Türkiye'de ve Konya’da faaliyet gösteren yardım kuruluşları, Kurban Bayramı'nda dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Yardım Kuruluşları yurt içi ve yurt dışında vekâletle keseceği kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Müslümanlar dini bayramları, ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunmanın en güzel fırsatlarından biri olarak değerlendiriliyor. Türkiye'de insani yardım amaçlı kurulan dernekler ise önceki yıllarda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da hayırseverlerin yardımlarını, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için çalışmalarına başladı.

İHH KURBANA HAZIR

‘İyilikte payımız olsun’ sloganı ile 2019 kurban çalışması yürütecek olan İHH bu bayramda da yüzleri hayırseverlerinin desteği ile güldürecek. Kurban organizasyonu hakkında bilgi veren İHH İnsani Yardım Derneği Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, “Ümmet sevgisiyle yoğrulmuş 27 yıllık tecrübenin getirdiği organizasyon kabiliyeti, güveninizle birleşince bütün uzaklar yakın, bütün zorlar kolay, bütün imkânsızlar mümkün oldu, oluyor elhamdülillah. Kurbanın ucuz, seyahatin kolay-zahmetsiz olduğu, savaşın tehlikenin olmadığı bölgelere yığılma olmasın diye pahalı, uzak, tehlikeli coğrafyalarda yaşayan kardeşlerimiz mahrum kalmasın diye tüm dünyada geçerli tek bedel belirledik. İHH geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda hayırseverlerin desteğiyle 103 ülke ve bölgede 2 milyondan fazla ihtiyaç sahibine 56.931 kurban hissesi ulaştırdı. İHH olarak kurban bedelimiz 850 TL. Vatandaşlarımız kurbanlarını telefon, internet ya da şubemize gelerek gerçekleştirebilirler”  ifadelerini kullandı. 

BAYRAMDA  BEKLEYENLERE DOST ELİ UZANACAK

Her yıl Kurban çalışmalarını bağışçılardan gelen destekle devam ettiren Dost Eli Derneği bu yılda vekâlet yoluyla alınan kurbanların kesimini farklı ülkelerde gerçekleştirecek. Bu yıl yapılacak olan kurban çalışması ile ilgili bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Secer,“Yaklaşan Kurban Bayramı için çalışma programını belirleyen Dost Eli Derneği  bu yıl 21 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek. Dernek; Konya’dan başlayarak bu yıl da binlerce kişiye Kurban bereketi taşıyacağız. Dost Eli Derneğinin yıllardan beri hayırseverlerin desteği ile yürüttüğü yardım çalışmalarında önemli bir yer tutan Kurban programı ile bu yıl yine birbirini tanımayan binlerce insan arasında manevi bir bağ kurulacak. Paylaşılan kurbanlar; insanlar arasındaki sevgi, saygı, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu kuvvetlendirerek umudunu yitirmek üzere olanlar için yeni başlangıçlara vesile olacağına inanıyoruz. Kurban bağışı yapmak isteyenler Dost Eli Derneği merkez binasına gelerek bağışlarını yapabilecekleri gibi yine derneğin tanıtım ve bağış stantlarına Kurban bağışında bulunabilecekler. Ayrıca bağışçılar internet üzerinden kredi kartı ile (https://dosteli.org.tr/online-bagis) adresinden online bağış ve derneğe ait internet sitesinde verilen banka hesap numaralarından da (https://dosteli.org.tr/banka-hesap-numaralari) bağış işlemlerini gerçekleştirebilecekler” dedi. Kurban kesimi yapılacak yerler hakkında da bilgi veren Serce, “ Kurbanlarımızı  Konya ve ilçelerinde,  Benin , Burkina Faso  ,Çad ,  Etiyopya,  Nijer, Tanzanya, Fildişi Sahili,   Zimbabve, Afganistan, Bangladeş,   Filipinler (Moro), Filistin,  Gürcistan,  Pakistan,Moğolistan,  Yemen ,  Suriye ,Bosna Hersek ,  Kosova,  Makedonya.Kurban ücretlerimiz yurtdışı 680, yurtiçi ise 980 TL” ifadelerini kullandı.

