Meram Süt Üreticileri Birliği Genel Kurul Toplantısı Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Birliğin başkan ve yönetiminin açık oylama usulüyle seçildiği genel kurul toplantısında mevcut Başkan Hasan İşler, güven tazeledi.

Genel Kurul Toplantısı’na, İl Tarım Müdürü Yardımcıları Orhan Tat ve Fevzi Tosun, Meram İlçe Tarım Müdürü Niyazi Emrah Çerez, Meram Belediyesi Meclis Üyesi Dursun Uysal, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü  İsa Aladağ, TOÇ Birsen Konya Şube Başkanı Kadir Alıcı, Meram Ziraat Odası Başkanı Murat Yağız, Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükharmancı, Konya Şoförler Odası Başkanı Ahmet Şen, DSYB Başkanı Edip Yıldız, Karatay Süt Birliği Başkanı Ali Kalaycı katıldı.

‘MERAM HAYVANCILIKTA 30 İLDEN DAHA BÜYÜK’

Yapılan oylama sonucunda konuşan Hasan İşler, “Meram Süt Üreticileri Birliği’nin genel kurulunun çiftçilere hayırlı olmasını diliyorum. Birlikten kuvvet doğar düsturuyla çıktığımız bu yolda, bizlerin de çabasıyla Türkiye’de hizmetleri ve gücü bakımından birliğimiz süt üreticileri birlikleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Birliğin güçlenmesinde bizlere destek olan, süt toplama araçları olan arkadaşlarımızla günlük 170 tonlarda süt toplanmaktadır. Bu da aylık 5,5 milyon litre kapasiteye ulaştığımızı gösteriyor. Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımızın verdikleri destekler ve önem doğrultusunda, süt desteği 2019 yılında 12.5 milyondur. Buzağı desteğinde ise 2018 yılında 8 milyon 900 bindir. Bu da şunu göstermektedir; Meram hayvancılıkta 30 ilden daha büyüktür.”

‘HEDEFİMİZ DAHA BÜYÜK’

Süt Üreticileri Birliği üyelerine ve üye olacak yetiştiricilere hedeflerinden bahseden İşler, “Hedefimiz bütün üyelerimizin sütlerinin birlik üzerinden pazarlanmasıyla günlük 230 tonun üzerine çıkmak. Sonrasında ise bunun da üzerine çıkmak. Geçtiğimiz dönemler içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında, 8 süt toplama merkezi kurduk. Üreticilerimiz de devlet desteklerinden faydalanmıştır. Bizlere süt toplama merkezinin kurulmasında yardımcı olan Sayın Kaymakamıma, Sayın Meram Belediye Başkanıma ve Yardımcısı Yusuf Yöreli Başkanıma, soğutma tanklarını veren Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Tarıma verdikleri destekten dolayı Cumhurbaşkanımıza ve Tarım Bakanlığımıza da şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ’

Meram Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yağız da süt üreticileri birliğine teşekkür ederek şunları dile getirdi: “Biz çiftçi temsilcileri olarak üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Meram süt üreticileri olarak Hasan İşler’in büyük başarılara imza attığına inanıyorum. Kendisine bu başarılarından dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum. Meram Ziraat Odası olarak Süt Üreticileri Birliği ile birlikte üyelerimizin ve birliğimizin her sorunuyla ilgileneceğimizi, üyelerimizin her daim yanlarında olacağımızı beyan ediyorum” ifadelerini kullandı.

SEFA SALİH KULA

Editör: TE Bilişim