Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri 19 Mart Pazartesi günü açılmıştı. Açılır açılmaz yoğun taleple karşılaşan Konya Kitap Günleri, kitapseverlerin buluşma noktası haline geldi. Roman, hikaye, çocuk kitapları, tarih kitapları, dini yayınlar gibi her türden yaklaşık 1 milyon kitabın sergilendiği Konya Kitap Günleri, kitapseverlerin gönlünü doyuruyor. Ayrıca 151 yazar ve 321 etkinliğin yer aldığı Konya Kitap Günleri, açık kalacağı 1 Nisan tarihine kadar Konya’nın kültürüne önemli bir katkı sunacak.  

HER TÜRDEN KİTAP MEVCUT

223 yayınevinin stant açtığı Konya Kitap Günleri’nde kitap çeşitliliği oldukça fazla. Tarih kitapları, romanlar, hikayeler, dini kitaplar, çocuk kitapları, öykü kitapları gibi tüm kitap çeşitlerinden bulmak mümkün. Bu anlamda Konya Kitap Günleri, 7’den 70’e tüm kitapseverlerin faydalanabileceği bir kültür şöleni durumunda. Konya Kitap Günleri’ne özel fiyatlarla da kitapseverler istedikleri ve aradıkları kitabı buradan kolaylıkla temin edebiliyor. Konya Kitap Günleri’nin bu avantajını fırsat bilen kitapseverler adeta akın ediyor. 

ÇOCUKLAR AKIN EDİYOR

Konya Kitap Günleri’nin en dikkat çeken yönü çocuklar. Öğretmenleri ya da ailesi ile birlikte Konya Kitap Günleri’ne akın eden çocuklar, stantları şenlendiriyor. Hemen hemen tüm kitap stantlarını gezen çocuklar, kendilerinin ilgisini çeken kitapları dikkatle inceliyor. Okumak istediği kitaplardan satın alan çocuklar, yeni bir kitap edinmenin mutluluğunu yaşıyor. Konya Kitap Günleri’nde oluşan küçük çocukların bu heyecanlı durumu, Konya’nın okumayı seven bir şehir olduğunu gösteriyor. Bu durum gelecek nesiller adına adeta umut oluyor. 

ETKİNLİK DAHA DA BÜYÜMELİ

Konya Kitap Günleri kapsamında her gün birbirinden önemli kalem, okuyucularla buluşuyor. Yazarlar hem kitaplarını tanıtıyor hem de okuyucuyla biraraya gelerek, okuyucunun kitaplarını imzalıyor. Oldukça seviyeli bir ortamın gelişmesine sahne olan Konya Kitap Günleri’nde farklı etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Bu anlamda kültürel bir şölene dönüşen Konya Kitap Günleri’ne katılan yazarlar da durumdan hayli memnun. Konya Kitap Günleri’nde kitapseverlerle buluşan Yazar Zeki Oğuz, bu tür etkinlikleri önemsediğini söyledi. “Yazar ve okurun buluştuğu yerlerdir fuarlar” diyen Oğuz, bu etkinliğin daha da büyütülmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü, “Konyalı daha merkezi, güzel bir fuar alanını hak ediyor. Böylece fuar daha güzel, daha büyük hale getirilebilir. Bu konuda tartıştığımız diğer yazar arkadaşlar da hemen hemen aynı kanaatte. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Konya geçmişe göre çok gelişti. Konyalı yayınevleri Konyalı yazarları yayınlamaya başladı. Hayli geniş bir yazar kadromuz da var. Bu anlamda yetkililerin bu işe biraz daha özen göstermesi gerekiyor.”

KONYA KÜLTÜRÜNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Okuyucuları ile Konya Kitap günleri aracılığıyla biraraya gelen Yazar Cemil Paslı da, yapılan etkinliğin önemine dikkat çekti. Konya Kitap Günleri’nin güzel bir organizasyon olduğunu belirten Paslı, “Burada güzel bir atmosfer oluşmuş durumda. Küçüğünden büyüğüne çok sayıda kitapsever burada her türden kitabı inceleyebiliyor, okumak için edinebiliyor. Güzel sohbetler, kültürel ilişkiler gelişiyor. Oldukça hoş bir ortam oldu” dedi. Aliya İzzetbegoviç Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı-Yazar İbrahim Günay da Konya Kitap Gnüleri’ndeki yerini aldı. Yazar Cemil Paslı ile Birlikte kaleme aldıkları “Bilge Kral Aliya’nın Camisi’ isimli kitapla okuyucuyla buluşan Günay, “Konya Kitap Günleri coşkuyla başladı. Daha ilk günlerden yoğun ilgi görüyor. Bu tür etkinlikler şehrin kültürel hayatına katkı sağlar. Bu anlamda Konya Kitap Günleri de oldukça değerli bir etkinlik” diye konuştu. 

HASAN AYHAN-ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim