Konya’nın önde gelen inşaat firmalarından olan Mekan Özbeyt İnşaat’ın son projesi olan Osmanlı Konakları’nda sona gelindi. 2+1 ve 3+1 seçenekleriyle toplamda 60 dairelik bir proje olan Osmanlı Konakları, bölgeye büyük değer katacak. Müşteriler tarafından oldukça beğenilen Osmanlı Konakları’ndaki dairelerin neredeyse tamamı satılmış durumda. 3 yıllık teslim sözü veren Mekan Özbeyt İnşaat, yakın zamanda teslimatını yapacağı Osmanlı Konakları’yla, verdiği sözün 1,5 yıl öncesinde projeyi teslim etmiş olacak. Ekonomik zorluklara rağmen Osmanlı Konakları’yla önemli bir projeye imza atan Mekan Özbeyt İnşaat, yeni projelerin de planını şimdiden yapmaya başladı.

SÖZLERİNDEN ÖNCE TESLİM EDECEKLER

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mekan Özbeyt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karabağ, Osmanlı Konakları’nı yakın zamanda teslim edeceklerini müjdeledi. 2018 yılının 11. ayında yapı ruhsatını alarak Osmanlı Konakları’na başladıklarını hatırlatan Karabağ, “3 yıllık teslim sözümüz vardı. Ancak daha 1 yıl 3 ay olmasına rağmen 60 dairenin kaba inşaatının tamamı bitti. İçerisinde ufak rötuşlar kaldı. Yazın teslim ettiğimizde 1,5 yıl önce teslim etmiş oluyoruz” dedi.

KARATAY’DA ÖRNEK OLACAK

Osmanlı Konakları hakkında bilgi veren Karabağ, projenin Karatay bölgesinde örnek olduğunu söyledi. 48 adet 3+1, 12 adet de 2+1 olmak üzere toplam 60 dairelik bir proje olduğunun bilgisini paylaşan Karabağ, “Osmanlı Konakları kapalı, güvenlikli, otoparklı, kamelyası ve yeşil alanı olan, basketbol sahalı bulunan, çocuk oyun parkı olan güzel bir site oldu. Karatay’a güzel bir site kazandırdığımızı düşünüyoruz” dedi.

YATIRIMI DURDURMADIK

Mekan Özbeyt İnşaat olarak ekonomik zorluklara rağmen yatırımı durdurmadıklarının altını çizen Karabağ, şunları söyledi, “Para kazanmasak bile biz zor ekonomik durumda bile yatırımı durdurmadık. Çünkü buradan birçok işçi ekmek yiyor. Devlete bir KDV girdimiz oluyor. Hiç yoksa burada 15 taşeronumuz var. Hepsi ekmek götürüyor. Biz yatırımı durdursak en kötü 100 işçi etkilenecek buradan. Biz sebebini işlemeye çalıştık. Piyasalar sıkıntılı olsa da biz çok şükür bir sıkıntı yaşamadık.”

YENİ PROJELER GELİYOR

Yeni projeler yapmaya devam edeceklerine dikkat çeken Karabağ, “Büyük bir projemiz var onun da startını önümüzdeki dönemlerde vereceğiz. Piyasa şartlarına rağmen yeni projelere devam edeceğiz, durmayacağız. Karınca misali su taşıyoruz. Bütün karıncalar su taşırsa yangını söndürürüz. Biz böyle bakıyoruz olaya. O yüzden 2020 rutinin üzerinde geçecek 2021 yılı daha iyi geçecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

DEVLET YATIRIMLARI SEKTÖRÜ OLUMLU ETKİLİYOR

İnşaat sektörünün geleceğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Karabağ, bu noktada devlet yatırımlarının önemine ve Konya’da hala talep olduğuna dikkat çekti. “Konya’da yapı stoku fazlası yok. Konya çok göç alıyor. Bu anlamda dairelere talep var” diyen Karabağ, sözlerini şöyle sürdürdü, “Devletin yatırımları da etkiliyor. Mesela Karatay bölgesine Şehir Hastanesi yapılıyor. Bu yatırım bölgeye değer katıyor ve inşaat sektörünün hareketlenmesini sağlıyor. Şimdi metro projesi başlıyor. Bu proje de yine inşaat sektörünü olumlu etkiler. Çünkü yüzlerce kalem var inşaat sektöründe. Memleketin insanı bu anlamda kazanacak. Bu anlamda devlet yatırımları da inşaat sektörünü olumlu yönde etkiliyor.”

FİRMALAR ARTIK DAHA GÜÇLÜ

“Yeni müteahhitlik yasaları biraz daha sağlamlaştı” diyen Karabağ, bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un önemli işlere imza attığını söyledi. Karabağ, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum çok güzel işler yapıyor. Gurur verici çalışmalar yürütüyor. Bu anlamda yeni müteahhitlik yasasını da ben olumlu karşılıyorum” dedi. Ekonomik sıkıntıların firmalar düzeyince olumlu bazı durumları da beraberinde getirdiğine vurgu yapan Karabağ, “Krizin ekonomik anlamda zararları oldu ama bazı faydaları da oldu. Bunu şöyle açıklayabiliriz; firmaların kendini sağlamlaştırmasını sağladı. Krediye dayalı ticaret noktasında firmalar kendilerine çeki düzen verdiler. Bu anlamda taşlar yerine oturacak ve önümüzdeki yıllarda firmalar daha güçlü ve daha kaliteli işler yapacak diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim