Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz haftalarda 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi için ‘Cumhur ittifakı’ konusunu gündeme getirmiş, ardından konuyla ilgili tartışmalar da başlamıştı. Bu açıklamasının ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli, geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP olarak aday çıkarmayacaklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini söylemişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yanıt gecikmedi ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye yaptığı davet üzerine önceki gün bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede 2019 seçimleri için yapılacak ittifak için her iki partinin de komisyon kurarak çalışmalar yürütmesi kararlaştırıldı. 

MİLLİ MUTABAKAT TABANA YAYILIYOR

AK Parti ve MHP arasında 15 Temmuz hani FETÖ darbe girişiminden bu yana yaşanan ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de MHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceğini söylemesiyle devam eden birliktelik, ‘Milli mutabakat’ olarak yorumlandı. İki parti arasında yaşanan milli mutabakat, tabanda da kendini göstermeye başladı. Bu süreç içerisinde daha önce Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya nezaket ziyaretinde bulunan MHP Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay’a, önceki gün de Başkan Fatma Toru bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Başkan Toru’ya AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve MHP Meram Meclis Üyesi Ali Durak da eşlik etti. 

‘TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN’

Ziyaretin ardından heyet Meram Belediyesi tarafından yapımı devam eden Dutlukırı Kültür Parkı ve Sosyal Tesisi’nin bulunduğu alana gitti. Burada Türk milletinin ‘Milli Birliği’ adına hilal şeklinde ağaç dikimi gerçekleştirildi. Konuyla ilgili burada kısa bir değerlendirmede bulunan MHP Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay, “MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey’e Türk milleti milli birlik konusunda önemli bir görev vermiştir. Cumhurbaşkanlığı sisteminin uygulanması noktasında Sayın Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde bir milli beraberlik oluşturulmuştur. Beka problemleri yaşadığımız bugünlerde, Sayın Genel Başkanımızın da katkılarıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın Milliyetçi Hareket Partisi ile girmiş olduğu diyalog sürecinde mutabakatla sonuçlanan bir aşamadayız. Bu aşamayı da Meram Belediye Başkanımız Sayın Fatma Toru’nun bir ağaç dikimiyle taçlandırması bizleri ziyadesiyle memnun etti. İnşallah Türkiye’nin geleceği için hayırlara vesile olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim