Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 12. Olağan Genel Kurultayı’nı geçtiğimiz Pazar günü coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. "Milli Duruş, Şühedaya Vefa Millete Beka" temasıyla gerçekleştirilen 12. Olağan Genel Kurultay’da Devlet Bahçeli yeniden genel başkan seçildi. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ilk dakikalarında partisinin genel merkezine giderek darbeye karşı dimdik duran ve seçimle iş başına gelen hükümete sonuna kadar destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu duruşu, tüm Türkiye’nin takdirini toplamış, darbenin bertaraf edilmesinde büyük bir destek olmuştu. Sonrasında oluşan ‘milli birlik ve beraberlik’ havası AK Parti ve MHP’nin anayasa değişikliği, sonrasında da 2019 seçimleri için kurulan ‘Cumhur İttifakı’nı beraberinde getirerek, Türk siyasi tarihinde önemli bir birlikteliğin tohumu atılmış oldu. Tüm bu yaşananlardan dolayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeniden partisinin genel başkanlık koltuğuna oturması ve yeni ‘A’ takımı ile birlikte partisini 2019’a hazırlayacak olması oldukça önemli. Bu anlamda, MHP’nin 12. Olağan Kurultayını değerlendiren MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “MHP’nin gümbür gümbür geldiğini tüm dünyaya ilan ettik” dedi. 

‘MHP GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR’

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, partisinin 12. Olağan Genel Kurulu ile ilgili yaptığı açıklamada, kurultayın oldukça coşkulu ve görkemli geçtiğini söyledi. “Salonlar sığmadık” diyen Kalaycı, salonda sevgi, saygı ve birlikteliğin hakim olduğu, bunun da ülkücülerin bir ve beraber olduğunu gösteren güzel bir mesaj niteliği taşıdığını vurguladı. Ülkücülerin 18 Mart günü dosta güven düşmana korku salan heybetli bir kurultay gerçekleştirdiğini belirten Kalaycı, “Kurultayımız inşallah hayırlı olacak. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile aynı gün olması Kurultay’a ayrı bir anlam kattı. Yine Aynı gün Afrin’e Türk bayrağımızı dikmemiz anlamlı oldu. Yani 18 Mart unutulmayacak bir gün oldu.

"Milli Duruş, Şühedaya Vefa Millete Beka"temamız oldukça anlamlıydı. Tüm dava arkadaşlarımızla gurur duyduk. MHP’nin gümbür gümbür geldiğini tüm dünyaya ilan ettik” ifadelerini kullandı. 

MİLLİ DURUŞ ORTAYA KOYDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kurultay’da önemli mesajlar verdiğine dikkat çeken Kalaycı, sözlerine şöyle devam etti, “Genel Başkanımız her zaman olduğu gibi Türkiye’nin içinde bulunduğu tehdit ve riskler konusunda hem uyarı yaptı hem de birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Her zaman olduğu gibi milli duruş vurgusu yaptı. Genel Başkanımız yine 15 Temmuz’u, Çanakkale Zaferini hatırlatarak Türkiye’de milli birlik ve beraberliği kimsenin bozamayacağını vurguladı. Huzur bozmak isteyenlere karşı gerekli uyarıları yaptı. Her zamanki gibi tarihe geçecek bir konuşmaydı. Büyük bir coşku oluşturdu. Ben inanıyorum televizyonlardan izleyenler de o coşkuyu hissetti.”

DEVLET BAHÇELİ’NİN KONYA SEVGİSİ 

Konya’da 4 ismin partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) listesine girmesini de değerlendiren Kalaycı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Konya’yı her zaman sevdiğini, bundan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. “Biz Konya olarak Genel Başkanımıza Konya’ya verdiği değerden dolayı teşekkür ediyoruz” diyen Kalaycı,“Önümüzde 3 seçim var, Konya’da da yoğun çalışmalara başlayacağız” değerlendirmesinde bulundu. 

HABER: ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim