AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya Yenigün Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Koronavirüs ile mücadeleyi yakından takip ettiklerini ifade eden Milletvekili Samancı vatandaşlara kurallara uyma konusunda hassas olmaya davet etti. Milletvekili Samancı Konya Şehir Hastanesinin açılması ile birlikte Konya’daki hastanelerin rahatladığını vurguladı.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, “Şehir Hastanesi açılmasından önce çok sayıda manipülasyon yapıldı. Koronavirüs ile mücadele siyasi malzeme haline getirilmeye çalışıldı. Çeşitli illerden Konya’ya hasta getirildiği iddia edildi. Bizler süreci çok yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar Konya’nın doluluğu ile ilgili bir sıkıntı yaşamadık. Hiçbir hastamız doluluk sebebiyle geri çevrilmedi. Çevre illerden Konya’ya gelmiş ve burada koronavirüs tanısı konulmuş ve tedavilerine başlanılmış isimler oldu. Hastaneye başvuran hastalarımız eğer yoğun bakımda tedavi edilmesi gerekiyorsa yoğun bakımda tedavi altına alınıyor. Hastalığın tedavi sürecine göre vatandaşlarımızın tedavileri Konya’da gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

Konyalıları koronavirüs tedbirlerine uyma konusunda daha dikkatli olmaya davet eden Milletvekili Samancı, “Koronavirüsle mücadele devletimizin tek taraflı mücadelesi yeterli olmuyor. Vatandaşlarımızın da tedbirlere uyması oldukça önemli. Bu süreci hükümetimizin ve vatandaşlarımızın alacağı tedbirler ile hep beraber geçireceğiz. Konya’da vakalarımız hızlı bir artış göstermişti. Son alınan önlemler ile önceki dönemlere göre rahatlama var. Ama bu vakaların artmadığı anlamına gelmiyor. Konyalı hemşerilerimizden özellikle temizlik, maske ve mesafe kurallarına harfiyen uymalarını istiyoruz. Şimdi alacağımız tedbirler kış mevsimini daha rahat bir şekilde geçirmemize yardımcı olacak. Hemşerilerimiz bunlara dikkat ettiği sürece hastalığı çevremizden uzaklaştırmış olacağız. Eğer hastalık gelmişse bile hafif bir şekilde atlatılmasını sağlayacağız. Koronavirüs konusunda temkinli ve dikkatli olmamız gerekiyor. Koronavirüs sadece ülkemizde değil, tüm dünyada yaşanan bir musibet. Rabbim inşallah tez zamanda bu belayı başımızdan def eder. Türkiye’de koronavirüs süreci şeffaf bir şekilde yürütülüyor” diye konuştu.

DEVLET ESNAFININ YANINDA

Esnafların yapılandırma beklentisi konusunda sorulara cevap veren Samancı, “Pandemi olağanüstü bir dönem. Bu süreç devam ettikçe devletin bazı alacakları ertelenmişti. Daha sonra Ekim sonuna kadar tekrar ertelendi. Şimdilerde yapılandırmayı düşünmek için biraz erken. Çünkü süreç daha nihayete ermedi. O vakit geldiği zaman devlet esnafını da düşünecek, lüzum görüldüğü durumda gereken düzenleme yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

MERVE DURGUT

Editör: TE Bilişim