Genç girişimciler Cemal Kabar ve Umut Yasin Sırataş geleneksel lokma tatlısını sevdirebilmek için Lokmanya adı verilen bir işletme açtı. Ferhuniye Mah. Başarabeyler Sokakta hizmete açılan Lokmanya Konyalılardan tam not aldı. İşletmede lokma tatlısı ile orijinal Belçika çikolatası birleştirilerek ayrıcalıklı bir tat oluşturuyor.

‘18 ÇEŞİT SÜSLEME İLE LOKMALARIMIZI SUNUYORUZ’

İşletme hakkında bilgi veren Lokmanya İşletme sahiplerinden Cemal Kabar geleneksel lokma tatlısını geleneksel bir tat getirdiklerine dikkat çekerek, “Yıllardan beri geleneksel hale gelen lokmamıza yeni bir nefes, yeni bir soluk getirdik. Kültürpark civarında Konya’nın merkezinde hizmet sunuyoruz. Lokmalarımızın en büyük özelliği hamurunun yağ çekmemesi , hamurumuzun çıtır olması ve şerbet olmaması. Lokmalarımız geleneksel lokmalarımızdan daha hafiftir. Lokmalarımızın üst süslemeleri Belçika çikolatası ile yapıyoruz.  Ürünlerimiz oldukça kaliteli. Lokmamızın iç dolgusunda Bavyera kreması ya da çikolata kreması kullanıyoruz. Üst süslemeye ise Belçika çikolatası kullanıyoruz. Kullandığımız tüm ürünlerimiz çikolatasından kremasına en kaliteli ürünler. Buda geleneksel lokmamızı daha da güzelleştiriyor. Daha da güzel bir tat veriyor.  Lokmalarımızın üst süslemelerinde ise fındık, fıstık, ceviz, Antepfıstığı, çikolata süslemesi, bonibon süslemesi oluyor.  Lokmamız Konyalılar tarafından çok beğenildi. Lokmamızı deneyen müşterilerimiz tekrar gelerek lokmamızın tadına tekrar bakıyorlar. Müşterilerimiz iş yerimizin dekorundan da oldukça etkileniyor. 18 çeşit süsleme yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘LOKMALARIMIZI SICAK SICAK MÜŞTERİLERİMİZE SUNUYORUZ’

lokmaları sıcak bir şekilde müşterilerine sunduklarını ifade eden Lokmanya İşletme sahiplerinden Cemal Kabar, “ 75 metrekare alanda müşterilerimize hizmet veriyoruz. Gündüz 12:00 ‘den gece 23:00 kadar Konyalılara Lokmalarımızı buluşturuyoruz.  Lokmalarımızı sıcak sıcak müşterilerimize sunuyoruz. Çikolatalarımızı da erimiş şekilde sıcak bir şekilde servis ediyoruz.  Lokmalarımız tat olarak ağır değil. Tüm Konyalı hemşerilerimizin bu lezzeti tatmaya davet ediyoruz. Geleneksel lokmamızı modern şekilde sunarak unutturmuyoruz. Hem de modern hale getirmiş oluyoruz.  İstanbul’da lokmayı bu şekilde yemiştim. Bu lezzetin Konyalılar da buluşması istediğim için işyerimizi açtık.  Lokma çeşitlerimizde 6 adet menümüz var. Menülerimiz 15 TL’den başlıyor” şeklinde konuştu.

‘KONYALILARI  İŞYERİMİZE BEKLİYORUZ’

Tüm Konyalıları işyerine beklediklerini ifade eden Kabar, “Konyamıza nezih ve güzel bir işletme kazandırdık.  Tüm Konyalı hemşerilerimizi Lokma tatlımıza yeni bir tat kazandırdığımız işyerimize bekliyoruz. Konyalıların açıldığımız günden bu yana göstermiş oldukları ilgi ve alakadan oldukça memnunuz. Bizleri açıldığımız günden bu yana yalnız bırakmayan Konyalı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim