Son yıllarda sıçrama yapan Konya sanayisi, özellikle makina sektöründe adından söz ettirecek işlere imza atıyor. CNC imalatından, rektifiye makinelerine kadar birçok ürün ortaya koyan POLEKS Makina, sektör içerisindeki önemli aktörlerin başında geliyor. Birçok ülkeye ihracat yapan firma, bazı ülkelerde bayilikler de açmış durumda. Piyasanın talebine göre makine üretimi gerçekleştirebilen firma, bu doğrultuda Ar-Ge’ye de büyük önem veriyor.

10 İŞYERİNİN 8’İNDE BİZİM MAKİNELERİMİZ VAR

Makina imalatı ve döküm sektöründe yaptıkları işler ile ilgili Türkiye’de seri ve özel sipariş üretim noktasında tek olduklarını vurgulayan POLEKS Makina Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Polat, ürettikleri makina çeşitliliğinden ve projelerden bahsetti. Polat, “Maça makinaları, otomatik kalıplama makinaları, bunları yeni yapmaya başladık. TÜBİTAK ile anlaşmalı olarak üretmeye başladık otomatik kalıplama makinalarını bunu ise Türkiye’de yapan kimse yok. TÜBİTAK projesi ile bunu da gerçekleştirdik. Şu anda ise seri imalatına geçeceğiz. CNC imalatı üzerine çalışmalarımız var. Şu anda ise kendi makinalarımızı CNC’ye döndürdük. Rektifiye makinalarını CNC’ye döndürdük. İlerleyen zamanlara yönelik çalışmalarımız mevcut. Bugün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin yurtiçinde girdiğiniz bir şehirde sanayide rektifiye üzerine çalışan 10 dükkânın 8 tanesinde bizim makinalarımızı görürsünüz” dedi.

‘AR-GE ÇALIŞMALARINA YOĞUNLAŞACAĞIZ’

Ar-Ge çalışmaları içerisinde ki projelerden ve yatırımlardan bahseden Polat, “Önümüzde zamanlarda birkaç makina yatırımımız daha olacak. Şu anda büyük bir makina aldık. Yani birazda piyasanın durumuna göre hareket edeceğiz. Piyasadan yoğun talep gelmesi durumunda otomatik kalıplama makinalarımızın imalatı üzerine çalışmalarımız olabilir. Onun haricinde bizim sektörümüzde CNC makinaları üzerine piyasada bir açıklık var. Bu makinalar aynı zamanda savunma sanayinde de kullanılıyor. Amacımız bu alanda ki makinaların üzerine yoğunlaşmak ve seri imalatını gerçekleştirmek. Tabi bunların hepsi de teknik kadro ve ekip çalışmasına bağlı. Sonuç olarak Ar-Ge çalışmasının üzerine yoğunlaşacağız” ifadelerini kullandı.

DÜNYA MARKASI

POLEKS Makina olarak özel sipariş üzerine makina üretiminde tek olduklarını belirten Polat, dünyanın birçok ülkesine seri makine üretimi yaptıklarını vurguladı. Polat, “POLEKS Makina olarak kalıpçıların, imalatçıların kullandıkları satır taşlama makinalarının seri üretimini yapıyoruz. Dünyanın dört bir yanına, birçok ülkeye makina üretimi yapmaktayız. Yine bazı ülkelerde de bayiliklerimiz mevcut bunlar; Rusya’da bayiliğimiz var, Cezayir’de bayiimiz var, uzak doğuda ise Tayvan ve Endonezya’da bayiliğimiz var. Onun haricinde dünyanın her yerinden talep geliyor. Güney Amerika’da var Peru, Şili, Kolombiya ve Güney Afrika’ya makinalarımızı gönderiyoruz” dedi.

POLEKS İÇİN ÖNCE SAĞLIK

Son zamanlarda yaşanan koronavirüs engeline takılmadan oldukça titiz ve hijyenik koşullar içerisinde üretim yaptıklarını dile getiren Polat, “Pandemi sürecini yaşanması ile beraber bizde fabrikamızda gerekli bütün önlemleri ve tedbirleri aldık. Bununla beraber bütün fabrikamızı dezenfekte ettik. Yemekhanemizde ve yemek saatlerimizde düzenlemeler yaptık. Örneğin çalışanlarımız aynı anda yemek yemeye çıkmıyor ayrı saatlerde yemeğe çıkıyorlar ve oturma alanlarında yeni düzen oluşturduk. Bizim burada amacımız ve önceliğimiz her zaman çalışanımızın sağlığımızı korumak oldu. Bütün hijyen kurallarına uyuyoruz maske, eldiven ve dezenfekten konusunda hiç taviz vermedik. Bu süreç içerisinde elimizden geldiği kadar titiz ve hijyenik çalışıyoruz aynı şekilde çalışanlarımızın da sağlığına dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.

SEFA SALİH KULA

Editör: TE Bilişim