Konya Koyuncu Fiat 2019 yılında da liderliğini sürdürdü. 2011 yılından itibaren marka liderliğini kaptırmayan Fiat Konya ve Karaman’da en çok satan marka ödülünü aldı. Konya Koyuncu Fiat Satış Müdürü Murat İçil Konyalılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İçil, genel pazar satışları hakkında şunları söyledi, “Toplam yıl genelinde Fiat markası olarak 76 bin 251 adet araç sattık. Türkiye geneli satış miktarı 479 bin olarak kapandı. Bu rakamlara göre Fiat, yüzde 15.9 pazar payına sahip oldu. Fiat markası olarak Türkiye genelinde önemli bir pazar payımız var. Bu başarı, büyük ve güçlü olarak birlikte hareket etmemiz ve birlikte üretmemizin bir eseridir” dedi.

EGEA’YLA GELEN BAŞARI

Pazar liderliğinin yanı sıra Fiat Egea satışındaki başarıdan da bahseden İçil, “Egea’da son 4 yıldır en çok satılan otomobil özelliğimizi korumaya devam ettik Türkiye genelinde Türkiye’deki Egea satış adedimiz, Renault hariç tüm markaların toplam satış adetinden daha fazla. Geçtiğimiz yıl Egea ailesinde 36 bin 649 adet satış olmuşken bu sene satış adedini 55 bin 430’e çıkardık. Ve 2016 yılında çıkan Egea, 2019 yılı itibariyle 4 yıl üst üste en çok satılan marka özelliğini devam ettirmeyi başardı. Bu sonuç da bizim için çok önemli. Şunu da söyleyebilirim; Tofaş tarafından Egea’ya son çeyrekte Ekim-Kasım ayında 200 milyon dolarlık bir yatırımı var. Bu anlamda Egea bir makyaj görecek ve inşallah çok daha güzel bir hale gelecek. Kasa olarak da biraz daha makyajlı görünecek” şeklinde konuştu.

BİRİNCİLİK ÖDÜLLERİ KONYA VE KARAMAN’DAN

Konya ve Karaman ilçelerinde yaptıkları satışla elde ettikleri başarı hakkında değerlendirmelerde bulunan İçil, şunları kaydetti, “Konya pazarına da bakacak olursak, yüzde 17.5 pazar payımız var. Bu da Türkiye ortalamasının üstünde bir başarı. Bu pazar payımız bize Konya’da liderliği getirdi. Toplam Fiat markası olarak otomobil ve ticaride Koyuncu Fiat olarak pazar lideriyiz. Bununla ilgili Tofaş’tan ödülümüzü de aldık. Konya’da olduğu gibi Karaman’da da 2019 yılını lider olarak kapattık. Ödüllerden bahsedecek olursak Konya ve Karaman’da en çok satan marka birincilik ödülümüz var. Ayrıca Fiat tarafında “Yol Arkadaşım Connect” diye bir ürünümüz çıktı 2019 yılında bu ürünün satışında yine Koyuncu Fiat olarak Türkiye genelinde birinci olduk.”

‘BÜTÜN VATANDAŞLARI BEKLİYORUZ’

Bütün Konyalı vatandaşları Koyuncu Fiat bayisine davet ettiklerini ifade eden İçil “Tüm modellerimizde test araçları var araçlarımızı test etmeye ve vatandaşlarımızı burada bir bardak çayımızı içmeye bekleriz. Bizim araçlarımızı görmeden araç almasınlar, bu konuda iddialıyız. Profesyonel, eğitimli ve tecrübeli bir ekibimiz var. Bu konuda da ciddi başarılarımız var. Ayrıca bu zamana kadar ki aldığımız bütün ödülleri bize layık gördükleri için tüm müşterilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.      

SEFA SALİH KULA

Editör: TE Bilişim