Geçtiğimiz günlerde Çevre Yolu Caddesi üzerinde bulunan bir yaya üstgeçidinin eskiyerek yıkılması, şehirdeki zamanını doldurmuş alt ve üstgeçitleri gündeme getirdi. Büyükşehir Belediyesi yaya üstgeçidinin yıkılmasına refleks göstererek, şehirde aynı tarihlerde yapılan diğer eski yaya üstgeçitlerini de yenilemek amacıyla bir bir yıkımını yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu bu yenileme çalışması, olası bir faciasının önüne geçilmesi adına olumlu karşılanırken, şehirde bulunan zamanını doldurmuş diğer üst ve altgeçitlerin de yenilenmesinin gündeme alınması bekleniyor. 

MERAM YENİYOLDA AYNI MANZARA VAR!

Eskiyen ve zamanını dolduran altgeçitlerden biri de Meram Yeniyol'da bulunuyor.  Yapımı 1950 yıllarına dayanan ve Konya'nın "Battı-çıktı" adıyla andığı ilk altgeçidi olan Meram Yeniyol girişindeki altgeçit, büyük oranda tahrip olmuş durumda. Betonları dökülen ve demirlerin görünmeye başladığı, yer yer çatlakların da oluştuğu altgeçit, tehlike sinyalleri veriyor. Yaya ve araç trafiğinin oldukça yoğun olduğu bir cadde üzerinde bulunan altgeçidin bu durumu da düşünülürse, eskiyen altgeçit olası bir faciaya neden olabilir. 

ÜSTÜNDEN TREN GEÇİYOR!

50 yıldan fazladır hizmet veren altgeçit, her gün binlerce tonluk yük taşımak zorunda kalıyor. Üzerinde tren yolu bulunan altgeçitten her gün onlarca tren geçiyor. Trenin geçme esnasında altgeçidin hem yükü artıyor hem de titreşime maruz kalıyor. Bu durum altgeçitte herhangi bir olumsuzluğun oluşabilme ihtimalini de artırıyor. Bu durum da göz önüne alınırsa, ömrünü tamamlayan ve yıpranan bu altgeçidin biran önce bakıma alınması veya tamamen yenilenmesi bekleniyor. 

METE ALİ MAVİŞ 

Editör: TE Bilişim