Krank kasnağı üretiminde dünya markası olan Kentpar, bugün yüzde 95 ihracat kapasitesi ile ürünlerinin dünyanın 4 bir yanında onlarca ülkeye gönderiyor. Firma Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 25 bin metrekare alandaki teknolojik fabrikasında 250 kişi ile üretim yapıyor.

Kentpar Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Kütük firma hakkında bilgiler verdi.

1971 yılında temelleri atılan Kentpar’ın bugün sektöründe bir dünya markası haline geldiğini ifade eden Alparslan Kütük, “Kentpar Otomotiv’in temelleri Kent Otomotiv adı ile 1971 yılında Konya’da küçük bir torna atölyesinde atıldı. Firma olarak, bünyesinde başlangıçta yurtiçi toptancılarının ihtiyaç duyduğu otomotiv yedek parça elemanlarının imalatını yaptık. 2006 yılından itibaren kurumsallaşma ve gelişim sürecine giren firmamız, ismini değiştirerek Kentpar Otomotiv Makine Sanayi Tic. Ltd. Şti. adını almış ve 2007 yılında Avrupa’ya ihracata başlamıştır. Bugün 25 bin metrekare alanda, 250 çalışan ile üretim yapıyoruz” diye konuştu.

‘YILLIK BİR MİLYONA YAKIN PARÇA ÜRETİYORUZ’

Konusunda uzman bir yönetim ve üretim anlayışı sergilediklerini ifade eden Alparslan Kütük, “Kentpar Otomotiv olarak günün koşullarına uygun tesisimizde kaliteye her zaman büyük önem veriyoruz. 2005 yılından bu yana ISO 9001 kalite sistemine uygun çalışmaktayız. Bu düsturla küresel bir firma olma yolunda hızla ilerlemekteyiz. 100’ün üzerinde ürün çeşidi ile yıllık 1 milyon adete yakın parça üretmekteyiz. Bir yandan da yatırımlarımızı sürdürüyoruz. OEM parçaların, tersine mühendislik metodu ile hızlı tasarımı, yüksek kalite krank kasnağı ve devir daim kasnağı üretimi, hızlı hizmet, tam zamanda teslimat, onaylanmış kalite ve rekabetçi fiyat çizgisi ile güvenilir ve başarılı çözüm ortağıdır. Ayrıca var olan teknolojilere uygun yeni ürün tasarlama kabiliyeti ile de orta ve uzun vadede Otomotiv Ana Sanayi üreticilerinin önemli bir çözüm merkezi haline gelmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

YÜZDE 95 ORANINDA İHRACAT YAPIYORUZ

İlk ihracatlarına Avrupa’dan başladıklarını ve bugün üretimlerinin yüzde 95’ini ihraç ettiklerini dile getiren Alparslan Kütük, “Kentpar olarak kaliteli ve güvenilir parça üretmeyi, müşteri istek ve beklentilerini en üst düzeyde tutmayı kendimize hedef edindik. Bugün bu hedef doğrultusunda ürünlerimiz dünyanın 4 bir tarafından alıcı buluyor. Yüzde 95 oranında ihracat yapıyoruz. Yüzde 5 iç piyasa üretimimiz var. Kaliteden asla ödün vermiyoruz. AR-GE merkezimiz özel çalışmalar yürütüyor. Gelişen teknolojiye uygun bir Verimlilik Takip Sistemi kurarak ‘Dijital Dönüşüm’ yani Endüstri 4.0 yolunda büyük bir adım attık. Verimlilik Takip Sistemi ve ERP programlarını Endüstri 4.0 kapsamında entegre şekilde çalıştırmaya başladık” dedi. Alparslan Kütük, 2019 yılında TS / ISO 45001 İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemini ve TS / EN / ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemini tescil ettirdiklerini de sözlerine ekledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim