Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala hazırlıklar hız kazanırken, Konya genelindeki vakıf ve dernekler de özellikle Kurban Bayramı’nın ilk günü kurban derilerini bağış olarak toplayıp buradan elde edecekleri gelirleri yıl boyunca yapacakları hayır faaliyetlerinde kullanmak için planlamalarını yaptı. 

Hava sıcaklığının 30 derecenin üzerinde olduğu yaz döneminde kesilen kurbanların derilerinin tuzlansa dahi uzun süre muhafaza edilemeyeceğini ve hızlı bir şekilde işlenmesi gerektiğini belirten Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karatay Temsilcisi Yusuf Özcan, kurban kesen vatandaşlara kestikleri kurbanlık hayvanların derilerini olabilecek en hızlı şekliyle herhangi bir dernek ya da vakfa bağışlamaları gerektiğini belirtti. 

KURBAN DERİSİ PARAYLA SATILMAZ!

Kurban derisinin kurbanı kesen kişiye ait olduğunu ancak derinin parayla satılmaması gerektiğini hatırlatan AGD Karatay Temsilcisi Yusuf Özcan, “Kurban derisini satmadan, dilediğiniz gibi kullanma ve onu bir başkasına bağışlama hakkına sahipsiniz. Derinin hayır işlerinde çalışan kurum ve kuruluşlara bağışlanıp onların istifadesine sunmak güzel bir davranıştır. Dolayısıyla kurban dersinin orta yerde sahipsiz bir şekilde bırakılmaması gerekir. Şayet deriyi satarsanız, bunun bedelini de bir hayır kurumuna vermelisiniz” diye konuştu. 

AGD KARATAY KURBAN DERİ VE KELLELERİNE TALİP

Havanın sıcak olması nedeniyle derilerin uzun süre muhafaza edilemeyeceğini ve hayvan kesildikten sonra çok kısa bir süre içerisinde derinin işlenmesi gerektiğini vurgulayan AGD Karatay Temsilcisi Özcan, “AGD Karatay Temsilciliği olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde oluşturduğumuz komisyon aracılığıyla kurban derilerinin zayi olmadan hızlı bir şekilde toplanması için altyapı çalışmamızı tamamladık. Aynı şekilde kurban kelleleriyle ilgili de altyapımızı hazırladık. Karatay ilçesi genelinde kurbanlarını kesen hemşerilerimiz kurban derilerini ve kellelerini gün boyu açık olacak olan AGD Karatay Temsilciliği Şems ve Fetih Lokali’ne bırakabilecekleri gibi, 0332 350 5238 ve 0551 938 8942 numaralı telefonları arayarak adreslerini belirtirlerse ekiplerimiz en kısa sürede gelip kurban derilerini makbuz karşılığında alacaklardır. Olur da kurban derilerinizi zayi olmadan bir hayır kurumuna teslim edemezseniz, derinin ederi kadar da bağışta bulunabilirsiniz” dedi. Özcan son olarak, toplanan derilerden elde edilen gelirlerin AGD Karatay Temsilciliği bünyesinde yıl içerisinde öğrencilerin milli ve manevi eğitimlerine yönelik olarak yapılan eğitim faaliyetlerinde, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerde kaynak olarak kullanıldığını ve buradan elde edilen gelirin tamamının dernek bünyesinde öğrencilere yönelik faaliyetlerde kullanıldığını sözlerine ekledi. 

HARUN YILMAZ

Editör: TE Bilişim