RİBAT 2019 KURBAN ORGANİZASYONUNA HAZIR

Yıllardır yurtiçinde ve yurtdışında kesintisiz yardım faaliyetleriyle dualar alan Ribat Eğitim Vakfı, Ribat Aşevi ile yurtiçinde ki ihtiyaç sahiplerine, Ribat İnsani Yardım Derneği ile de yurtdışında ki mazlumlara yardımlarınızı ulaştırmaya devam ediyor. Ribat yaklaşmakta olan Kurban Bayramı için de hazırlıklarını tamamladı. Yurtiçi çalışmaları hakkında bilgi veren Aşevi müdürü Ali Sakman,“ Ribat Aşevi olarak, 2019 yılı için yurt içi Kurban bedelini 1100 TL olarak belirledik. Ayrıca Ribat Aşevi olarak Bayramın birinci gününden itibaren Mobil ekibimiz ile et, deri, kelle ve sakatat bağışlarınızı kapınızdan alacağız. 0 332 350 79 79’dan kardeşlerimizin bizlere ulaşması yeterli olacak. Bu kurban Ribat olarak biz hazırız. Kardeşlerimizi stantlarımıza, Aşevimize; Ribat İnsani Yardım Derneğimize bekliyoruz” dedi.  Yurtdışı çalışmaları hakkında bilgi veren Ribat İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Duman, “  Her yıl olduğu gibi bu yılda Ribat İnsani Yardım Derneği olarak binlerce yetim, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmayı hedefliyoruz. Ribat her zaman mazlum coğrafyalarda hayırseverlerin emanetlerini ulaştırmada köprü vazifesi kurmuştur. 2019 yılı kurban organizasyonunda Afrika ve Asya kıtasında ki kardeşlerimize kurban emanetlerini ulaştıracağız. Afrika Kurban Bedeli 570 TL Asya Kurban Bedeli 700 TL Yurtdışında iki kıtada kesimlerimizi gerçekleştireceğiz. Bağışçılarımız Afrika da ve Asya da Kurbanlarını derneğimiz aracılığı ile kestirebilecekler. Bağışçılarımız Kurban bağışlarını derneğimize gelerek elden yapabilir, banka hesap numaraları aracılığı ile yapabilir veya www.ribatinsaniyardim.org adresinden online bağış yoluyla gerçekleştirebilirler. Ayrıca Konya merkezde bulunan kardeşlerimizin gelememe durumunda ise bizler kapılarına kadar giderek kurban bağışlarını bulundukları yerden alabiliyoruz. Son olarak kardeşlerimize her yıl yetim ve kimsesizlerin yanlarında oldukları onları yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

AYDER MAZLUM VE MUHTAÇLARA ULAŞACAK

AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği, her kurban olduğu gibi bu yılda onlarca ülkede mazlum, yetim, dulları sevindirmek için yola çıkıyor. Kurban organizasyonu hakkında bilgi veren AYDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aras,“Allah’ın izniyle  bu kurbanda hayırseverlerimizin emanetlerini  mazlum, yetim ve yoksullara ulaştırmak için onlarca ülkede faaliyet göstereceğiz. Bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile kesen ve dağıtan Ayder, bu sene de Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için binlerce hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz. Ayder’e  Kurban bağışlarının kolayca ulaşabilmesi için farklı bağış yöntemleriyle de bağışçılarımızın işlerini kolaylaştırıyoruz.  Bağışçılarımız www.ayderinsaniyardim.org internet sitesi üzerinden bağışlarını kolayca gerçekleştirebilirler.Bunun yanında 0332 352 02 64 numaralı telefondan irtibat kurarak bağışlarını banka hesap numaraları ve bağış merkezlerinden gerçekleştirebilirler.  Kurban vekaleti ücretlerimiz, Afrika Kurban Bedeli 490 TL,Arakan - Yemen - Azerbeycan (Çeçen Kampları) ,Gürcistan (Batum, Ahıska, Çeçen Kampları) Kurban Bedeli  750 TL,Gazze Kurban Bedeli Bin800 TL,Türkiye - Kosova - Makedonya - Sancak - Bosnahersek - Karadağ - Çeçenistan - Türkmen Dağı - Afrin - İdlip - Hama Bedeli 950 TL,Mısır - Lübnan (Filistin ve Suriye Kampları) Bin 300 TL” ifadelerini kullandı. 

CANSUYU KURBANA HAZIR

Cansuyu Derneği, yurt içinde ve yurt dışında vekâlet yoluyla kesilecek kurban bedellerini açıkladı. 3 kıta ve 20 ülkede kurban organizasyonu düzenleyecek olan Cansuyu, 50 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirecek. Buna göre kurban bedelleri; Afrika’da 650 TL, Asya’da 720 TL, Türkiye, Filistin kampları ve Yemen’de bin 200 TL, abluka altındaki Gazze’de ise 2 bin 200 TL olarak belirlendi. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2019 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarını tamamladı. Bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile kesen ve dağıtan Cansuyu, bu sene de Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için 50 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyor.  

KURBANINI PAYLAŞ, KARDEŞİNLE YAKINLAŞ

Türkiye Diyanet Vakfı 2019 yılı yurt içi ve yurt dışı kurban vekalet bedelleri açıkladı. Bu yıl ki kurban temasını "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" teması olarak belirleyen TDV çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 890 TL, yurt dışı 725 TL olarak belirledi. Vatandaşlar  hem kurban vekaletlerini vermek hem de yurt içi ve yurt dışında her alanda yürüttüğümüz iyilik seferberliğine destek olmak için, www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabilecekler. Bu yıl ilk kez Android ve Apple store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan da bağışlarını gerçekleştirebilecek. Vatandaşlar kurban bağışı ile ilgili detaylı bilgiyi il ve ilçe müftülüklerinden ya da 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezlerini arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilecekler. 

