Konya Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği projelerle, şehrin sosyal ve kültürel dokusuna önemli katkılar sağlıyor. Bu kapsamda hayata geçirilen çok sayıda yatırım, önemli merkezler haline geldi.

Bu yatırımlardan biri olarak dikkat çeken Türk Yıldızları Parkı, Ankara istikametinden Konya’ya giren vatandaşları, güzelliğiyle karşılayan bir mekan olarak hizmete açıldı. Türk Yıldızları Parkı, Türkiye’nin dünyada sürekli gurur kaynağı olan Türk Yıldızları gösteri ekibinin içerisinde bulunduğu 3. Anajet Üs Komutanlığı bölgesinde yer alması nedeniyle havacılık temasıyla işlenerek farklı bir konseptle dizayn edildi. Bu farklılığıyla dikkat çeken Türk Yıldızları Parkı, yerli halkın ve şehre gelen misafirlerin ilgi çeken önemli bir mesire alanı olarak yerini aldı. Ayrıca park, Ankara Yolu üzerinde bulunan Birlik Parkı gibi alanlarla da bütünleşerek, Konya’nın önemli bir giriş güzergahı olan Ankara Yolu’na önemli bir değer kattı. Türk ordusunun göz bebeği olan Türk Yıldızları adına Ankara Yolu’nda hayata geçirilen ve adeta açık hava müzesi haline gelen parkta, F-5 jet gösteri uçakları, temalı giriş tagları, anıtlar ve sosyal alanlar yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi, farklı bir konsepti de bu park içerisine ekledi. 321 bin metrekarelik alanda yaptığı Türkiye’nin havacılık temalı park içerisine Uçak Restoran ve Kafe açtı.

EN GÖZDE MEKANLARDAN OLDU

Türk Yıldızları Parkı’nda, 50 metre kanat genişliğinde, 54 metre boyunda Airbus A300 tipi uçağı, 12 bin metrekarelik göletin içinde restoran ve kafe olarak hizmete sunuldu. A300 tipi uçak, 295 kişilik kapasiteye sahip. Uçağın bahçe bölümü cam iskele üzerine yapılırken, masalarda oturanlar su üzerindeymiş gibi göletin içindeki balıkları rahatlıkla görebilecek. Türk Yıldızları Parkı Uçak Restoran ve Kafe, Büyükşehir Belediyesi’nin markalaştırdığı Kafem olarak hizmet veriyor. 

‘KAFEM’LER ŞEHRİN DEĞERİ 

Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği hizmet ağı ile, vatandaşlara en iyi şekilde hitap etmeye çalışıyor. Belediye olarak gerçekleştirdiği parklar, sosyal donatı alanları gibi hizmetlerin yanında, vatandaşların sohbet edebileceği, Konya lezzetlerini tadabileceği mekanlar da açıyor. “Kafem” adı altında Konya’nın muhtelif yerlerinde açılan bu mekanlar, vatandaşların gözde mekanları haline geldi. Akyokuş’taki Kafem Restoran ve Kafe, Mevlana Müzesi civarına açtığı Konya Mutfağı ve Uçak Restoran ve Kafe ile, yöresel lezzetleri vatandaşlara en iyi şekilde sunuyor. 

KONYA MUTFAĞI ÖN PLANDA

Uçak Restoran ve Kafe’de, Akyokuş Restoran ve Kafem ile Konya Mutfağı’nda olan menüler arasında çok bir fark bulunmuyor. Tek fark, Uçak Restoran ve Kafem’de fırın çeşitleri bulunmuyor. Ancak mekanda Konya mutfağı yine ön planda. Özellikle Konya’nın bürokrasinin sıkça kullandığı yol olan Ankara Yolu’nda böyle bir mekanın olması, Konya’ya gelenleri yöresel lezzetlerle karşılaması açısından önem arz ediyor. 

BAGAJ KISMI MUTFAK OLDU

Uçak Restoran ve Kafe olarak hizmet veren A300 tipi uçağın iç kısmı restoran şeklinde dizayn edildi. Ancak uçağın bir çok özelliği de korundu. Uçağın restoran için kullanılabilecek alanları kullanım alanına göre dizayn edildi. Uçağın bagaj kısmı, restoranın mutfağı olarak kullanılıyor. Mutfakta ızgara, ocak, dolaplar, malzemelikler gibi bir mutfakta bulunan bütün imkanlarla bezenerek donatılmış durumda. Mutfak bölümünün uçağın aşağıda bulunan bagaj kısmında yer alması, gelen misafirlerin görmediği bir alan olması nedeniyle de büyük avantaj sağlıyor. Gelen misafirler mutfaktan gelen koku ya da benzeri olumsuz durumlara maruz kalmıyorlar. Ayrıca, mutfağa ve uçağın içerisine yapılan havalandırma sistemiyle olumsuz koku ve dumanlar gideriliyor. Uçağın tuvalet olarak kısımları da yine tuvalet ve lavabo olarak kullanılmaya devam ediliyor. Yine WC kısmı da restorana yakışır bir şekilde yeniden dizayn edilerek, müşterilerin rahat bir şekilde kullanması amaçlanmış. 

KALİTE ODAKLI HİZMET

Güler yüzlü ve kaliteli ekibiyle Uçak Restoran ve Kafe’de, Büyükşehir Belediyesi’ne ait benzeri diğer Kafem’lerde olduğu gibi kaliteli hizmet ön planda. Gelen müşteriye olan ilgi ve alaka, yemek lezzetleri müşterilerin beğenecekleri şekilde gerçekleştiriliyor. Ayrıca fiyat konusunda da her cebe uygun olan Uçak Restoran ve Kafe, Konya’nın önemli bir mekanı haline geldi. 

ÖZEL GÜNLER İÇİN ÖZEL MASALAR

Uçak Restoran ve Kafe’de vatandaşların eşleriyle, ailesiyle ve misafirleriyle güzel bir zaman geçirecekleri bir mekan. Özellikle çiftlerin özel günleri için talep doğrultusunda masalar özel bir şekilde donatılabiliyor. Güllerin serildiği ve özel günlere hitap eden konseptte hazırlanan masalar ile gelen müşteriler mutlu bir şekilde ayrılıyor. Ayrıca Uçak Restoran ve Kafe’de her masa rengarenk canlı çiçeklerle donatılıyor. Çiçekler günlük olarak sipariş ediliyor ve günlük olarak değiştirilerek gelen misafirleri güzel görüntü ve kokularıyla karşılıyor. 

HAVACILIK KONSEPTİ KIYAFETLEREYANSIDI

Türk Yıldızları Parkı genel olarak havacılık konsepti ile hizmet verdiği için, Uçak Restoran ve Kafe de, parkın tamamlayacağı bir unsuru olarak dikkat çekiyor. Bu kapsamda, Uçak Restoran ve Kafe’de vatandaşlara hizmet veren ekip de, havacılık sektörünün vazgeçilmez unsurlarından olan pilotların kıyafetlerine benzer bir kıyafetle müşterilerin karşısına çıkıyor. Konsepte uygun olan bu kıyafetler de müşterilerin ilgisini çeken bir diğer nokta olarak dikkat çekiyor. 

ŞEHRİN GİRİŞİNDE DİKKAT ÇEKİYOR

Uçak Restoran ve Kafe’nin Ankara Yolu üzerinde olması ve organize sanayi bölgelerine yakın olması, bölgede cazip bir merkez olmasını sağlıyor. Özellikle Ankara’dan gelen misafirlerin ilgisini çeken Uçak Restoran ve Kafe, Konya’nın girişinde Konya mutfağını iyi bir şekilde tanıtıyor. Bunu yanında, organize sanayi bölgesinde yer alan iş adamları, sanayiciler ve çalışanların da uğrak yeri olan Uçak Restoran ve Kafe, önemli bir lezzet durağı haline geldi. Uçak Restoran ve Kafe bu özellikleri nedeniyle gün içerisinde öğleye kadar kahvaltısıyla öğleden sonra da normal yemek menüsü ile çok sayıda müşteriyi ağırlıyor. Akşam saatlerinde ise Uçak Restoran ve Kafe, dolup taşarken, müşterilerin yer bulabilmesi için rezervasyon yaptırmaları gerekiyor. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim