Buna göre, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Orgeneralliğe terfi ettirilerek Jandarma Genel Komutanlığına atandı. Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Korgeneralliğe terfi ettirilerek Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığına getirildi.

300 MÜLKİ İDARE AMİRİ YER DEĞİŞTİRDİ

Mülki idare amirleri yaz kararnamesi ile 300 mülki idare amirinin görev yerlerinde değişiklik yapıldı. Kararname kapsamında 45 vali yardımcısı kaymakamlığa atandı. Emniyet müdürleri kararnamesiyle de 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürünün görev yerlerinde değişiklik yapıldı. 10 İl Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi olarak merkeze alınırken, 4 il emniyet müdürü merkez teşkilatındaki birimlerde görevlendirildi.

KONYA’DA DA ATAMALAR YAPILDI

Kararnamede Konya’da da bazı atamalar yapıldı. Atamalarda Konya’ya bir vali yardımcısı atandı. Bazı ilçelere ise kaymakamlar atanırken, Konya’dan başka bir şehre görevlendirilenler de oldu. 

KONYA’YA GELENLER

Konya Vali Yardımcılığına, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan atandı. 

Çumra Kaymakamlığına Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece

Akşehir Kaymakamlığına İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Türk

Tuzlukçu Kaymakamlığına Orta Kaymakamı Mehmet İlidi

KONYA’DAN GİDENLER

Konya Vali Yardımcısı Mehmet Ünal Kandıra Kaymakamlığına

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner Fethiye Kaymakamlığına

Çumra Kaymakamı Uğur Kalkar Sultangazi Kaymakamlığına

Öte yandan Eski Konya Vali Yardımcısı Hukuk Müşaviri Yusuf Özdemir Beyşehir Kaymakamlığına atandı. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NA BAĞLI ATAMA LİSTESİ

Kararnamede Milli Savunma Bakanlığı’nın yeni atama listeleri de yer aldı. Buna göre Konya’ya da yeni komutan geldi. Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na atandı.

TEVFİK EFE

Editör: TE Bilişim