KURBANIN BEREKETİNİ YIL BOYU YAŞATIYORSAN HİLAL OLSUN TÜRKİYE

Türk Kızılay bu yıl Kurban Bayramı kampanyası sloganının ''Kurbanın bereketini yıl boyu yaşatıyorsan hilal olsun Türkiye'' olarak belirlendi. Türk Kızılay’ın yurtiçi kurban bedeli yurtiçi bedeli 850 TL,yurtdışı ücreti ise 725 TL olarak belirledi. Kızılay kurbanları 81 vilayet ve 51 ülkede kesecek. Vatandaşlar  Vekaletlerini  'kızılay.org.tr'den, tüm bankalardaki tahsilat menülerinden, EFT/havale, internet bankacılığı, Kızılay mobil bağış uygulaması, 168 çağrı merkezi, Kızılay genel merkezi ve şubelerden verebilecek. Kızılay bağışlanan kurbanlar  Kredi kartıyla 4 taksitle de ödeme yapabilecek.

İKİ DOĞU İKİ BATI ÖĞRENCİLERİN YÜZLERİNİ GÜLDÜRECEK

İki Doğu İki Batı Uluslararası öğrenci Derneği önümüzdeki Kurban bayramında da öğrencilerin yüzünü güldürecek. Kurban faaliyetleri hakkında kendisinden bilgi aldığımız dernek başkanı Murat Arslan, “İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği olarak şehrimizde öğrenim gören , bayramı ülkelerinden ve ailelerinden uzakta geçirmek zorunda kalan uluslararası öğrenci kardeşlerimiz için bu yıl da kurban organizasyonu gerçekleştiriyoruz.Öğrencilerimize ikram edilmek, dağıtılmak için Küçükbaş Kurban 950 TL  Büyükbaş Hisse bin 200 TL olarak belirledik. Yine hayırseverlerimizin pay  Bağışlarına  ve geliri öğrencilerimize kullanılmak üzere deri/büyükbaş kelle bağışlarınıza talibiz.Hayırseverlerimiz kurban bağışlarını Halk Bankası Konya Şubesi TRL IBAN: TR56 0001 2009 5100 0016 0002 88 Hesap sahibi: İki doğu İki batı Uluslararası Öğrenci Derneği yada  05054773821 – 05558806472 telefonlarla iletişime geçerek yapabilecekler” dedi.

RİDA 3 KITADA 13 BÖLGEDE KURBAN ORGANİZAYONU YAPACAK

RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği bu yılda kurban programını dünyada 3 kıtada ve 13 bölgede organize ederek “Allah İçin Kurban, Ümmet Ve Mazlumlar İçin Bayram” sloganıyla binlerce kurban hissesi ile yetimlerin ve mazlumların yanında olacak. Yurtdışı Kurban bedelini 650 TL, Yurtiçi Kurban Bedeli Bin100 TL olarak belirleyen dernek, Kurban 2019 programını açıkladı. RİDA Derneği Başkanı Tamer Kalender yaptığı açıklamada bu Kurbanda 10 farklı bölgede vekâlet verilen kurbanları keserek etlerinin binlerce yetime, mazluma ve yoksula bizzat ulaştırılacağını söyledi. Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle halkın güven duygusunun sarsıldığını ve kurban bağışlarında önceki yıllara göre bir düşüş olduğunu belirten Kalender, “Bu kötü insanların düşünceleri yüzünden binlerce yetimi, yoksulu ve mazlumu kurban etmenin doğru değil.  Artık beyaz ipliğin daha belirgin. Devletimizin yaptığı denetimler sonucunda bu vatan ve millet uğruna çalışan, insanlık için hayırda yarışan vakıf ve derneklerin çalışmalarına, halkımızın güvenini ve katkı sağlamasını bekliyoruz” dedi.  Kalender ayrıca bağışçıların kurbanlarını ve tüm bağışlarını gerçekten emin bildikleri yere vermelerinin, verdikleri her kurumdan da yaptıkları bağış hakkında yerine ulaştığına dair somut deliller istemelerini söyledi. Kalender sözleri şu şekilde bitirdi: “Alınan vekâletler ile kesilen kurbanlar dünyanın 3 kıtasında yetim aileleri başta olmak üzere tüm yoksullara ve mazlumlara ulaştırılacak. Sadece kurban eti değil, bölgelerde bulunan başta yetimler olmak üzere mazlum çocuklara ve Kuran talebelerine her bayram olduğu gibi bu bayramda da çifte bayram yaşatmak adına Bayramlıklarını ulaştıracağız. Her yıl olduğu gibi kesilen kurbanlarımız tek tek video kaydı alınarak bağışçılara ulaştırılacak. Bağışçılarımız Kurban bağışları için Dernek merkezine makbuz karşılığında elden ulaştırılabilir. Ayrıca derneğimizin banka hesaplarına ve online bağışla dernek web sitemiz olan www.ridader.org.tr den bağışta bulunabilirsiniz. Hayırseverlerimiz Derneğimizin çalışmaları hakkında +90 332 2341616 telefondan detaylı bilgi edinebilirler.”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA