Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” sloganıyla 81 ilde gerçekleştirdiği 11 milyon fidanı toprakla buluşturma seferberliğine Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 1111 öğrencinin diktiği 42 bin fidanla destek oldu. İçeri Çumra Mahallesindeki Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Seçme Ağaçlandırma Sahasında düzenlenen fidan dikme programına Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, çok sayıda protokol üyesi ile öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Çocuk Su Tiyatrosu ile devam etti.

42 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Düzenlenen fidan dikme etkinliğinin açılış konuşmasını yapan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, dikilecek fidanlarla bundan birkaç yıl sonra bir ormanlık alan oluşacağını belirterek, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 11 milyon fidanı toprakla buluşturma projesinin bir ayağı olan KOSKİ Seçme Ağaçlandırma sahamızda bizler de 42 bin fidanı toprakla buluşturduk. Üzerinde bulunduğumuz bu alanın 300 metrekare büyüklüğe sahip olduğunu göz önüne aldığımızda; dikeceğimiz fidanlarla bundan birkaç yıl sonra burada ormanlık bir alan oluşacağını şimdiden söyleyebiliriz” dedi.

‘HER DİKİLEN FİDAN SEMAYA AÇILAN BİR EL GİBİDİR’

Her dikilen fidanın semaya açılan bir el gibi olduğuna dikkat çeken KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, “Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı toprağa dikin” diyen peygamberimiz aracılığıyla fidan dikmeye teşviş edilen bir dinin mensuplarıyız. Yarın bu fidanların gölgesinde insanlar, yaprak ve meyvelerinden de hem insanlar hem de kuş, karınca gibi diğer canlılar yararlanacak. Her dikilen fidan semaya açılan bir el gibidir. Nasıl ki yağmur duasına çıktığımızda ellerimizi açıyoruz, diktiğimiz fidanlarla da aynı duayı etmiş oluyoruz. Bilimsel olarak baktığımızda ise yetişmiş bir ağaç kendi başına 100 kilogramın üzerinde oksijen üretiyor. ‘Geleceğe Nefes Ol’ sloganıyla çıktığımız bu yolda ülkemizde ‘oksijen deposu’ oluşturma adına çok büyük bir hizmeti sizlerle birlikte yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Unutmayalım ki; her canlının her zaman suya ihtiyacı vardır. Yağmurlar genellikle ormanı çok olan bölgelere yağar. Ne kadar çok ağaç, o kadar çok yağmur o kadar çok su” ifadelerini kullandı.

‘GELECEĞİMİZİN OKSİJENİ BİZLERİN ELİNDE’

Çumra ve Konya bölgesinde yaşanabilir bir dünya için daha fazla oksijen alanlarının oluşturmaya dönük çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, “Geleceğimizin oksijeni bizlerin elinde, bizlere emanet. Şu anda elimizde emanet olarak tuttuğumuz oksijeni toprakla buluşturarak ileriki nesillere taşımak istiyoruz. Su ve toprağın olduğu bu bölgede yeni yeşil alanlar oluşturarak Çumra ve Konya bölgesinde yaşanabilir bir dünya için daha fazla oksijen alanlarının oluşmasını istiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

‘SİZLER DE DİKTİĞİNİZ FİDAN GİBİ BİZLER AÇISINDAN BİRER FİDANSINIZ’

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu da öğrencilerin dikilen fidanlar gibi bir fidan olduğunu ifade ederek, “Sizler de diktiğiniz fidan gibi bizler açısından birer fidansınız. İnşallah hayat yolculuğunda bir sıkıntıya uğramadan büyüyüp birer çınar gibi etrafınıza kol kanat gererek iyi birer insan olursunuz. Ülkemizin ve İslam coğrafyasının sizlerden beklentisi yüksek. Dikilen fidanları sulamak yetmiyor, önce besmeleyle dikelim sonra her şeye can veren Cenab-ı Allah’a büyümesi için dua edelim” dedi. Konuşmaların ardından saatler 11.11’i gösterdiğinde tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak, protokol ile çeşitli okullardan gelen 1111 öğrenci 42 bin fidanı toprakla buluşturdu.

BAŞKAN ALTAY’DAN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

Fidan dikim etkinliğine katılan öğrencilere ise üzerinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın mesajının da bulunduğu yeşeren kalem ile birlikte çeşitli hediyeler verildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay mesajında öğrencilere, “11.11.2019 günü saat 11.11’de hedeflenen Guinness Dünya Rekoru’nda senin payını unutmayacağız. Öğrenim hayatında da yeni rekorlara koşman dileklerimle, seni sevgiyle selamlıyorum”  dedi. Öte yandan öğrenciler diktikleri her ağaca isimleri yazarak dikili bir ağaca sahip oldular.

ÖĞRENCİLER FİDAN DİKMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” sloganıyla 81 ilde gerçekleştirdiği 11 milyon fidanı toprakla buluşturma seferberliğine KOSKİ Genel Müdürlüğü, 1111 öğrencinin diktiği 42 bin fidanla destek oldu. Konya’nın çeşitli okullarında eğitim gören öğrenciler öğretmenleri nezdinde fidanlarını toprakla buluşturdu. Fidanlarını diken öğrenciler diktikleri fidanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

EĞİTİMCİLERDEN TEŞEKKÜR

Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye miras bırakmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlatılan ve Türkiye genelinde eş zamanlı fidan dikimine öğrencileri ile birlikte katılan öğrenciler fidan dikme etkinliğinin dikilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler. Eğitimciler öğrencilerine doğa ve ağaç sevgisi konusunda çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini de ifade ettiler.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim