Ocak ayında yaşanan Elazığ depremindeki başarılı kriz yönetimiyle göz dolduran Konyalı Bakan Murat Kurum ve koronavirüs sürecini yine başarıyla yürüten Konyalı diğer Bakan Fahrettin Koca, kriz dönemlerinin başarılı bakanları olarak tarihe geçti.

2020 yılına kötü başlayan Türkiye, çeşitli olaylara maruz kaldı. Ocak ayında yaşanan 6.8’lik Elazığ depremi ile sarsılan Türkiye, Elazığ ve Malatya’da hasarlar oluşturan depreme karşı büyük bir mücadele verdi. Depremin yaralarının sarılması için devlet ve millet olarak elele veren Türkiye, tüm birimleriyle kısa sürede deprem bölgesine giderek, gerekli yardımları bölgeye ulaştırmayı başardı. Yaşanan depremde ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bölgedeki çalışmaları dikkat çekmişti. Konyalı olan Bakan Kurum, göreve geldiği günden buyana Türkiye genelinde alanıyla ilgili önemli çalışmalara imza atmıştı. Depremin ardından da özverili çalışmalarını sürdüren Bakan Kurum, günler boyunca bölgede kalarak, hem arama kurtarma çalışmalarını takip etti hem de depremden dolayı mağdur olan vatandaşlar için yapılabilecekler konusunda fizibilite çalışmalarını yürüttü. Deprem krizinin atlatılmasında öne çıkan Bakan Kurum, krizin en iyi şekilde yönetilmesinde takdir toplayan isim olarak dikkatleri üzerinde topladı.

SAĞLIK BAKANI KOCA SON DÖNEMİN BAŞARILI BAKANI

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılarak küresel bir salgın haline gelen koronavirüsün baş göstermesiyle Türkiye alarma geçti. Virüs daha Türkiye’ye gelmeden Sağlık Bakanlığı bünyesinde Bilim Kurulu oluşturularak, virüsün Türkiye’ye girmesini önlemek için neler yapılabileceği tartışıldı. Yapılan görüşmeler neticesinde Türkiye önemli adımlar atarak hazırlıklarını yapmış oldu. Tüm süreç içerisinde Konyalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dikkat çeken çalışmalara imza atan bir isim olarak ortaya çıktı. Virüsün nihayet Türkiye’ye girmesinin ardından tedbirleri sıkılaştıran Türkiye, kendini koronavirüs krizinin içinde buldu. Birçok Avrupa ülkesi ve İran’ın durumuna düşmemek için gayretli çalışmalar yürüten Türkiye’nin bu çalışmalarına Bakan Koca önderlik ediyor. Gece gündüz çalışan ve gelişmeleri dikkatle takip eden Bakan Koca bu süreç içerisinde ne zaman kameralar karşısına geçse, uykusuz ve yorgun olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Ayrıca Bakan Koca’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir basın toplantısında, mikrofon koyma talebinde bulunan bir gazeteciye “Kusura bakma kızım” diyerek verdiği naif cevap, büyük alkış toplamıştı. Bunun yanında, koronavirüs nedeniyle ilk ölüm haberini sesi titreyerek ve “ilk hastamı kaybettim” diyerek vatandaşını sahiplenmesi de dikkat çekmişti. Ayrıca Bakan Koca’nın koronavirüsle ilgili gelişmeleri her gün şeffaf bir şekilde paylaşması ve krizi iyi bir şekilde yönetmesi, tüm Türkiye’nin Bakan Koca’ya olan güvenini artırmış durumda. Son aylarda yaşanan istenmeyen bu gelişmeler nedeniyle Konyalı Bakan Kurum ile yine Konyalı Bakan Koca’nın bu başarılı çalışmaları, Konya’yı gururlandırmış durumda.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim