onlar buraya gelmek için daha çok heveslenecekler. Böylece bu organizasyon sayesinde burayı görenlerin sayısı bu şekilde artacaktır” ifadelerini kullandı.

ANLAMAMIZA VESİLE OLUYOR

Tarihi açıdan önemli bir bölge olan Bilecik-Söğüt bölgesine yapılan bu kültür gezilerinin güzel bir amaca hizmet ettiğine dikkat çeken Özgüneş, “Selçuklu Belediyesi’nin bu tür kültür organizasyonları yapması çok güzel bir şey. Bizlere, gençlerimize bu topraklar nasıl alınmış, nasıl korunmuş çok güzel bir şekilde anlamamıza vesile oluyor. Ben bu anlamda çok teşekkür ediyorum” dedi.  “Bu turlara özellikle gençlerimizin katılmasında fayda var” diyen Özgüneş, “Buradaki hazzı gençlerimiz yaşamalılar. Buradalar nasıl alınmış, hangi mücadeleler verilmiş bunu görmüş olacaklar gençlerimiz. Böylece geleceğe daha farklı bakabilirler” diye konuştu.

ORGANİZASYON HARİKAYDI

Gerçekleştirilen organizasyonun oldukça güzel ve sorunsuz olduğunu dile getiren Özgüneş şunları kaydetti, “Buraya geldik karşıladılar. Bize 5 kuruş para harcatmadılar. Yemeğimizi yedik, tatlımızı yedik, çayımızı içtik, suyumuzu içtik. Otobüsle gezdik. Ne büyük bir nimet ki böyle bir organizasyon yapmış Selçuklu Belediyesi. Böyle güzel kültür gezilerinin devam etmesini isteriz. Daha da genişletilebilir bu organizasyonlar. İstanbul gibi tarihi yerlere de geziler düzenlenebilir.  Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Böyle bir organizasyon yaptıkları için herkesten Allah razı olsun. Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı başta olmak üzere, emeği geçen personeline teşekkür ediyoruz.”

MUHAMMED SAYDAM

M.ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim