Tatil dönemine girdiğimiz, okulların kapandığı bu dönemlerde sürücü ve yolcu güvenliği için, trafikte kazaların önüne geçebilmek için ve sorunsuz bir ulaşım sağlayabilmek için araçların yetkili servislerde kontrollerinin yapılması gerekiyor. Özellikle uzun yola çıkmadan önce araçların genel bakımları kesinlikle yetkili servisler kanalıyla yapılması gerektiğini dile getiren Koyuncu Fiat Servis Müdürü Onur Uyanerler, bu döneme ilişkin 5 ana başlık altında Fiat marka araç sahiplerinin ilgisini çekecek önemli bir kampanya başlattıklarını dile getirdi. Enflasyonla mücadeleyi de içine alacak şekilde büyük indirimlerle Fiat marka araç sahiplerini karşıladıklarını dile getiren Onur Uyanerler, araçlarda periyodik bakımın önemine de dikkat çekerek, hazırladıkları kampanyaların detayları hakkında bilgi verdi.

‘20 NOKTA KONTROLÜNÜ ÜCRETSİZ YAPIYORUZ’

Trafik kazalarını en aza indirmek için sürücülerin alacağı belli başlı tedbirler olduğunu ve bunlardan birinin de araçların periyodik bakımları olduğunu dile getiren Koyuncu Fiat Servis Müdürü Onur Uyanerler, “İçinde bulunduğumuz dönem okulların tatil olduğu, yaz tatili için hazırlıkların yapıldığı bir dönem. Bu dönemde yola çıkacak olanların hem kendi can güvenlikleri, hem ailelerin ve hem de trafikteki diğerlerinin can güvenliği açısından araçlarının kontrollerini doğru bir şekilde yaptırmaları gerekiyor. Trafik güvenliği açısından en önemli husus lastiklerin sağlamlığı, diş derinlikleri, yol tutuşları ve aracın teknik aksamına ilişkin sorunların giderilmesidir. Belki sizin bilmediğiniz, hissetmediğiniz bir sorunu olabilir aracınızın. Bu nedenle periyodik bakımları yaptırmakla birlikte bakım döneminin dışında da şayet uzun yola çıkılacaksa kesinlikle yetkili servislerde araçların genel kontrollerinin yaptırılmasını sürücülerimize öneriyoruz” dedi.

Koyuncu Fiat Servisi’ne gelen müşterilerin Fiat marka araçlarının 20 nokta kontrollerini ücretsiz bir şekilde yaptıklarını dile getiren Onur Uyanerler, “Burada açıkçası ticari bir kaygımız yok. Önemli olan Fiat marka araçları kullananların herhangi bir seyahate çıkacaklarında gönül rahatlığıyla kontrollerini yaptırmalarıdır. Yaptığımız bu kontrollerde araca müdahale edilmesi gereken bir durumun var olduğunu tespit edersek bunu araç sahibiyle paylaşıyoruz. Kendisinin onayı halinde araca müdahalede bulunuyoruz. Sonrasında araç sahibi gönül rahatlığıyla gideceği yere gidebiliyor.

Bu anlamda Ramazan Bayramı öncesinde servis olarak bir kampanya başlatmıştık. Bu dönem yolculuğun güvenliği açısından çok önemliydi. Bu kampanyamızı Haziran ayının sonuna kadar sürdürelim istedik. Çünkü Haziran ayı tatil hazırlıklarının yapıldığı bir ay. Önümüzdeki dönemde birçok insan ailesiyle birlikte tatile çıkacak. Ramazan Bayramı öncesinde başlattığımız ve 4 ana başlık altında sunduğumuz kampanyayı içerisine ticari araçları da dahil ederek 5 başlıkta Haziran ayının sonuna kadar sürdürelim istedik” ifadelerini kullandı.

1.3 LİTRE MOTORLU ARAÇLARDA BASKI

BALATA VE TRİGER ZİNCİRİ 700 LİRA

Ramazan Bayramı öncesinde başlayan ve 30 Haziran’a kadar sürece olan kampanyaların her birinin Fiat marka araç sahiplerinden büyük karşılık gördüğünü dile getiren Onur Uyanerler, “Temel başlık olarak bakacak olursak ilk kampanyamız, 1.3 litrelik motora sahip Fiat marka araçlarda triger zinciri ve baskı balata değişimini içeren bir kampanyaydı. Bunları biz 700’er liraya yapıyoruz. Fiat’ın yetkili servisinde, orijinal parçalar kullanarak, işinin uzmanı ekipler aracılığıyla bu işlemin yapılıyor olması ve fiyatın cazip olması Fiat marka araca sahip olanlar için büyük bir avantajdır. Biz aynı zamanda enflasyonla mücadele kapsamında fiyatlarımızı minimize etme gayretinde oluyoruz. İnsanlara faydalı olabilelim istedik. Yani araçların ağır bakımları denilen, insanların gözünde çok büyüyen ve maddi olarak da ağır gelen bu bakımları enflasyonla mücadele kapsamında minimize ettik” diye konuştu.

TİCARİ ARAÇLARDA GENEL BAKIM 600 LİRA

Bir diğer kampanyalarının da Fiat’ın ticari grubundaki büyük araçları olan Ducato’larla ilgili olduğunu söyleyen Uyanerler, “Ticari araçlarımız sürekli yollarda olan, sürekli trafikte seyreden araçlarımız. Bunlarda da fiyat konusunda onları destekleyici tedbirler aldık. Sahiplerini zorlamayacak bir rakam belirledik. Genel bakımı 600 liraya çektik. Markamızı kullanan müşterilerimiz bu kampanyaya katılım sağlayarak bizleri onurlandırdılar. Önemli olan yetkili servisteki rekabetçiliğin dışarıdaki özel servisle rekabeti değil, kaliteli olmaktır. Yetkili servis çok pahalı endişesini yıkmak için de bu kampanyalarımız etkili oldu. Bizim yaptığımız işlemin aynısını dışarıda da aynı paraya yapıyorlar. Bizde yan sanayi ürün kesinlikle bulunmaz. İşçiliğimiz alanında uzman kadroya sahip olduğumuz için daha mantıklı gelebiliyor. Halk nezdinde yetkili servisin orijinal parçalar ve kaliteli işçilikle aynı işlemi özel servislerle aynı maliyetle yapıyor olduğu algısını oluşturmaya çalıştık.

Ayrıca Ducato gibi yük taşıyan ticari araçlarda en çok sorun oluşturan konu baskı balatanın zarar görmesi. Bununla ilgili bir kampanya başlattık. KDV dahil bin 599 TL’ye baskı balatayı değiştirdiğimiz bir kampanya başlattık. Ducato’larda ayrıca ağır bakım dediğimiz triger zincirinin değişimini 999 TL artı KDV olarak sunuyoruz” dedi.

YÜZDE 50 İŞÇİLİK, YÜZDE 20 YEDEK PARÇA İNDİRİMİ

1.6 litre motor seçeneğine sahip araçlarla ilgili de serviste büyük indirim kampanyası başlattıklarını aktaran Koyuncu Fiat Servis Müdürü Onur Uyanerler, “Şimdi yeni bir kampanya daha başlattık. Bu kampanyamız, 1.6 motor seçenekli binek ve hafif ticari araçlarımızı kapsıyor. Bu kampanyamızı yeni başlattık. Doblo, Egea, Linea grubundaki araçlarımızı kapsayan bir çalışma bu. Yüzde 50 işçilik ve yüzde 20 yedek parçada indirim sağlayan bir kampanyayı da başlatmış bulunuyoruz. Bu uygulamanın içerisinde triger zinciri ve baskı balata değişimi de dahildir. Egea ile ilgili 3 yaş ve üzerinde olup garanti dışında kalmış noktalara ilişkin tam bir teferruat bilemiyoruz ama 3 yaş ve üzerindeki ağır bakımı gelmiş araçlar için yapmış olduğumuz kampanya da rağbet gördü. Bunlarla ilgili de ciddi manada geri dönüşler oldu” ifadelerini kullandı.

ARACINIZIN PERİYODİK BAKIM DÖNEMİNİ DOĞRU BİLİYOR MUSUNUZ?

Araçların bakım dilimleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Koyuncu Fiat Servis Müdürü Onur Uyanerler, “Bizim hafif ticari araçlarımız piyasalarda çok hakimdir. Yoğun olarak kullanıldıkları için bakım dilimleri kaçırılmış olabiliyor. 1.3 motorlu araçlarda 10 bin kilometrede bir bakım yapıyoruz. 1.6 motorlu araçlarda ise 20 bin kilometrede bir bakım yapıyoruz. Bu konuda da halkımızı bilgilendirmek gerekiyor. Tabi araç sahibi bu detayı bilmiyorsa daha erken ya da daha geç bakıma götürebiliyor aracını. Şu noktayı da bakımlarla ilgili iletmemiz lazım. Yağ değişimi çok önemli bir faktör. Yağın kaliteli olması  motorumuzun ömrünü uzatıyor. TOFAŞ’ın belirlediği standartlardaki yağı kullanmak aracımızın motor ömrünü daha uzun tutuyor. Bize bu manada geri dönüşler çok fazla oluyor. Aracın motor tipi ve durumuna göre fabrikanın belirlediği standartların dışında bir yağ kullanıldığı anda araca öyle zararlar veriyor ki, kısa vadede bu anlaşılamayabiliyor. Ama uzun dönemde motora verilen zarar daha yüksek maliyetlere yol açabiliyor. O yüzden bu konuya hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Yağ değişimleri fabrikanın belirlediği standartlardaki yağ ile yapılmalıdır” dedi.

‘30 HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK KAMPANYAYI KAÇIRMAYIN’

“Koyuncu Fiyat Servisi olarak Fiat sahiplerini burayı sadece bir ticarethane olarak görmemelerini arzu ediyoruz” diyen Koyuncu Fiat Servis Müdürü Onur Uyanerler, “Fiat marka araç sahibi olanların yetkili servisimizi kendilerinden bir parça olarak görmelerini istiyoruz. Gelip çayımızı içip herhangi bir konuda akıllarında bir soru işareti varsa onu bize danışabilirler. Burada her şey ticaret değil. 30 Haziran itibariyle bu kampanyamız bitecek olsa bile elimizden geldiğince en iyiyi sunmaya çalışacağız. Diğer yandan bu tür fırsatlar her zaman olmuyor. Bu süreci iyi değerlendirmek gerekiyor. 30 Haziran’a kadar mümkünse bu olanaklardan yararlanmalarını tavsiye ediyoruz. Biz bununla ilgili altyapımızı hazırladık. Personelimiz, izinlerimiz buna göre ayarlandı” diyerek sözlerini tamamladı.

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim