Şehit ailelerine destek olmak amacıyla başlatılan kampanya ile Lastik Durağı’ndan hizmet alan şehit ailelerinden ücret alınmıyor. Konuyla ilgili bilgi veren Lastik Durağı çalışanlarından Hakan İnanır, projenin işletme sahibi Sezai Ekmekçi’ye ait olduğunu söyledi. Ekmekçi’nin 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin ardından bu uygulamayı başlatmak istediğini ve projenin hayata geçtiğini dile getiren İnanır, sözlerine şöyle devam etti, “Darbe girişiminde ve diğer görevleri başında şehit olan askerlerimiz için elimizden dua etmekten başka bir şey gelmez. Biz de şehitlerimizin geride kalan yakınlarımıza kendilerini yalnız hissetmemeleri ve onların bize şehidimizin emaneti olduğunu hatırlamaları için böyle bir karar aldık ve bir esnaf olarak elimden geldiği kadarıyla şehit ailelerine yardım etmek için böyle bir uygulama başlattık.”

‘HAKLARINI ÖDEYEMEYİZ’

Şehit ailelerinin yanlarında olmaya devam edeceklerinin altını çizen İnanır, “Onlar öncelikle vatanımızı ve bizi korumak için canlarını feda ettiler. Bizim o insanlara, onların ailelerine bir vefa borcumuz var. Ne yapsak da o borcu ödeyemeyiz farkındayız ama sessiz kalmaktansa elimizden gelenin en iyisini yapmak için bu girişimde bulunduk. Vatandaşlardan çok güzel tepkiler alıyoruz. Başlattığımız uygulamanın diğer esnaflara örnek olmasını istiyoruz. Şehit aileleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ÜCRETSİZ HİZMETLER

Şehit ailelerine verdikleri ücretsiz hizmetlerden de bahseden İnanır, “Lastiklerine ücretsiz bakım yapıyoruz. Hava kontrollerini yapıyoruz. Lastiği tamir edilecekse, lastikte patlak gibi sorunlar varsa bunun tamirini yapıyoruz. Arabasıyla ilgili herhangi bir sıkıntısı varsa, yağıyla suyuyla ilgili sıkıntısı varsa onları da ücretsiz olaraktan gideriyoruz” diye konuştu.

BERKCAN BAŞ

Editör: TE Bilişim