Konya’da son günlerde artan koronavirüs vaka sayılarındaki artış, tedirgin ediyor. Neredeyse her gün yapılan uyarılar ise vatandaşlar tarafından karşılık bulmuyor. Sosyal mesafeye ve maske kullanımına dikkat edilmeyince, vakalardaki artış da hızlı bir şekilde sürüyor. Yaşanan bu hızlı artış durdurulamazsa, Konya için ek tedbirlerin gelebileceği belirtiliyor. Özellikle bayramda yaşanan kuralsızlıkların faturası, yaklaşık 10 gün sonra koronavirüs tablosuna yansıyacak. Bu tablonun çok kötü olması halinde, gerekli önlemlerin devreye girebileceği bildiriliyor.

GEVŞEKLİK VAKAYI ARTIRIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, vatandaşları yeniden uyardı. Usta, “Bu rahatlık, bu kurallara uymamazlık devam ederse, o zaman kontrolü elde tutmak amacıyla çok daha sıkı tedbirler alınmak zorunda kalınır” dedi. Usta yaptığı açıklamayla Konya’daki koronavirüs vakalarını değerlendirdi. “Konya’daki vaka sayılarını artık hepimiz biliyoruz” diyen Usta, “Maalesef yeni normal süreçte gevşek davranılması, sosyal mesafe kuralına ve maske kuralına uyulmaması vaka sayılarının artmasına yol açıyor. Özellikle aile içi temaslarda çok fazla artış var. Bu noktada Sağlık Bakanlığımız yeni bir algoritma çalışması yayımladı” ifadelerini kullandı.

SEMT POLİKLİNİKLERİ DEVREYE ALINDI

Usta, vakaların artmasıyla hastanelerin acillerindeki yığılmaları önlemek adına yeni uygulamaları devreye soktuklarını bildirdi. Bu uygulamaların detaylarını paylaşan Usta, şöyle devam etti, “Konya’da hastalarımızın başvurabileceği semt polikliniklerini aktif hale getirdik. Özellikle bunu duyurmanızı arzu ediyoruz. Şehir merkezindeki hastanelerde ve acillerde yığılma olmasın ve oradaki temasları artırmamak adına semt polikliniklerimizi aktif hale getirdik. Bu sayede vatandaşlarımız varsa sıkıntıları, koronavirüsle ilgili semptomları, belirtileri orada derhal testler yapılacak, hastaların tedavisiyle ilgili ilaçların temini de hemen başlayacak. Bu uygulama bizi rahatlatacak. Uygulama bayramdan sonraki gün hemen başladı. 2 gündür semt polikliniklerimiz bu konuda hizmet veriyor. Bir de Şehir Hastanesi malum hasta kabulüne başladı. Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nin buraya taşınması Pazar günü tamamlanacak. Meram Eğitim Araştırma Hastanesi de tamamıyla salgın hastanesi olacak. Böylece bayramdan sonraki beklenen vaka artışları ile birlikte oluşabilecek olası yatışlar için yatak kapasitemizi artırmış oldu. Bu da bize rahatlık kazandıracak.”

ASILSIZ İDDİALAR!

Son günlerde özellikle sosyal medya üzerinden Konya’ya Antalya bölgesinden koronavirüs hastaları getirildiğine dair iddialara açıklık getiren Usta, bu iddiaların mesnetsiz olduğunu ve “kasıtlı” yapıldığını vurguladı. İddiaların yalan olduğuna işaret eden Usta, şu bilgileri paylaştı, “Koronavirüs hastası olup da, ambulansla veya herhangi bir araçla Konya’ya getirilen hiçbir hasta yok. İl dışından olup da buraya ziyarete gelen ve burada rahatsızlanarak hastanede olan vatandaşlarımız var, ama il dışında hasta olup da turistleri korkutmamak için Konya’ya hasta getirildiği iddiaları kesinlikle yalan. Böyle 1 kişi bile yok. Bunu yapmaya çalışan belli odaklar var. Hem FETÖ hem de terör örgütleriyle ilişkili hesaplar tarafından bir yıpratma çalışması yürütülüyor. Yalan üzerinden özellikle Sağlık Bakanlığımız hem de hükümetimiz yıpratılmaya çalışıyor. Maalesef bu yalana İyi Partili bir milletvekili de çanak tutarak bu bilgileri paylaşıyor. Sorumluluk makamında olan insanların bu yalanları araştırıp aslını öğrenerek paylaşması gerekir. Biz bunu bekleriz. Bu yalana kimse itibar etmesin.”

DAHA SIKI TEDBİRLER GELEBİLİR

“Sağlık çalışanlarımıza hepimizin yardımcı olması lazım” diyen Usta, vatandaşları bir kez daha uyardı. Sağlık çalışanlarının Mart ayından beri aralıksız bir şekilde mücadele ettiğini dile getiren Usta, “Salgınla mücadelede gevşeklik kabul edilemez. Sağlık çalışanlarımız ciddi bir emek ve çabayla çalışıyorlar. Bizler de vatandaşlar olarak onlara yardımcı olmak için maskelerimizi takacağız, fiziksel mesafemizi koruyacağız. Eğer aile içinde bir tek kişi bile olası şüpheliyse veya testi pozitif çıkmışsa, kesinlikle 14 gün izolasyon kuralına uymak zorunda. Bunları herkes uygulamalı. Aksi takdirde vaka sayıları çok ciddi bir şekilde artabilir ve Konya için özel tedbirlerin ve yasakların gelmesi gündeme gelebilir. Biz böyle bir şey istemiyoruz. Şuanda kontrol altındayız. Biz bu artışları öngördüğümüz için şehir hastanesi ve diğer polikliniklerle yatak kapasitemizi artırmış durumdayız. Ama bu rahatlık, bu kurallara uymamazlık devam ederse, o zaman kontrolü elde tutmak amacıyla çok daha sıkı tedbirler alınmak zorunda kalınır” dedi.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim