Genç MÜSİAD Konya Eski Şube Başkanı, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı merhum Av. Mehmet Ali Özbuğday, aynı zamanda iyi bir hafızdı. 1984 yılında dünyaya gelen merhum Özbuğday, ilkokulu tamamlamasının ardından 1995 yılında Konya’nın köklü Kur’an Kurslarından Uluırmak Nuraniye Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimine başladı. Kısa sürede hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan merhum Özbuğday, sadece Kur’an’ı Kerim okuyuşuyla değil, Kur’an’ı Kerim’i hayatında tatbik etmesiyle de çevresince sevilen biri oldu. Hayatı boyunca kimseyi kırmayan, yüzünde tebessüm eksik olmayan merhum Özbuğday, hafızlık başarısını 34 yıla sığdırdığı ömrünün tümünde de gösterdi. Hafızlığın ardından eğitim hayatına devam eden Özbuğday, ortaöğretim ve lise eğitiminin ardından hukuk fakültesini kazanarak, buradan da başarıyla mezun oldu. Tevazu sahibi olan Özbuğday, Kur’an’a sıkı sıkıya bağlı bir hayat geçirdi. Birçok sivil toplum kuruluşunda da çeşitli görevler alan Özbuğday, bu görevleri sırasında önce Allah’ın rızasını kazanmayı sonra vatanına ve milletine faydalı bir genç olma hedefiyle çalıştı. Bunda da başarılı olan Özbuğday, hafızlığının ve imanlı duruşunun verdiği misyona uygun şekilde ömrünü tamamladı.

KISA ÖMRÜNE BİRÇOK ŞEY SIĞDIRDI

25 Mart 1984 yılında Konya’da dünyaya gelen Mehmet Ali Özbuğday, ilkokulu tamamlamasının ardından 1995 yılında Uluırmak Nuraniye Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi almaya başladı. Kur’an’ı Kerim’i sadece ezberiyle, okuyuşuyla değil, yaşayışıyla da yaraşır bir Kur’an talebesi oldu. 2001 yılında ortaöğretimini başarıyla tamamlayan Özbuğday, 2002 yılında Hukuk Fakültesini kazandı. Yükseköğrenim hayatını hiçbir ders tekrarı olmadan üstün başarı ile tamamladı. 2007 yılında avukatlık yapmaya başlayan Özbuğday, 2008 yılında kurucu ortağı olduğu KONEV Avukatlık Marka Patent ve Arabuculuk Ofisi’nde vefatına kadar mesleğini icra etti. 2007 yılında MÜSİAD ailesine Genç MÜSİAD üyesi olarak dahil olan Özbuğday, yine 2008 yılında noterlik belgesi alarak 3. Sınıf noter olmaya hak kazandı. Genç MÜSİAD 3. ve 4. Dönem başkan yardımcılığını başarıyla yürüten Özbuğday, 2013 yılında Şubat ayında 5. Dönem Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanlığı görevini üstlendi. 2015 yılı Genel Kurulu’nda MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilerek, Cuma Toplantıları ve Organizasyon Komisyon Başkanlığı, Arabuluculuk Komisyon Başkanlığı ve Teşkilatlanma Komisyonu Üyeliğine getirildi. 2017 yılında gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurulu’nda yeniden MÜSİAD Konya Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Özbuğday, AK Parti İl Başkan Yardımcı8lığı görevini de üstlendi. Evli ve 2 çocuk babası olan Özbuğday, İngilizce, Arapça ve Osmanlıca bilen Özbuğday, 24 Kasım’da Partiden dava arkadaşlarıyla kaza geçirdiler. Özbuğday önce yoğun bakımda, sonra hastanede sonrasında ise evde dinlendi. Evinde uzun süre dinlenen Özbuğday iyileşmişti. Özbuğday evinden çıkmaya başlamış, işe gitmeye başlamıştı. 9 Şubat Cuma Günü Hakk’a yürüdü.

HERKES ONU ÖRNEK GÖSTERİRDİ

 Herkesçe sevilen merhum Özbuğday, 34 yıllık yaşantısıyla herkes tarafından örnek gösterildi. 14 Şubat 2018 Çarşamba 16:14 Kur’an-ı Kerim’e ve sünnete uygun bir hayatı benimsemesiyle bilinen Merhum Özbuğday’ın vefatından önce katıldığı MÜSİAD Konya Şubesi’ndeki programda okuduğu Aşr-ı Şerif ve konuşmasındaki “İyi bir son iyi bir başlangıç ister” cümlesi herkesin aklında kalacak. 24 Kasım'da AK Partilileri taşıyan minibüsle otomobilin çarpışması sonucu yaralanan ve tedavisi sonrası taburcu edilen Adese Yönetim Kurulu Üyesi, Genç MÜSİAD 5. Dönem İl Başkanı, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Ali Özbuğday, evinde rahatsızlanmasının ardından kaldırıldığı hastanede Hakk’ın rahmetine kavuştu. Merhum Özbuğday geçtiğimiz Cuma günü dualarla toprağa verilmişti. Merhum Mehmet Ali Özbuğday, 34 yaşında olmasına rağmen, kısa ömrüne birçok çalışma, dostluk ve arkadaşlık sığdırdı. Daha küçük yaşta hafız olan ve başarılı bir eğitim hayatı olan merhum Özbuğday, iş hayatında da oldukça başarılıydı. Küçük yaşlarda tanıştığı Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’de çok sayıda faaliyete katılarak, sivil toplum hayatına başlamış olan merhum Özbuğday, iş hayatına atıldıktan sonra bunu artırarak sürdürdü. Genç MÜSİAD Konya Şubesi olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunda faaliyetler yürüten merhum Özbuğday, Genç MÜSİAD Konya Şubesi’nin 5. Dönem başkanıydı. Merhum Özbuğday yaptığı çalışmalarının yanında, kişiliği ile de büyük takdir toplayan bir kişiydi. “Kur’an-ı Kerim ve sünnete göre yaşayan örnek bir genç” tanımına uygun bir hayat süren Merhum Özbuğday, yufka yürekli, samimi ve dost canlısı olarak da biliniyordu. Merhum Özbuğday hacca yazılmış ve sıra bekliyordu. Hacca gitmeyi çok istese de ömrü buna vefa etmemişti. Ancak vefatından önce bir arkadaşının kendisini ‘Cennet Bahçesi’nde namaz kılarken görmesi ve rüyayı kendisine anlatması, merhum Özbuğday’ı heyecanlandırmıştı. Rüyayı ‘Kura çıkacak Hacca gideceğiz herhalde” diyerek yorumlayan Merhum Özbuğday, rüyadan kısa bir süre sonra ahirete intikal etti.  Bulunduğu sivil toplum kuruluşlarında emsallerine hep örnek olan merhum Özbuğday, 34 yıllık kısacık ömrünü geçirdiği ailesi, dostları ve sevenleri tarafından bugün hayırla yad ediliyor.

ŞÜKRÜ ÖZBUĞDAY (AMCASI-ESKİ İL MÜFTÜSÜ) 

Merhum Mehmet Ali Özbuğday’ın cenazesini Eski Konya Müftülerinden ve aynı zamanda merhum Özbuğday’ın da amcası olan Şükrü Özbuğday kıldırmıştı. Cenazede duygulanan Özbuğday, “Bu belki de benim kıldırdığım en zor cenaze namazı. Çünkü merhum benim yeğenimdi, kardeşimin oğluydu” diyerek gözyaşını tutamamıştı. Merhum Özbuğday’ın vefatının ardından Yenigün’e verdiği demeçte merhum Mehmet Ali Özbuğday’ı anlatan Şükrü Özbuğday, “Küçük yaşta hafızlığını yapmıştı daha sonra liseyi bitirdi ve hukuk fakültesine gitti. Talebelik yıllarında çizgisinde hiç değişiklik olmadı. Hep dinini yaşamaya gayret etti. Hafızlığını devam ettirdi. Avukat oldu hafızlığını yine bırakmadı. Her sene Ramazan ayında Kapu Camii’nde sahurda mukabele okurdu. Halk tarafından çok seviliyordu. Sosyal işlere çok koşuyordu. Hayır hizmetlerde bulunan vakıflarda, derneklerde çalışıyordu. Görev alıyor ve reddetmiyor severek yapıyordu. Toplumda gerçekten seviliyordu. Cenazesine katılanların sayısı da bunu gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim