AK Parti Genel Merkezi’nin talimatıyla tevazu, samimiyet ve gayret ifadeleriyle önce millet ve memleket diyerek yola çıktıklarını dile getiren Mustafa Dolular, “Ülkemizin 2023-2071 hedeflerine ilişkin toplumumuzda da karşılık bulduğunu anladığımız bir algı var.  Yaklaşık 15 gündür sahadayız. Genel olarak sıcak bir karşılama oluyor ama dünya genelinde yaşanan ekonomik problemlerin de küçük karşılıkları oluyor” dedi. 

‘HALK, MERAM’IN ÖZÜNÜNÜN KORUNMASINI İSTİYOR’

Meram halkıyla sürekli iç içe olduklarını ve her gün ziyaretlerde bulunarak onların talep ve beklentilerini aldıklarını dile getiren AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Kavuş, “Konya’nın merkez ilçeleri içinde bir karşılaştırma yaptığımız zaman hemşerilerimizin kaygısı ikinci plana atılmış bir ilçe olduğu yönünde. Meram’ın dört tarafı sarılmış durumda. Bir tarafta Selçuklu, Karatay, diğer yanda tarım arazileri, öbür tarafımızda orman ve su alanları bulunuyor. Bu manada Meram’ın Selçuklu ve Karatay gibi beton yapılan anlamında hızlı bir şekilde gelişmesi beklenemez. Bu durum aslında belediye açısından dezavantaj, ilçede ikamet edenler açısından ise avantaj oluşturuyor. Meram Belediyesi’nin geliri diğer ilçelere göre daha az olurken, Meram’da yaşayanlar ise betonlaşmadan ziyade doğal alanlar içerisinde daha huzurlu ve müreffeh bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar. Hizmetlerde dönem dönem gecikmeler de olabiliyor. Vatandaşın genel manadaki şikayetleri de yatırımlardan neden Meram’ın daha fazla pay almadığı yönünde oluyor” dedi. 

‘MERAM, KONYA’NIN BUTİK İLÇESİ’

Meram halkıyla biraraya geldiklerinde sadece Meram özelinde değil Konya’ya bir bütün olarak bakmak gerektiğini söylediklerini belirten Dolular, “Bu bütün içerisinde bütün ilçelerin kendi iç dinamiklerini göz önüne almaya çalışıyoruz. Cazibe merkezleri iki tür olur. Birincisi ziyaret edilebilir cazibe merkezi, diğeri ise yaşanabilir cazibe merkezi. Değer olarak baktığınızda ise Meram’daki yapılar Selçuklu ve Karatay’dan daha kıymetli. Bu manada Meram butik bir ilçedir. Meram’ın huzur dolu bir ilçe olduğu ve bu huzuru bu şekliyle yakaladığı unutulmamalıdır. Biz, yaşanabilir bir cazibe merkezi olarak kalmasını istiyoruz Meram’ın. Derdimiz Meram’ı büyütmek değil, kendi iç gelişimini sağlamak. Mevcut yaşayan nüfusun daha kaliteli halde yaşamasını sağlamaya dönük bir gayretimiz olacak. Tabiat varlıkları olarak, kültürel varlıklar olarak sit alanlarının bol olduğu bir ilçe olduğu gerçeğinden hareketle, daha gelişmiş bir Meram olmasını istiyoruz. İnsanlara bunu anlattığımızda olumlu görülüyor” ifadelerini kullandı. 

‘SABIRLI VE İTİDALLİ DAVRANMALIYIZ’

Meram’a başkanlık vasfıyla hizmet edenlerin sadece bir dönem bu görevde bulunmaları ile ilgili de yorum yapan Dolular, “Meram’da belediye başkanlığı yapmak hakikaten çok zor. Yukarıda saydığımız maddelere baktığınız zaman bunu anlayabiliyorsunuz. Bugün Meram’ın her yerinde aynı sorunlar yaşanıyor. Bir Çomaklı Mahallesi’nde bile istediğimiz gibi hareket edemiyoruz. Bu da ister istemez idarecileri yoruyor. Çünkü vatandaşın sizden beklentileri var, ilçeye hizmet etmeniz gerekiyor. Bir şeyler yapmanız gerekiyor. Ama elinizi kolunuzu bağlayan bazı gerekçeler var. Fiziki yapılaşmadan ziyade sosyal belediyecilik alanında yoğunlaşmak zorunda kalıyorsunuz. Fiziki belediyecilik anlamında yaptıklarınız da sosyal faaliyete dönük olarak yapılabiliyor. Hareket alanınız çok dar. Bunun içerisinde en iyiyi yapmaya çalışıyorsunuz. Yaşanılabilir bir Meram, Konya’nın süsü olacak. Bunu böyle kabul etmek gerekiyor. Biraz huzur, ferah bir alan, rahatlık lazım Konya’ya. Bu da yeşil dokusu sürekli gelişen Meram ilçesidir. İdarecilerimiz üretmek için kendilerini yıpratıyor. Buna bağlı olarak ikinci dönem daha zor oluyor. Meram, biraz da sabır istiyor. Tabi kimsenin elinde sihirli bir değnek yok. Sabırlı ve itidalli davranmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘İTTİFAKIN RUHU UZUN YILLAR YAŞASIN İSTİYORUZ’

MHP ile yapılan Cumhur İttifakı’na ilişki de değerlendirmede bulunan AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, “Hem AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hem de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı’nda devletin bekası için karar kıldı. Biz de MHP Meram İlçe Başkanımız İbrahim Ay’ı ziyaret ettik. Birlikte güzel bir çalışma ortaya koyuyoruz. Sahada bunun olumlu karşılığını görüyoruz. Seçmen kitlesinde de bunun karşılığı var. Bizim sağ cenahta bir birlikteliğe zaten yıllardır ihtiyacımız vardı. Bu birlikteliğin uzun vadedeki hedefler için de devam edeceğine inanıyorum. Bu konuda karşılıklı sayı ve sevgi içerisinde hassas bir şekilde çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim